China

China is een land waar u zeker door gefascineerd zal worden. 

Maak China van dichtbij mee: de enorme verscheidenheid aan landschappen, bevolkingsgroepen en culturen, herinneringen aan eeuwenoude dynastieën, en ook hypermoderne steden.

We hebben ruim 25 jaar reizen georganiseerd door China: naar heel bijzondere, prachtige, weinig door toeristen bezochte gebieden, maar ook naar steden, dorpen. Individuele reizen geheel op maat en op ieders wensen afgestemd.
Vanaf 2018 hebben we samengewerkt met Giggling Bamboo Travel  en inmiddels alle Chinareizen overgedragen aan hen. Wil je een mooie reis naar China, voor jou alleen, met partner of gezin of eigen groep: kijk verder op hun website en neem contact op voor een offerte met Giggling Bamboo Travel

china170webyangshuo

 

China roots reizen

Ook voor rootsreizen naar o.a. China, Ethiopië, India  hebben we een goede en gerenommeerde naam en zijn er heel wat families naar alle uithoeken van China geweest met hun geadopteerde kinderen. Ook daarvoor kunt u zeker terecht bij  Giggling Bamboo Travel

 

Individuele reis op maat

Ook deze individuele reizen voor geheel China hebben we overgedragen aan Giggling Bamboo Travel.

Guizhou
Een provincie met karstgebergten, rijstterrassen en heuvellandschappen en heel veel kleine dorpen. Er wonen minderheden zoals de Miao, Bouyei, Shui, Yi en de Dong. Vooral op de wekelijkse markten en bij festivals dragen zij hun mooiste kleding en sieraden. De klederdrachten verschillen per dorp. Ook de diversiteit in tradities en de bouw van huizen en bruggen vallen op. Zo ziet u hier de ‘wind-en-regen-bruggen’ en klokkentorens die geheel van hout zijn gebouwd zonder dat er maar één spijker aan te pas kwam.

Fujian
Deze provincie ligt in het zuidoosten van China aan zee tegenover Taiwan en bestaat bijna geheel uit bergen met een rotsachtige kuststrook. Behalve wereldberoemde havenplaatsen zijn er prachtige ronde huizen, in authentieke dorpen. Heel bijzonder zijn deze tulou’s, enorm grote ronde huizen, waar de Hakka Chinezen sinds 1000 jaar wonen. De metersdikke buitenmuren, soms tot tien meter hoog, zijn gemaakt van bamboe en hout en de binnenmuren van aarde, zand, leem en suiker. Er wonen meerdere families in één complex. Op de 2e, 3e en soms 4e verdieping wordt gewoond en geslapen en beneden zijn alle keukens en vaak een tempeltje in het centrum van het binnenplein. Een aantal van deze complexen zijn nu als hotel beschikbaar.

Sichuan
Sichuan met als hoofdstad Chengdu wel bekend door de grote panda parken en de theehuizen en -tuinen, waar je uren kunt doorbrengen tussen de Chinezen met een kopje thee!   Naar het zuiden kunt u naar Emei Shan, een heilige berg met als hoogste punt 3100 meter en een zevental boeddhistische kloosters uit de Ming- en Qingperiode. En Leshan met het enorme boeddhabeeld uitgehakt in de rotsen.

Guangxi

Hier is vooral het Karstgebergte in de omgeving van Yangshuo een echte aanrader om te bezoeken. Dorpjes, markten, fietstochtjes, per boot of vlot over de rivier, grotten en bergen, kookcurcus, enz.

Shanxi/ Shaanxi

Op het grensgebied van deze twee provincies stroomt de Gele Rivier (Yangtzi). Er liggen prachtige dorpen aan de rivier en grote, oude koopmanshuizen. Pingyao is zo’n mooie oude, gerestaureerde stad die onder het Unesco erfgoed valt. In de omgeving zijn grote, oude koopmanshuizen, waarvan Qiao, de locatie waar de film ‘Raise the red lantern’. Vanaf hier kunt u naar Xi’an een sfeervolle stad met het Terra-Cottaleger.

De boeddhistische Longmengrotten bij Luoyang en het Shaolinklooster bij Zhengzhou zijn ook goed te combineren in een reis met Xi’an.

Yunnan

Deze provincie is wat meer bekend bij toeristen, vooral vanwege de vele minderheidsgroepen die er wonen, zoals de Dai, Yi en Naxi. En vanwege de prachtige bergen in het hoge noorden met Zongdian en de Tibetaanse kloosters en hoogvlakten. Vanaf Kunming, de hoofdstad van Yunnan kunt u naar Dali en hier de markt bezoeken, in de omliggende bergen een klooster of een boottocht maken over het Ermeer. Per auto kunt u naar Shibaoshan, een tempelcomplex in de grotten met eeuwenoude boeddhistische beelden van voormalige koningsgoden.

De oude stad van Lijiang, het domein van de Naxi, is vooral bekend vanwege het bijzondere houtsnijwerk in de huizen.

Dit is nog maar een klein deel van aanraders voor een mooie reis door China.

Interesse in een reis op maat naar China? Neem contact op met
 Giggling Bamboo Travel

info@gigglingbambootravel.nl