São Nicolau

São Nicolau

Authentiek & wandelmogelijkheden
Het eiland São Nicolau is nog heel authentiek, met kleine ongerepte dorpjes en veel goede wandelmogelijkheden. Steile berghelling met zware zwarte rotsen, tropische begroeiing met o.a. suikerriet, kale maanlandschappen, hier of daar een prachtige drakenboom, de Monte Gordo, verscholen bergdorpen en zwarte stranden: veel afwisseling!
Een eiland om heerlijk te genieten van de kleinschaligheid en prachtige wandelingen en een prettig familiepension. Er is slechts 2 (soms 3) x per week een binnenlandse vluchtverbinding naar dit eiland en vaak nog met een tussenstop en regelmatig een vluchtwijziging. Houdt u van comfort en zekerheden kies dan niet voor dit eiland.

Smalle straatjes.…….. In de hoofdstad Ribeira Brava kunt u nog dwalen door de smalle straten en genieten van de rust op een bankje aan het plein. Vanaf hier mooie rondwandelingen te maken en vervoer naar andere startpunten.
Bij de kustplaats Tarrafal kan een duik in zee vanaf het zwarte lavastrand aangenaam zijn of een leuk terrasje. Dit kan bijvoorbeeld na een wandeling in deze regio, voordat je weer teruggaat naar je pension.
Jucalinho ligt in het oosten van het eiland, aan zee met een bergwoestijn als achterland. Het is een heerlijk ongerept dorp met een voetbalveld, nog geen 70 woningen en enkele barretjes; de moeite waard omdat er “niets’ te doen is.

Een verblijf van 3-10 dagen raden we hier aan.