Santo Antão

 

Santo Antão

 • Wandeleiland bij uitstek.
 • Alleen per boot bereikbaar vanaf São Vicente (Mindelo).
 • Dagwandelingen en meerdaagse trekkings.
 • Goede (niet gemarkeerde) wandelwandelpaden, maar met steile afdalingen of beklimmingen.
 • Van dorpje naar dorpje per busje, zigzag over het eiland.
 • Vissersdorpjes.
 • Sfeervolle, kleinschalige pensions, gelegen op mooie plekken.
 • Bijzondere landschappen, rotspartijen en waanzinnige vergezichten.
 • Zeker ook voor niet-wandelaars volop genieten.
 • Alleen per boot bereikbaar (vanaf São Vicente- Mindelo).
 • Leuke kleinschalige pensions !


Hoogtepunt

Santo Antão is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt om te wandelen. Maar zeker ook voor niet-wandelaars de moeite waard.

Het eiland is zeer geschikt om te wandelen
Het landschap is bergachtig met hoge, ruige bergen  en is zeer afwisselend. Het ene moment loopt u langs dorpjes met sinaasappel- en papayabomen of bananen- en koffieplantages, het volgende moment over een kaal pad hoog langs de kust met uitzicht op de bruisende oceaan. U bent omgeven door grote bergmassa’s en waant zich ver verlaten van de bewoonde wereld. Soms rennen kinderen u moeiteloos met een vat water op hun hoofd voorbij. De ouderen van het dorp staan voor hun gekleurde huizen nieuwsgierig te kijken en groeten vriendelijk met ‘bom dia’.
Wandelaars kunnen hier gemakkelijk 5-14 dagen doorbrengen. En hoewel het toerisme er groeit komt u op de meeste routes nauwelijks andere wandelaars tegen. Voor niet wandelaars is er ook genoeg te zien aan landschappen, dorpjes en vissershaven voor een dag of 4-7, waarbij we u in verschillende leuke guesthouses onderbrengen.

Dagwandelingen…….. Er zijn op dit eiland veel dagwandelingen van te maken, de meeste van ± 4-5 uur, maar ook kortere of langere.
U gaat per busje naar het beginpunt van de tocht, of loopt vanaf het pension en neemt aan het eindpunt van de wandeling een busje terug.
Hoewel het wandeltoerisme er toeneemt, komt u over het algemeen slechts op enkele populaire wandelingen andere toeristen tegen en blijft het een oase van rust.

 

Doorgaande trekking op Santo Antao

Prachtige doorgaande wandeling Santo Antão Op het eiland Santo Antão zijn verschillende doorgaande tochten mogelijk. Vanaf 1 week tot 2 weken: U wandelt langs kraters, door de groene Paúlvallei, door verlaten nederzettingen en bewoonde bergdorpjes, langs akkertjes op steile hellingen, tussen grote bergmassieven met de prachtigste rotsformaties, langs de kust of hoog boven de Oceaan, over kale hoogvlaktes. Over diversiteit en afwisseling gesproken….
Elke nacht slaapt u in een ander pension, soms blijft u 2 nachten op een plaats, en de bagage wordt vervoerd. Terwijl u zelf lekker loopt en geniet van de natuur, de mensen, de rust, het aangename weer en de prachtigste uitzichten.
U wandelt dwars over het eiland. De accommodatie verschilt van plek tot plek soms, is deze zeer eenvoudig dan weer prettig luxe en comfortabel, maar overal bent u echt welkom en wordt u gastvrij ontvangen!

Ook voor mensen die al eerder hier zijn geweest zijn er nog verrassende aanvullingen en plaatsen op dit eiland te ontdekken!

De 1-weekse doorgaande reizen zijn te boeken via

fairtravel.cv@gmail.com

Anders Reizen in Belgie
Cabo Verde Travel Holland
Voja Travel
Topo- Aktief

De 2-weekse doorgaande reizen zijn te boeken via
Topo- Aktief
Anders Reizen in Belgie

fairtravel.cv@gmail.com

Het noorden en noordwesten is het meest bekende gebied  van Santo Antão, met de groene en vruchtbare vallei van Paul, Ponto do Sol en Cruzinha.
Maar voor wie meer tijd heeft of terugkomt is het midden (Norte, Ribeira das Patas, Alto Mira) ook zeker de moeite waard: veel minder toeristen, kleine nederzettingen, groene valleien verscholen tussen heftige bergpartijen afgewisseld met wit kalkgesteente. Ook enkele dagen in een rustig hotel, met zwembad midden tussen de bergen is een mooie optie als afsluiting van een zwaardere wandeltocht.

Met een busje over het eiland
Niet wandelen, geen probleem.…… Wanneer u niet kunt wandelen is het de moeite waard om met openbaar vervoer een paar tochten over het eiland te maken en zo te genieten van de uitzichten, bij een dorp te stoppen en wat te drinken in het lokale café waar men elkaar ontmoet.
Vis binnenhalen.……… Aan de haven is het binnenhalen van de bootjes met visvangst een indrukwekkend tafereel. De boten worden met de hand en hulp van andere vissers op het land getrokken en in een mum van tijd is de boot omringd door de bewoners van het dorp om de vangst te bekijken, te verdelen, te verhandelen en schoon te maken.

Rust………. In het zuidwesten aan de kust ligt Tarrafal, een piepklein dorpje. Even heerlijk uitrusten, wandelen over het zwarte strand, zwemmen in zee. Duiken of met een vissersboot meevaren is er ook mogelijk en in de zomer (kleine) kans om walvissen en dolfijnen te spotten. Wat landschap betreft is het totaal verschillend van het noordoosten, heel droog en dor rondom deze groene oase en vrijwel altijd een stuk warmer dan op de rest van het eiland. Het is 2 uur rijden over een stoffige weg, maar door een wonderschoon, woestijn-berglandschap. Er is hier eenvoudige overnachtingsgelegenheid. Onze meeste klanten vinden een dag of 2-3 hier voldoende en leuk als afsluiting na een langere wandelreis.