Gujarat

Gujarat is zeer aantrekkelijk voor reizigers die houden van het platteland en het ontmoeten van nomaden en minderheden. Heeft u eerder Rajasthan bezocht en wilt nog meer zien, met name nomaden en dorpen bezoeken. Ga dan naar Gujarat !!

Gujarat heeft indrukwekkende jaintempels op heuveltoppen, woestijnen, uitgestrekte zoutvlakten met een grote verscheidenheid aan vogels, dorpjes met minderheidsgroepen en veel rondtrekkende nomaden met hun schapen, geiten en kamelen. Voor wie geen andere toeristen op reis wil tegenkomen en het dagelijkse leven op het platteland wil meemaken. Ook hier forten en paleizen en sfeervolle heritagehotels om te overnachten ! Gujarat, onbekend, veel minderheden en dorpen, nomaden, kleurrijk. Bent u eerder in Rajasthan geweest en wilt u nog meer proeven van India: Gujarat heeft veel te bieden: indrukwekkende jaintempels, oude paleizen, zoutvlakten met een grote verscheidenheid aan vogels, veel kleine dorpen, minderheden en rondtrekkende nomadenstammen. Overnachten in prachtige oude paleishotels waar u door de koning persoonlijk ontvangen en rondgeleid wordt. Ook de grensstreek van Gujarat met Madhya Pradesh is de moeite waard, met opgravingen, forten en paleizen. Nog weinig toeristen gingen u voor in deze streek. De reis kan starten in Delhi en via Rajasthan door Gujarat naar Mumbai (Bombay) gaan. Ook kunt u naar Mumbai of Ahmedabad vliegen.

Deze reis kun je regelen via onze chauffeur – zeer deskundig in Rajasthan en Gujarat, met name bekend met nomaden, dorpjes, platteland, woestijn.

Satpal Singh:    heritagecarrental@gmail.com

Mail hem in het Engels.

Combinatiereis Een reis naar Gujarat is ook goed te combineren met een bezoek aan de plaatsen Mandu en Omkareswhar net over de grens in de provincie Madhya Pradesh. Ook een combinatie met Rajasthan is erg mooi. Paleishotels, heritage hotels In verschillende plaatsen kunt u verblijven in een paleishotel. In Balasinore bent u te gast in het paleishotel van de koning en zijn vrouw, in de omgeving wonen veel minderheden. Vanuit de paleishotels in Jambugodah en Chotta Udaipur kunt u plaatselijke markten van de minderheden bezoeken, bij Poshina waar u ook overnacht in een paleis, kunt u de aardewerken paardjes zien die de bevolking offert, een gewoonte die slechts in deze omgeving voorkomt.

Routebeschrijving

Rann of Kutchchh, Bhuj en zoutwoestijn
Aan de zuidrand van de zoutwoestijn ligt de stad Bhuj, een ommuurde stad met een wirwar aan smalle straten met winkeltjes en kraampjes vol handelswaar. In de omgeving liggen tientallen dorpjes. Er wonen veel verschillende minderheden, vaak herkenbaar aan hun bijzondere kleding en sieraden. De rabari nomaden lopen met hun kudden schapen en geiten. De vrouwen zijn geheel in zwart gekleed met uitbundig zilver om hun hals, armen en enkels, de mannen in witte kleding met grote witte tulbanden op het hoofd.
U kunt een zilversmid of een blockprintwerkplaats bezoeken waar de sari’s gemaakt worden. Ook hebben een aantal vrouwen coöperaties opgericht om gezamenlijk hun handgemaakte artikelen te verkopen.

Zainabad, Dasada
Zainabad, een klein plattelandsdorp, ligt aan de noordrand van deze ‘Rann of Kutchchh’, een grote zoutvlakte en prachtig natuurgebied met wilde ezels en duizenden vogels. Flamingo’s, ooievaars, ijsvogels en pelikanen zijn hier in groten getale aanwezig. De voormalige koning van deze streek begeleidt u naar prachtige dorpjes, naar nomaden en naar de zoutmoerassen. Hij beheert hier een mooi, rustig, terrein vlak naast het dorp, waar u in sfeervolle huisjes overnacht, een kok zorgt voor drie heerlijke maaltijden per dag.
In de dorpjes is men nauwelijks westerse toeristen gewend, dus u kunt veel aandacht verwachten. Per  jeep maakt u uitstapjes en krijgt rondleidingen naar andere, in de buurt gelegen plattelandsdorpen. Waar u ook in geïnteresseerd bent, hij weet altijd wel wat te regelen om het u te laten zien: een school, een ziekenhuis, een kerk of moskee; maar ook de nomaden of de kraanvogels of wilde ezels in de omgeving. Hij laat u hier een bijzonder stukje India zien, wat absoluut niet toeristisch is.

Mandwi
In Mandwi aan de Arabische Zee ziet u hoe enorme zeewaardige schepen geheel met de hand gebouwd worden.
Vogelliefhebbers kunnen hier veel bijzondere of nieuwe vogelsoorten ontdekken.

Jhunagad, Palitana
Net buiten de typisch Indiase stad Jhunagad ligt midden in de vlakte een hoge berg. 10.000 Traptrede zoeken hun weg naar de bijzondere Jaintempels op de top. Marmer, koepels met mozaïeken, het prachtige uitzicht over de omgeving, de in zachtgele gewaden geklede priesters en de vele pelgrims doen de vermoeidheid van het beklimmen van de trappen weer snel vergeten.
In Palitana is evenals in Jhunagad een indrukwekkende Jaintempel op een heuvel, met aan de voet van de berg nog een prachtige, moderne Jaintempel.

Patan, Modhera
Patan heeft een beroemde en misschien wel de grootste ‘stepwell’ van India, een enorme waterput waar de koning en zijn vrouwen konden baden, rusten en verkoeling zoeken. Daarnaast zijn er veel jaintempels.
Modhera heeft een prachtige zonnetempel waar jaarlijks grote tempeldansfeesten gehouden worden.

Ahmedabad
Hoofdstad van Gujarat, geboorteplaats van Mahatma Gandi is bereikbaar per vliegtuig en trein van Delhi of Mumbay en kan het uitgangspunt zijn voor uw Gujaratreis.
Er zijn interessante textielmarkten, de Gandhi-ashram, jaintempels en musea.

Poshina
Een klein dorp met een paleishotel en zeer betrokken eigenaars, zij laten u met plezier kennismaken met de lokale bevolking, waaronder ook de pottenbakkers.

Overnachtingen Gujarat

Paleishotels, heritage hotels
In verschillende plaatsen kunt u verblijven in een paleishotel. In Balasinore bent u te gast in het paleishotel van de koning en zijn vrouw, in de omgeving wonen veel minderheden.
Vanuit de paleishotels in Jambugodah en Chotta Udaipur kunt u plaatselijke markten van de minderheden bezoeken, bij Poshina waar u ook overnacht in een paleis, kunt u de aardewerken paardjes zien die de bevolking offert, een gewoonte die slechts in deze omgeving voorkomt.

We raden u deze chauffeur aan te benaderen voor een reis door Gujarat en Rajasthan:
Satpal Singh, mail in het Engels naar en geef aan dat je zijn adres hebt van Miriam in Nederland. heritagecarrental@gmail.com

Voorbeeldroutes Gujarat
met veel kleine dorpen, minderheden, nomaden en eenvoudige paleishotels, met soms maar 3 of 4 kamers. De eigenaren leiden u rond in de omgeving. Wanneer u echt contact wilt met de bevolking: u bezoekt scholen, lokale ziekenhuisjes, dorpjes en ontmoet nomaden.

Ams- Mumbai/
Mumbai- Ahmedabad
Chota Udepur
Vijayanagar
Vijayanagar
Poshina
Poshina
Ambaji/ Danta
Kumbhariyaji / Khedbrahma / Taranga / Balaram
Modhera
Zainabad/ Dasada
Zainabad/ Dasada
Zainabad/ Dasada
Zainabad/ Dasada
Bhuj
Bhuj/ Khavda/Banni/Dhordo/Bhirandiara   Ludiya/Khari
Hodka
Hodka
Jura/ Nirona/ Mandvi
Wankanar/ Gondal
Junagadh
Sassan Gir
Sassan Gir
Talaja/ Gopnath/ Palitana
Bhavanagar
Lothal
Vadadora
Ahmedabad
Ahm- Mumbai
Mumbai- Ams

Route Gujarat  en klein stukje Rajasthan

Ahmedabad aankomst
Ahmedabad – Champaner – Jhambugoda
Jambughoda – Chota Udeypur – Jambughoda
Jambughoda – Dabhoi – Kayavarohan – Vadodara
Vadodara –  Lothal – Bhavnagar
Bhavnagar – Palitana – Bhavnagar
Bhavnagar – Talaja – Diu
Diu
Diu – Somnath – Girnar – Junagadh
Junagadh
Junagadh – Gondal – Morbi
Morbi – Bhuj
Bhuj
Bhuj – Hodka
Hodka
Hodka – Mandvi
Mandvi
Mandvi – Morbi
Morbi – Dasada
Dasada
Dasada – Modhera – Patan – Sighpur – Danta
Danta
Danta – Mt. Abu
Mt. Abu – Ranakpur
Udaipur
Udaipur
Udaipur
naar Delhi

Route van 32 dagen met Rajasthan en Gujarat.

1 vlucht naar Delhi
2 Shekawati (Jhunjhunu of Mahansar)
3 Shekawati
4 Bikaner
5 Jaisalmer
6 Jaisalmer
7 Jaisalmer, Khuri, kamelen safari
8 Jaisalmer
9 Bhuj
10 Bhuj en omliggende dorpen
11 Bhuj en omliggende dorpen
12 Bhuj en omliggende dorpen
13 Wankanar
14 Jhunagad
15 Jhunagad
16 Palitana
17 Balasinore
18 Balasinore
19 Zainabad
20 Zainabad
21 Zainabad
22 Poshina
23 Poshina
24 Udaipur
25 Udaipur
26 Ghanearo
27 Ghanerao
28 Pachewar
29 Bharatpur
30 Bharatpur
31 Delhi
32 Vertrek naar Nederland