Over ons

Fair Travel is in 1990 opgericht door Miriam van der Gugten.

Ik ben begonnen met reizen met overland naar India in 1976, waarna nog vele reizen volgden en ik bij Ashraf ging werken op kantoor en als reisbegeleider. En vervolgens in 1990 mijn eigen organisatie begon onder de naam FAIR TRAVEL. Met de inzet om “Fair” om te gaan met de bevolking, de kleine hotels en de kleine ondernemers en hen mee te laten profiteren en inkomsten te laten genereren.
De klanten geef ik graag een beeld van het alledaagse in het land, wat ik probeer te bereiken door de route niet te vol te plannen, hier en daar een extra nacht te blijven en ook regelmatig in dorpjes en minder toeristische plekken te verblijven. Soms raad ik aan ergens te verblijven omdat er “niets” te doen is, juist dan ervaar je het dagelijks leven en krijg je contact.

MAAR…

Ik ga nu met part-time pensioen en regel geen reizen meer rechtstreeks voor de klanten. Door Covid is dit besluit vroeger dan gepland gevallen, omdat het opnieuw opstarten weer extra tijd en energie vraagt. En belangrijker nog is de vraag of ik de kwaliteit die ik wil bieden nog kan waarborgen, omdat de persoonlijke contacten met alle contactpersonen en hoteleigenaren ter plaatse weer veel extra aandacht eisen en ik dat niet in verschillende landen tegelijk kan oppakken tegen de tijd dat we weer mogen reizen. En dat terwijl ik net minder wilde gaan werken.

EN…..
Ik heb de afgelopen 30 jaar met veel plezier en voldoening reizen georganiseerd. Routes uitgezocht, veel landen leren kennen en innemende mensen ontmoet, en niet alleen op reis, maar ook het contact met de klanten was waardevol en leuk. Dus de juiste tijd om het anders te gaan aanpakken.

Iedereen hartelijk dank voor jullie bijdrage, het boeken bij Fair Travel en voor het prettige contact dat ik met zoveel van jullie heb gehad.
Dit was een belangrijk deel van het plezier en stimulans van mijn werk. En dit is tevens de lastige kant om met dit werk te stoppen.

Ik wil onze klanten graag verwijzen naar kleinschalige werkende collega’s met passie voor en kennis van een bepaald land of gebied. Zie daarvoor de reisbestemmingen op deze site.

Daarnaast blijf ik Kaapverdië organiseren voor enkele andere organisaties, zoals “Anders Reizen” (in Belgie) en “Topo-Aktief” en onderdelen van wandelreizen van “Naar-kaapverdische-eilanden”. Dus daar kun je vanaf nu terecht voor onze wandelreizen naar de Kaapverdische eilanden.

 

Ik wens jullie veel reisplezier!