chinaweb fast train

Wanneer u graag met een groep een reis wilt maken is dit uiteraard mogelijk. Of u nu een eigen groep heeft, een familie-, roots- of studiereis wilt maken bij ons is dit allemaal mogelijk. Fair Travel geeft een groepsreis precies de juiste aandacht die het nodig heeft. Bekijk hieronder de type groepsreizen en de bestemmingen.

AlgemeenEthiopiëIndiaChinaPeruBraziliëMarokko

Algemeen

Eigen groepje
Voor liefhebbers of wanneer u met een eigen groep, collega’s, dispuut of familie bent, kunnen we speciale reizen samenstellen. Voorbeelden hiervan zijn: een trekking in de Himalaya, een rondreis door een van onze bestemmingen, maar ook themareizen zoals een muziekreis naar India, een architectuurreis naar Brazilië, China of India, een spirituele reis naar Egypte, een textielreis naar China of India.

Families
We organiseren veel rootsreizen, waar een gezin naar het geboorteland van hun kind(eren) gaat. Maar ook mooie ‘gewone’ vakanties die heel geschikt zijn voor kinderen. Een wandeling door de woestijn met kamelen of door de bergen met ponies, afgewisseld met mooie momenten van rust.

Adoptiegezinnen, rootsreizen
De laatste jaren gaan er steeds vaker gezinnen met geadopteerde kinderen uit China, Ethiopië, India, Bangladesh of Brazilië via ons op reis. Bij China en Ethiopië zijn het vaak gezinnen met jonge kinderen van 7-15 jaar die het kindertehuis en het geboortegebied willen bezoeken. In India , Bangladesh, Brazilië en soms ook Ethiopië zijn het meestal volwassenen of tieners met hun ouders die hun geboorteland en daarmee vaak een deel van hun wortels gaan ontdekken.

We boeken hotels en vervoer, zorgen voor een gids of tolk waar nodig en regelen de toestemming om een tehuis en ontwikkelingsprojecten te bezoeken.
Lees verder bij rootsreizen.
Mocht u naar een ander land willen, laat het ons weten wellicht hebben we ook daar goede contacten om de reis te organiseren.

Studiereis, studentengroep
We hebben al verschillende groepen studenten naar Mexico, Brazilië, Peru, India, China gebracht. Stuur ons een e-mail voor overleg wanneer u zo’n studiereis wilt maken.

Ook naar andere landen zoals Egypte, Turkije, Kaapverdië, Marokko, Peru, Bolivia, Ecuador, Nepal, Bangladesh, Cambodja, Tibet kunnen we studie- en groepsreizen organiseren.

Zo  nu en dan bieden we een groepsreis aan op een bepaalde datum waar iedereen op kan inschrijven. Afhankelijk van de bestemming reist u dan met 6 tot maximaal 14 personen.
In 2014 : Marokko
In 2015 : Madagskar

Ethiopië

Tijdens deze reis maken we prachtige wandelingen door de bergen en bezoeken onderweg diverse kerken en dorpjes. We lopen op hoogtes van zo’n 2600 tot 3400 meter. Tijdens deze  5 daagse trek worden we begeleid door enkele bewoners van de dorpjes. De trekking is bedacht en opgezet door een plaatselijke organisatie die de lokale bevolking getraind en opgeleid heeft om hun brood te verdienen met het begeleiden van wandeltochten van toeristen. Zo is er in elk dorp eenvoudige accommodatie gemaakt voor de wandelaars en per dorp zorgt de plaatselijke bevolking voor de gasten, voor het onderdak, het eten, een gids en het vervoer van bagage naar het volgende dorp.

Datum 14-30 november 2014
Lees ook verder bij Ethiopië

17 dagen Ethiopië in 2014
Prijs per persoon (bij boeking door 2 personen) € op aanvraag
Dag Vervoer Activiteit
vr 14-11 Vlucht naar Addis
za 15-11 Vlucht naar Lalibela (11.35-13.40 u)
zo 16-11 Naar startpunt, trek Mequat M (3 u)
ma 17-11 Trekking Mequat Mariam – Wajela (6 u)
di 18-11 Trekking Wajela – Aterow (5-6 u)
wo 19-11 Trekking  Aterow – Yadukulay
do 20-11 Trekking Yadukulay – Taja (2 u + vervoer Laibela)
vr 21-11 Lalibela (bezoek kerken met gids)
za 22-11 Lalibela (vrij)
zo 23-11 Mekele (375 km)
ma 24-11 Hawzien/ bezoek omgeving (100 km)
di 25-11 Hawzien
wo 26-11 Adrigat (75 km)
do 27-11 Adrigat
vr 28-11 Axum (100 km)
za 29-11 Axum- Addis/ middag in Addis
zo 30-11 Vlucht Addis naar Nederland

India

Universiteiten, bedrijven, IT, ontwikkelingswerk, vakantie allerlei redenen en mogelijkheden voor studenten en universiteiten om India te bezoeken. Delhi, Bombay (Mumbai), Chennai, Bangalore, Hyderabad als grote steden met universiteiten, technische bedrijven, IT bedrijven. Heel bekend is het zeer uitgebreide bedrijf TATA, Tata auto’s, Tata steel, Tata tea, Tata airco, Tata horloges etc. Maar wat jullie ook willen bezoeken en onderzoeken we regelen de reis naar alle uithoeken van India. Aanvullen met vakantie in Rajasthan, Kerala, Tamil Nadu, Ladakh of welk gebied dan ook.

Ook kunnen we diverse ontwikkelingsprojecten bezoeken bijvoorbeeld in Delhi, Varanasi, Hyderabad, Jaipur, Leh.

Groepsreis China

Kan een optie zijn vanwege de cultuur, de universiteiten, bedrijven en architectuur.
Qua architectuur zijn Shanghai en Beijing bijzonder interessant. Beijing met onder andere : National Grand Theater, Olympisch stadion, Verboden Stad, Terminal 3 van de airport en de TV toren, ontwerp van Rem Koolhaas. En in Shanghai bijvoorbeeld de tv toren, de Bund, Jin Mao Tower, Oriental Art centre.

Groepsreis Peru

Ook in Peru kun je terecht met een studiegroep. Of met een spirituele groep.
Lima bezoeken, Arequipa en de Macchu Picchu.

Brazilië

Een studiereis naar Brazilië is voor architecten en studenten bouwkunde erg interessant.

Sao Paulo
In de 19e eeuw zijn vrijwel alle koloniale gebouwen platgegooid en is alles vernieuw, met grote gebouwen, wolkenkrabbers en brede Avenidas.
Een van oorsprong oude stad met veel nieuwbouw, verschillende wijken en veel wolkenkrabbers. Een historische stadskern met voetgangersgebied. Veel gebouwen zijn door Oscar Niemeyer ontworpen. Ook zijn er nog gebouwen in Art Nouveau en Art Deco stijl.

Brasilia
Brasilia is een geheel nieuwe stad met futuristische gebouwen. Gebouwd in 1960, in de vorm van een vliegtuig of ook wel pijl en boog. Ontworpen door en woonplaats van Oscar Niemeyer. De meeste gebouwen in deze stad kunnen te voet bezocht worden en er is een goede stadsbusverbinding met een circular bus.

Goiana
Goiana is een stad gebouwd in 1933, in de omgeving van Brasilia.
Curatiba is kleiner en Europees. De lagere en middenklasse wonen in houten huizen. Stad heeft een historisch kwartier. Het centrum is dicht voor verkeer, alleen voetgangers en bussen hebben toegang. Het schijnt een voorbeeld voor vele landen te zijn hoe ze hier dit verkeersprobleem hebben opgelost.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro is mooie en gezellige stad. Ligging aan de voet van een bergketen met fantastische formaties, ook in de stad zijn veel hoogteverschillen en daardoor prachtige panorama’s. Grootschalige nieuwbouw boulevards. Schitterende stranden, sfeervol uitgaansleven. Veel excursiemogelijkheden.

Salvador
Salvador: een historische stad die vernieuwd wordt.

Ouro Preto
Ouro Preto is een historische, erg mooie, kleine, stad die op de monumentenlijst van de Unesco staat, koloniale gebouwen, kerken en kathedralen.

Marokko groepsreis

Op deze rondreis wordt u ondergedompeld in de fascinerende Berbercultuur en –architectuur van Zuid Marokko.
In een rustig tempo reizen we langs de zuidrand van de Hoge Atlas, op het grensgebied van woestijn en bergen. In de loop van eeuwen zijn door het smeltwater imposante kloven ontstaan in het gebergte en hebben zich uitgestrekte vruchtbare groene oase landschappen gevormd. In deze valleien liggen de voor Zuid Marokko zo kenmerkende Ksour* en Kasba’s*. Een prachtig en afwisselend wandelgebied, waar u een goede indruk krijgt van het alledaagse leven in de dorpen en de oases: de terrasbouw, het irrigatiesysteem en het traditionele, pastorale leven van de Berbers. Een mooie combinatie van natuur en cultuur.
Wij hebben bewust gekozen voor korte reisafstanden zodat er ook op de reisdagen voldoende tijd is om onderweg bezienswaardigheden te bezoeken of een korte wandeling te maken. Alleen de laatste dag wordt langer gereisd.
Het verblijf is in kleinschalige, authentieke accommodaties, die op één na allemaal gerund worden door lokale bewoners. Alle auberges zijn met zorg door ons geselecteerd op ligging, sfeer, service, hygiëne en/of historische en architectonische waarde. Van hieruit worden een aantal mooie dagwandelingen gemaakt in de zuidelijke uitlopers van de Hoge Atlas uitgestrekt en in de oase valleien aan de zuidkant van de Atlas.
Een extra toegevoegde waarde is de deskundige begeleiding tijdens de reis. De reisleidster begeleidt al jarenlang wandelreizen in Marokko. Zij zal graag haar unieke kennis over de Berbers en de Berbercultuur met u delen.

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

 
  FAIR Travel   FAIR Travel   FAIR Travel