In het Gastenboek kun je een reactie geven op de site.
Dit kan gaan over de reiservaringen, ervaringen met FAIRTravel of over de website.
Alle reacties worden op prijs gesteld.

Zijn er vragen dan kan contact worden opgenomen met de webmaster.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
29 berichten.
Eddy Broos schreef op 1 april 2018 om 6:45 pm:
Op de achtergrond benevelt Césaria Evora mijn geest met klanken die vanuit Cabo Verdië tot hier lijken gewaaid te zijn. Wat een prachtige reis ! Dankzij het puzzelwerk van Fair Travel konden we genieten van een feilloos georganiseerde wandelreis. En wát voor één ! Een eindeloze variatie aan landschappen, het ontdekken van zoveel onbekende en ongekende schoonheid, twaalf dagen opgenomen worden in een wereld die we hier bij ons in het Westen al lang niet meer kennen, al na één dag geconfronteerd worden met de tegenstelling tussen ons leven van luxe en welvaart en het leven op Kaapverdië, waar geluk blijkbaar niet veel met welstand te maken heeft, ... Met voorsprong was dit de mooiste wandelreis die we ooit maakten ! Pluim op de hoed van Fair Travel voor het organiseren van onze droomvakantie !
Leonie Koppelman schreef op 14 januari 2018 om 4:38 pm:
We zijn net terug van een intensieve reis door Gujarat. Hier komen niet veel westerse toeristen en dat maakt dat je soms zelf de toeristische attractie bent. We hadden een fantastische chauffeur die ons meenam in zijn eigen (hindoe-) religie wat ieder tempelbezoek nog interessanter maakten. We zijn verrast door de bijzondere overnachtingen en hebben genoten van het eten. Er waren natuurlijk ook confronterende momenten. De armoede gaat je niet in de koude kleren zitten. Het was een reis die af en toe veel van ons vroeg, maar we hebben er bijzonder veel voor teruggekregen. Niets dan lof voor de organisatie en gesprekken met Miriam voorafgaand aan de reis. Wij bevelen Fair travel van harte aan!
Manon schreef op 30 augustus 2017 om 10:08 am:
Inmiddels al lang weer thuis, maar ik wilde nog even zeggen dat we echt een geweldige tijd hebben gehad op Kaapverdië. Het was anders dan alles wat ik eerder zag en ik kan zeggen dat ik behoorlijk wat de wereld over heb gereisd. We hebben enorm genoten van de onwaarschijnlijk transparante, warme oceaan, vol gekleurde vissen, en de mooie stranden maar ook van de afgelegen bergdorpen op Sao Nicolau waar de tijd stil leek te hebben gestaan, het eenvoudige leven in het dorp en guesthouse op Santiago, van de gezellige drukte in Baia das Gatas tijdens het festival, en van de buitengewoon vriendelijke mensen (we zijn bij compleet vreemde mensen in hun huis uitgenodigd voor een glaasje sap, gewoon voor de gezelligheid), van de prachtige dorpjes, mooie gekleurde huisjes, de ritten in de open aluguers etc.etc. Santiago vond ik meest gevarieerd, Tarrafal de fijnste plek om te zijn, Sao Nicolau het mooiste eiland en Mindelo ook heel erg leuk juist omdat het weer anders was, en veel Mediterraner. Enfin, al met al een onvergetelijke reis, we gaan zeker nog eens een paar andere eilanden ontdekken.
Dank voor alle zorgen en hartelijke groet,
Manon (en gezin)
zomer 2017 Kaapverdie
Robert, Erika schreef op 29 augustus 2017 om 10:08 am:
Beste Miriam,
Wij hebben enorm genoten van de reis en onze tieners ook:
Hoogtepunten
- Wandelingen op Sao Antoa, vonden de kinderen ook leuk, vooral dat je zoveel aardige mensen tegenkomt die vaak Nederlands praten en graag willen praten. Vooral Paul en de kustwandeling waren top. En eigenaresse daar was zeer gastvrij!
- De life muziek en de leuke eettentjes op Sao Antao waren super.
- Eten was prima, maar wij zijn dan ook alles eters.
- de dagen bij Ben waren geweldig omdat hij zo leuk is en zoveel vertelt over het land. We hebben gevist met de man van de kokkin en dat was een topervaring, heel veel vis gevangen!
- Mindelo, beachclub van hotel was leuk voor de kids, veel aanspraak en goede sfeer!
- Sal, vonden we beetje saai, zelf auto gehuurd en Sharks gezien met gids dat vonden de kids ook geweldig.
- Temperatuur is aangenaam, kinderen vonden het prettiger dan Azie in de zomer.
- Heerlijk dat er af en toe geen wifi is, vonden de kids ook zeer ontspannen.

We waren vergeten vooraf aan te geven dat een van ons glutenallergie heeft, dat was jammer want het was lastig om ter plekke iets te regelen.
De binnenlandse vlucht had 5 uur vertraging.
Het was voor ons Afrika light, we hebben veel door Afrika gereisd en Kaap Verdie is zeer relaxed, we hebben ons nooit onveilig gevoeld.
Kortom: ik zou het andere gezinnen zeker aanraden, maar je moet wel houden van wandelen en van een actieve vakantie en bereid zijn om de Kaap Verdische keuken te proberen.

Robert, Erika en tieners
29 aug 2017 Kaapverdie
Familie Rubingh schreef op 20 augustus 2017 om 8:43 pm:
Wauw wat hebben wij een prachtige reis gemaakt. Mede dankzij Miriam! Eigenlijk wilde ik zelf de reis helemaal organiseren, maar wat zijn we blij dat we jou hebben ingeschakeld. Je hebt heel goed geluisterd naar wat we wilden en niet wilden en hebt er alle tijd voor genomen. Uiteindelijk is de reis geboekt en zijn we vorige maand voor 3 weken naar China gereisd. De reis is, zoals al gezegd, geweldig geweest. De transfers waren uiteindelijk toch heel fijn en ook de gidsen waren zeer vriendelijk en behulpzaam. De plaatsen die we op jou advies hebben bezocht, waren absoluut de moeite waard. Van dag 1 tm dag 23 zorgeloos genoten.

Fietsen in Beijing was echt een geweldige ervaring, maar ook Yangshuo was een verademing na de indrukwekkende dagen in de provincies waar onze meiden vandaan komen. Daar in de prachtige omgeving van het Karstgebergte, bevonden we ons in een paradijs. Varen op bamboevlotten, tocht in een Toektoek, kookworkshop..... fantastisch.
Dan het bezoek in Shaolin, een avontuur op zich. Niet toeristisch maar zo bijzonder om mee te maken.
Het warme Xian... we hebben gezweet, maar wat was de fietstocht op de stadsmuur de moeite waard. En ook het bewonderen van het Terracottaleger bij 45 graden hadden we niet willen missen.

Mogen er mensen zijn die nieuwsgierig zijn hoe onze reis er dan uiteindelijk heeft uitgezien, je kunt ons reis nog lezen op Rubinghinchina.waarbenjij.nu

Miriam, enorm bedankt voor je inzet en hulp!
Lieve groetjes,
Erwin, Greta, Milou en Danée