FAIR Travel organiseert individuele reizen voor ieder die dat wilt. De meeste reizen die in ons programma en op deze site genoemd worden zijn echter niet allemaal geschikt voor kinderen. We raden aan de programma’s iets rustiger aan te doen en wat plaatsen of excursies er bij te nemen die ook voor kleine kinderen de moeite waard zijn.

Een aantal reizen zijn echter zeer geschikt en heel interessant om met een gezin met kinderen te maken. De familiereizen.
Dat betreft uiteraard ook de rootsreizen, waar ouders met geadopteerde kinderen naar het geboortegebied van de kinderen reizen.

Egypte Sinai

Voor gezinnen met kinderen die een actieve en avontuurlijke vakantie willen is dit een bijzonder aantrekkelijk gebied, een mooie combinatie van woestijn en zee.

Hier kunt u prachtig wandelen door de woestijn, de kinderen zitten op kamelen of lopen er naast; zij kunnen in het zand spelen, bergen beklimmen, de kamelen verzorgen, brood in een open vuurtje bakken en een aantal dagen zwemmen en snorkelen.
U vliegt naar Sharm el Sheik en wordt naar Dahab gebracht. Hier regelen we een eenvoudig, maar goed hotel met zwembadje, aan de kust. Ook is een appartement met klein zwembad mogelijk.

U verblijft 2 nachten in Dahab, waar u door het stadje kunt slenteren, op een terrasje zitten, zwemmen en snorkelen en spelen aan het strand. Zelfs voetje badend zie je al veel kleurrijke vissen voorbij komen.

Daarna wordt u naar het startpunt van de trekking gebracht, waar u dan 3 nachten in een tentje of onder de sterrenhemel slaapt. U loopt en zit zo nu en dan op een kameel. Maaltijden worden op een open vuurtje bereid door de bedoeïenen begeleiders.
Na de 3e nacht in de woestijn wordt u weer afgehaald en naar uw hotel of appartement gebracht.Hier bent u dan nog 2 dagen voordat u terugvliegt.

Prijs per gezin

1 volwassene, 2 kinderen jonger dan 12 jaar:  € 1500
2 volwassenen, 2 kinderen jonger dan 12 jaar: € 1975
2 volwassenen, 1 kind jonger dan 12 jaar: € 1675
3e kind jonger dan 12: € 325 extra
indien kind 12 jaar of ouder: € 150 meer dan kind jonger dan 12 jaar
Prijzen onder voorbehoud.

Inclusief:

* transfer Sharm el Sheik naar Dahab en retour
* verblijf in hotel in driepersoonskamer (3 personen) of familiekamer (bij 4 of 5 personen)
* trekking: incl kameel, gids, kok, alle maaltijden, gebruik van tentje, vervoer naar beginpunt en
terug vanaf eindpunt.
(1 kameel bij 3 personen, 2 kamelen bij 4 of 5 personen)

Exclusief:

* vluchten
* maaltijden anders dan tijdens de trekking
* toeslag voor verblijf in appartement: € 40 per volwassene en € 35 per kind (per reis)
* extra kosten voor meer kamelen

Eventueel gecombineerd met Cairo kunt u de piramiden en de Sfynx bekijken.

Kijk verder bij de Egypte informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Turkije

Zowel de Lycische kust als Cappadocië zijn geschikt als de kinderen ook stukjes willen wandelen.
In Cappadocië zijn het rotsachtige, zeer aparte vormen, met grotten en gaten en hoekjes om in en over te klimmen. En oude kerken en rotstekeningen. De overnachtingen in kleine familiehotels meestal met tuin, waar vaak ook de kleine kinderen van de eigenaars wonen.
In Lycië wandelt u langs de kust vanuit enkele standplaatsen, kunt zwemmen en boottochtjes maken, of bij een boer in de bergen logeren. Aansluitend kunt u een weekje een huis huren aan de kust.
Kijk verder bij de Turkije informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Marokko

Met kameel door de woestijn. Genieten van het kamperen, de kameel verzorgen en prachtige landschappen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

India Ladakh

Een wandelreis met pony’s door het prachtige gebergte in Ladakh, Himalaya gebied in India. U kunt een doorgaande tocht maken, of vanuit een dorpje dagwandelingen maken. Laat de kinderen het dagelijkse leven in het dorp beleven! Meer info op aanvraag en bij India.