Over ons

Fair Travel is in 1990 opgericht door Miriam van der Gugten.

Ik ben begonnen met reizen met overland naar India in 1976, waarna nog vele reizen volgden en ik bij Ashraf ging werken op kantoor en als reisbegeleider. En vervolgens in 1990 mijn eigen organisatie begon onder de naam FAIR TRAVEL.
Met de inzet om “Fair” om te gaan met de bevolking, de kleine hotels en de kleine ondernemers en hen mee te laten profiteren van het toerisme en inkomsten te genereren voor de lokale bevolking.

Kleine hotels uitzoeken en er eerlijke prijzen betalen, zonder eindeloos af te dingen en de eigenaren onder druk te zetten. Ook voor het vervoer en regelwerk geven we er de voorkeur aan dit te regelen met de lokale bevolking.

De klanten geef ik graag een beeld van het alledaagse in het land, wat ik probeer te bereiken door de route niet te vol te plannen, hier en daar een extra nacht te blijven en ook regelmatig in dorpjes en minder toeristische plekken te verblijven. Soms raad ik aan ergens te verblijven omdat er “niets” te doen is, juist dan ervaar je het dagelijks leven en krijg je contact.

Elk jaar reis ik naar verschillende landen zoals Kaapverdië en India, dus ben daar meer dan 20 x geweest. Ook de andere bestemmingen heb ik meerdere malen bezocht en heb ook leuke en goede contacten met Nederlanders die er wonen en werken. Zo ben en blijf ik goed op de hoogte en kan ik de klanten goed adviseren en snel een passende offerte samenstellen.
Wanneer we met Nederlandse contactpersonen samenwerken in het land van bestemming, werken deze contactpersonen ook weer eerlijk en kleinschalig met de lokale bevolking en hebben ze mensen in dienst tegen een eerlijk salaris en goede werkomstandigheden.

De liefde voor een land en kennis van de bestemming geven we op deze manier ook mee aan onze klanten.

We organiseren uw gehele reis of slechts het deel dat u wenst. Ook hebben we veel wandelreizen waarbij we of een goede gids mee sturen, of wandelbeschrijvingen in het Nederlands meegeven, vaak ook met gpx bestanden. De meeste wandelingen heb ik ook zelf gedaan, en in bijvoorbeeld Ladakh (India) en Kaapverdië heb ik heel veel gelopen (en doe dat nog steeds).

Maar allereerst overleggen we goed met onze potentiële klant (per mail, telefoon of persoonlijk met een afspraak) voordat we een reisvoorstel maken. Mede omdat we onze bestemmingen goed kennen, kunnen we iedereen heel goed adviseren en een passende reis aanbieden en uitvoeren.

Daarnaast verwijs ik voor verschillende bestemmingen de klanten naar kleinschalige werkende collega’s met passie voor en kennis van een bepaald land of gebied. Zie daarvoor ook de reisbestemmingen op deze site.

Ik wens jullie een Fair Travel met veel reisplezier!