Individueel wandelen in het hooggebergte van India, Tibet of Nepal, op de Kaapverdische eilanden,
maar ook in de woestijnen van o.a. Marokko, of langs de kust van Turkije.

LadakhEthiopiëTurkijeKaapverdiëTibetMarokkoOverige wandelmogelijkheden

Wandelen in Ladakh

Dit gebied in het uiterste noordwesten van India, grenzend aan Tibet bestaat uit moeilijk toegankelijke, ruige bergen in allerlei kleur-schakeringen, met hoge passen en sneeuwpieken. De bevolking is er overwegend  boeddhistisch, wat ook te zien is aan de vele gebedsvlaggen, stupa’s, gebedsmuren. U ziet mensen met gebedsmolens op straat lopen te bidden en pelgrims die uit afgelegen dorpen komen om de kloosters bezoeken. Het wordt ook vaak ‘klein Tibet’ genoemd en is minstens zo indrukwekkend.

Er zijn prachtige trektochten  te voet  te maken. We regelen een gids, een kok en ponies met hun begeleiders. Zij zorgen voor de bagage en heerlijke maaltijden. Hoewel het lopen op deze grote hoogtes en het beklimmen van passen van 4000 tot soms 5500 meter uiterst vermoeiend is, valt er beslist veel  te genieten van het uitzicht, zo nu en dan een klooster, de natuur en de stilte.

Lees verder bij Ladakh

Korte wandeltochten zijn ook mogelijk in Arunachal Pradesh.
Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

groepsreis wandelen in Ethiopië

Tijdens deze reis maken we prachtige wandelingen door de bergen en bezoeken onderweg diverse kerken en dorpjes. We lopen op hoogtes van zo’n 2600 tot 3400 meter. Tijdens deze  5 daagse trek worden we begeleid door enkele bewoners van de dorpjes. De trekking is bedacht en opgezet door een plaatselijke organisatie die de lokale bevolking getraind en opgeleid heeft om hun brood te verdienen met het begeleiden van wandeltochten van toeristen. Zo is er in elk dorp eenvoudige accommodatie gemaakt voor de wandelaars en per dorp zorgt de plaatselijke bevolking voor de gasten, voor het onderdak, het eten, een gids en het vervoer van bagage naar het volgende dorp.

Lees verder bij Ethiopië
Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

Turkije

Met de Lycian way als voorloper van de lange afstandpaden in Turkije is dit land zich steeds meer gaan ontwikkelen als wandelland. Er zijn prachtige berggebieden, zoals de Kaçkar, ook wel de Pontische Alpen, het Taurusgebergte, het berggebied van Anatolië, met Cappadocië en het vulkanisch gebergte bij Van en Doubeyazit. Daarnaast heeft Turkije mooie kusten, kleine dorpjes met gastvrije bevolking en een zeer rijke culturele geschiedenis.

Lees verder bij Turkije
Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

Kaapverdië

Prachtige wandeleilanden, veel afwisseling, heerlijke temperaturen. Met kale dorre landschappen afgewisseld met groene steile berghellingen en ruige rotsen en hier en daar een dorpje omgeven met suikerriet, bananen- of koffieplantages.
Santo Antão, São Nicolau, Santiago, Fogo, Brava zijn zeer geschikt om te wandelen.

Lees verder bij Kaapverdië
Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

Tibet

Tijdens een Tibet rondreis kunt u een prachtige trekking maken van Ganden naar Samye en dan weer verder met de landcruiser het land doortrekken. Ook bij Kailash is een mooie tocht rondom de heilige berg Kailash te lopen.
Yaks lopen met u mee om te bagage te dragen.

Lees verder bij Tibet
Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

Marokko

Mooie tochten door de Jbel Sahro. Vulkanisch gebergte met grillige vormen in mooie gele tinten en een enkel dorpje met oase.

Jbel Sirou, het overgangsgebied tussen de Hoge Atlas en Anti Atlas, met als hoogste top de Siroua vulkaan van 3305 meter.

De woestijnen bij Zagora kunt u wandelen met kamelen en overnachten in tenten of onder de sterrenhemel.

Individuele mogelijkheden.
Lees verder bij Marokko
Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

Overige landen en gebieden

We kunnen natuurlijk ook trekkings regelen in Nepal.
In China zijn enkele mogelijkheden in Yunnan.
In Egypte in de Sinai.
In Peru kunnen we de Inca trail voor u boeken.

Heeft u andere gebieden in gedachten, informeer of we deze ook regelen.
Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

 
  FAIR Travel   FAIR Travel   FAIR Travel