Wij organiseren rootsreizen naar o.a. China, Ethiopië, India en Bangladesh.
In 2001 organiseerden we onze eerste ‘rootsreis’ naar Guizhou voor een gezin met dochter uit deze provincie. Wij hadden deze provincie toen al vaak bezocht vanwege de diversiteit aan bevolkingsgroepen. Het werd voor alle partijen een zeer geslaagde reis. En vanaf dat moment zijn we naast onze ‘gewone’ individuele reizen naar China, ook de rootsreizen gaan aanbieden. Inmiddels hebben we een goede en gerenommeerde naam en zijn er heel wat families naar alle uithoeken van China geweest met hun geadopteerde kinderen.
Daarnaast zijn we ons ook gaan richten op rootsreizen naar andere landen, waaronder Ethiopië, India en Bangladesh.

AlgemeenChina rootsEthiopie rootsIndia Rootsreis

Algemeen

Regelmatig reizen ouders met hun geadopteerde kinderen naar het geboorteland van de kinderen. Zo organiseerden we reizen voor hen naar Peru, China en India, Ethiopië, Brazilië en Bangladesh.

U geeft zelf aan naar welk gebied u wilt en wij adviseren een reisroute waarbij u voldoende tijd heeft in het geboortegebied van de kinderen, maar ook toeristische plaatsen kunt bezoeken. In overleg stellen we een programma samen.
We overleggen vooraf uitgebreid om tot een passende route te komen. Wij helpen bij het regelen om de tehuizen, verzorgsters, vindplaats te bezoeken en eventueel mensen te vinden. Ook zorgen we dat u wat van het platteland ziet en behalve het geboortegebied ook toeristische gebieden kunt bekijken.
In China werken we samen met een plaatselijke touroperator met een groot netwerk door heel China. Zodoende heeft u in elke plaats een contactpersoon die hulp kan bieden. Voor de bezoeken aan de tehuizen sturen we altijd een gids mee die ervaring heeft met deze rootsreizen, ter plaatse door de gidsen ook ‘heritage’ reizen genoemd. Daarnaast zorgen we dat u onderweg telefonisch goed en snel bereikbaar bent en eenvoudig contact kunt hebben met onze contactpersoon.

China rootsreis

Lees ook verder over de rootsbestemming China.

FAIR Travelt regelt de rootsreizen naar China al sinds 2001.

Miriam van der Gugten is eigenaar en oprichtster van Fair Travel en regelt deze reizen in overleg met de familie.
Zelf reis ik sinds 1985 regelmatig naar China, heb er vaker 2 maanden rond gereisd en ik ook nu nog ga ik er meestal wel 1 maal per jaar of 2 jaar heen. China verandert snel en zo blijf ik op de hoogte en kan u goed adviseren. Ook heb ik een paar kindertehuizen bezocht.

De voorbereiding en planning van zo’n rootsreis begint vaak al jaren van te voren en soms 1 of 2 jaar voor vertrek maak ik al een plan voor een route voor een gezin. Korter voor vertrek maken we dan de definiteve versie. In de tussentijd kunt u zich ook al meer inlezen over de specifieke gebieden en aangeven waar u meer of minder de aandacht aan wilt geven. Over het algemeen beginnen we in zo’n reis met het kindertehuis, of beide tehuizen te bezoeken en daarna wat meer toeristisch gebied. Het meest spannende deel van de reis is dan achter de rug en de kinderen kunnen ontspannen en alles tot zich laten doordringen. Bijvoorbeeld in de omgeving van Yangshuo waar fietstochtjes gemaakt kunnen worden, een vlottocht en een gezellige hotelltjes zijn waar ze ook goed kunnen spelen.
De tehuizen zijn vaak in grotere plaatsen of op het platteland, vrijwel altijd gebieden waar buitenlandse toeristen nauwelijks komen en daarom kost het meer moeite om te wennen voor de kinderen en uzelf. De cultuur die er totaal anders is, maar ook de kwaliteit van sommige hotels op het platteland kan veel impact hebben. inde grote steden kunt u eventueel kiezen voor een 5* sterren hotel met zwembad, waar de kinderen na een enerverende dag lekker kunnen zwemmen en spelen. Wanneer het tehuis in de provincie ligt, is er meestal geen luxe hotel.
Lees ook verder over de rootsbestemming China.

Ethiopië roots reizen

In Ethiopië werken we samen met een reisorganisatie in Addis Abeba die heel veel ervaring heeft met deze rootsreizen in Ethiopië. Zij steunen er ook plaatselijke sociale projecten. In samenwerking met hen maken we een prachtig programma voor u, met bezoek aan tehuizen en eventuele familie en indien gewenst ontwikkelingsprojecten. Zowel in Addis, als in de directe omgeving of waar ook in Ethiopië.
We regelen een auto of busje met chauffeur en een goede Engelstalige gids. Met hulp van een lokale telefoon of simkaart, die wij ter beschikking stellen, kunt u ook contact onderhouden met een Nederlandse contactpersoon ter plaatse.

De reis stemmen we helemaal op maat samen. De moeite waard is zeker om een paar dagen in Lalibela door te brengen en er de bijzondere rotskerken te bezichtigen. Het Tana Meer is zeker ook een prettige plaats, om er de eilandjes te bekijken of te overnachten bij een hotel- camping waar men de lokale bevolking steunt met opleiding en werkervaring.
Wie meer tijd heeft kan naar het hooggebergte Simien mountain, naar een natuurpark of de dorpen met stammen in het zuiden.

We stellen het programma in overleg samen. Hiervoor kunt u ook onze Ethiopië pagina bekijken naar de vele mogelijkheden om ideeën op te doen.

India rootsreis

Lees ook verder over India : India pagina 
In India komen we al ’ons leven lang’. Als 23 jarige ging ik voor het eerst naar India en was ‘verkocht’. Na een verblijf van 4 maanden ging ik nog vele malen terug, waarvan 1x een heel jaar. Nog steeds kom ik er regelmatig en kan Fair Travel hier de mooiste reizen aanbieden, tot in alle uithoeken van het land.

Meestal zijn het inmiddels volwassenen die een rootsreis naar India maken. Samen met echtgenoot, vriend, vriendin of kind. We regelen een bezoek aan een sociale instelling, weeshuis of ontwikkelingsproject, en vrijwel alles wat u wenst kunnen we er regelen. Daarnaast is er vrijwel altijd wel iets bijzonders te bezichtigen in de streek waar u vandaan komt. We stellen het programma in overleg samen. Hiervoor kunt u ook onze India pagina bekijken naar de vele mogelijkheden om ideeën op te doen.

Wilt u het net wat anders?

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?  Of meer informatie ?