Rootsreizen

Rootsreizen China

Sinds 2001 organiseerden we rootsreizen naar o.a. China, Ethiopië en India.

In 2018 zijn we gaan samenwerken met de voormalige eigenaren van het prachtige en populaire guesthouse “the Giggling Tree” in China.
Karst & Paulien hebben sinds 2002 in China gewoond en gewerkt en zijn gestart met hun reisorganisatie “Giggling Bamboo Travel” met reizen naar China.
Na 2 jaar intensieve samenwerking hebben we inmiddels onze roots- en Chinareizen geheel overgedragen aan hen.
Onze ervaring wordt zo gedeeld en gecombineerd met de uitgebreide kennis en ervaring van Giggling Bamboo Travel. Zij kennen het land, de gebruiken en de cultuur door en door en zijn ervaren organisatoren, met passie voor China en zeker ook met passie voor hun reizigers en klanten.

Ga gerust verder lezen op hun site: www.gigglingbambootravel.nl

Ook wanneer u de rootsreis naar Ethiopië of India wilt, neem dan contact op met ons (info@fairtravel.nl) of met Giggling Bamboo Travel (info@gigglingbambootravel.nl). Samen zorgen we dan voor uw perfecte reis.

Algemeen

Regelmatig reizen ouders met hun geadopteerde kinderen naar het geboorteland van de kinderen.

U geeft zelf aan naar welk gebied u wilt en wij adviseren een reisroute waarbij u voldoende tijd heeft in het geboortegebied van de kinderen, maar ook toeristische plaatsen kunt bezoeken. In overleg stellen we een programma samen.
We overleggen vooraf uitgebreid om tot een passende route te komen. Wij regelen om de tehuizen, verzorgsters, vindplaats te bezoeken en eventueel bepaalde mensen te vinden. Ook zorgen we dat u wat van het platteland ziet en behalve het geboortegebied ook toeristische gebieden kunt bekijken.
In China werken we samen met een plaatselijke touroperator met een groot netwerk door heel China. Zodoende heeft u in elke plaats een contactpersoon die hulp kan bieden. Fair Travel werkt al vanaf het begin met deze touroperator, en ook Giggling Bamboo Travel had al jarenlange goede ervaring met hen als Giggling Tree guesthouse.

Voor de bezoeken aan de tehuizen sturen we altijd een gids mee die goed Engels spreekt en ervaring heeft met deze rootsreizen, ter plaatse door de gidsen ook ‘heritage’ reizen genoemd. Daarnaast zorgen we dat u onderweg goed bereikbaar bent en eenvoudig contact kunt hebben met onze contactpersoon.

De voorbereiding en planning van zo’n rootsreis
begint vaak al jaren van te voren en soms 1 of 2 jaar voor vertrek maak ik al een plan voor een route voor een gezin. Korter voor vertrek maken we dan de definiteve versie. In de tussentijd kunt u zich ook al meer inlezen over de specifieke gebieden en aangeven waar u meer of minder de aandacht aan wilt geven. Over het algemeen beginnen we in zo’n reis met het kindertehuis, of beide tehuizen te bezoeken en daarna wat meer naar de toeristische gebieden. Het meest spannende deel van de reis is dan achter de rug en de kinderen kunnen ontspannen en alles tot zich laten doordringen. Bijvoorbeeld in de omgeving van Yangshuo waar fietstochtjes gemaakt kunnen worden, een vlottocht en een gezellige hotelletjes zijn waar ze ook goed kunnen spelen.
De tehuizen zijn vaak in grotere plaatsen of op het platteland, vrijwel altijd gebieden waar buitenlandse toeristen nauwelijks komen en daarom kost het meer moeite om te wennen voor de kinderen en uzelf. De cultuur die er totaal anders is, maar ook de kwaliteit van sommige hotels op het platteland kan veel impact hebben. In de grote steden kunt u eventueel kiezen voor een 5* sterren hotel met zwembad, waar de kinderen na een enerverende dag lekker kunnen zwemmen en spelen. Wanneer het tehuis in de provincie ligt, is er meestal geen luxe hotel.

rootsreis Ethiopië

In Ethiopië werken we samen met een reisorganisatie in Addis Abeba die heel veel ervaring heeft met deze rootsreizen in Ethiopië. Zij steunen er ook plaatselijke sociale projecten. In samenwerking met hen maken we een prachtig programma voor u, met bezoek aan tehuizen en eventuele familie en indien gewenst ontwikkelingsprojecten. Zowel in Addis, als in de directe omgeving of waar ook in Ethiopië.
We regelen een auto of busje met chauffeur en een goede Engelstalige gids. Met hulp van een lokale telefoon of simkaart, die wij ter beschikking stellen, kunt u ook contact onderhouden met een Nederlandse contactpersoon ter plaatse.

De reis stemmen we helemaal op maat samen. De moeite waard is zeker om een paar dagen in Lalibela door te brengen en er de bijzondere rotskerken te bezichtigen. Het Tana Meer is zeker ook een prettige plaats, om er de eilandjes te bekijken of te overnachten bij een hotel- camping waar men de lokale bevolking steunt met opleiding en werkervaring.
Wie meer tijd heeft kan naar het hooggebergte Simien mountain, naar een natuurpark of de dorpen met stammen in het zuiden.

We stellen het programma in overleg samen.

 

India rootsreis

Meestal zijn het inmiddels volwassenen die een rootsreis naar India maken. Samen met echtgenoot, vriend, vriendin of kind. We regelen een bezoek aan een sociale instelling, weeshuis of ontwikkelingsproject, en vrijwel alles wat u wenst kunnen we er regelen. Daarnaast is er vrijwel altijd wel iets bijzonders te bezichtigen in de streek waar u vandaan komt. We stellen het programma in overleg samen. Hiervoor kunt u ook onze India pagina bekijken naar de vele mogelijkheden om ideeën op te doen.

Geïnteresseerd in een rootsreis: neem contact op met 

www.gigglingbambootravel.nl
info@gigglingbambootravel.nl