Logo Fairtravel.nl uw reisbureau met een persoonlijke aanpak

Zuid Amerika

Speciaal voor onze vaste klanten hebben we Zuid Amerika aan ons programma toegevoegd. In Peru, Brazilië, Bolivia en Colombia hebben we een individuele reis voor u samengesteld. Deze kunt u naar eigen inzicht en ideeën aanpassen

Zuid Amerika Algemeen

Speciaal voor onze vaste klanten hebben we Zuid Amerika aan ons programma toegevoegd. In Peru, Braziië, Bolivia en Colombia hebben we een individuele reis voor u samengesteld. Deze kunt u naar eigen inzicht en ideeën aanpassen. Ook wanneer u zelf een heel andere route in gedachte heeft kunnen we daar een prijsopgave voor maken. Deze individuele reizen gaan gedeeltelijk met (goed) openbaar vervoer en alle hotels, transfers en excursies zijn geregeld.

Individuele rondreis Peru

Peru heeft en prachtige natuur, sfeervolle koloniale steden met kloosters en kerken en gezellig indianendorpen met kleurrijke markten. In de Cordillera Blanca en het Andesgebergte zijn mooie wandeltochten te maken naar dorpen en ruïnes van de oude Incacultuur.

Ontspannen routes in Brazilië

Een echte relaxte exotische reis, rust, prachtige eilanden en mooie rustige stranden. U kunt genieten van de Braziliaanse sfeer in de dorpen en de stad Salvador. U overnacht in luxe hotels met zwembad en strand. Maar qua natuur, cultuur  en prachtige steden heeft Brazilië nog veel meer te bieden: de Amazone, Pantanal, Foz de Igazu, Rio de Janeiro, Brasilia, São Paulo.

Bolivia individuele rondreis

Een rondreis van het subtropische Santa Cruz (op 400 m.) via de hoogvlakten, de zoutvlakten naar de stad La Paz (3.700 m.). Het programma is zo opgebouwd dat de reiziger een goed beeld krijgt van het prachtige en gevarieerde land Bolivia. De beste tijd om door Bolivia te reizen is maart-december.

Individuele reis naar Colombia

In Colombia ziet u natuurgebieden, Indianendorpen, hooggebergte, Nationale parken. U reist veel met openbaar vervoer en dus samen met de lokale bevolking, alles wordt wel vooraf voor u geregeld.

Noord Peru

Lima
Cajamarca
tour Ventanillas de Otuzco en Baños del Inca, overnachting in Cajamarca
Tour Cumbe Mayo, overnachting in Cajamarca
bus Cajamarca-Chiclayo
Chiclayo
Chiclayo – Trujillo
Trujillo
Huanchaco
bus Huanchaco – Caraz
Caraz
Tour naar Lago Paron, Caraz
Santa Cruz-Llanganuco Trek
Santa Cruz-Llanganuco Trek
Santa Cruz-Llanganuco Trek
Santa Cruz-Llanganuco Trek
Huaraz
Huaraz
bus of vlucht naar Lima

Heeft u zelf een route ?

Zuid Peru

vlucht naar Lima
Lima
bus Lima -Pisco
tour Ballestas, tour P.N. Paracas, Pisco
bus Nasca
rondvlucht Nasca-lijnen en tour Chauchilla, nachtbus naar Arequipa
Arequipa
tour Colca Canyon, Chivay
tour Colca Canyon, Arequipa
bus Arequipa-Puno, Puno
tour Titacacameer, Uros , Taquile, Puno
tour Sillustani, Puno
bus/ trein naar Cusco
Cusco
Inca trail trekking/ 4 dgn
Inca trail trekking
Machu Picchu, trein Cusco
Cusco
vlucht terug of vlucht naar jungle
3-4 dagen jungle

Voorbeeldprogramma Rondreis 20 dagen Bolivia

Dag 1: Aankomst in Bolivia
Welkom in Bolivia! Aankomst op vliegveld Viru Viru in Santa Cruz. Op de luchthaven staat iemand van onze organisatie op je te wachten en brengt je naar het hotel. Santa Cruz kent een groot aanbod van hotels, van simpele hotels voor backpackers tot luxueuze 5 sterren hotels. Santa Cruz is een snelgroeiende stad in het hart van Bolivia en kent een subtropisch klimaat. Warm en vochtig in de zomer (december-februari) en wat koeler in de winter. Overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in Santa Cruz.
Dag 2: Acclimatiseren en bezoek vlindertuin of park met inheems planten (optioneel)
In principe een dag vrij om te acclimatiseren en wellicht praktische zaken te regelen als geld wisselen of nog iets kopen voor de reis. Op verzoek kan een bezoek gebracht worden aan een vlinder – en orchideeëntuin net buiten Santa Cruz. Ook is er op 30 minuten rijden een park met inheemse planten waar een bezoek aan gebracht kan worden. Overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in Santa Cruz.
Dag 3: Park Amboro, Refugio Los Volcanes
Om 08.00 word je opgehaald bij het hotel en gereden naar de schitterend gelegen lodge in Park Amboro. De reistijd bedraagt ongeveer 2,5 uur en we hebben een 4×4 (jeep) nodig om de lodge te bereiken. In Refugio Los Volcanes kun je wandelingen maken met geweldige uitzichten. Je kunt ook lekker vanuit de hangmat van de omgeving genieten. De plek wordt veel bezocht door vogelaars. Alleen in Park Amboro komen meer vogels voor dan in de VS en Canada samen! Overnachting in de lodge.
Dag 4: Samaipata
Na de lunch is er transport naar Samaipata, crica 1 uur rijden. Samaipata is een pittoresk dorpje gelegen in de valleien van Bolivia, de uitlopers van het Andesgebergte. Het klimaat is er aangenaam. Samaipata betekent ‘hoogte om uit te rusten’ in Quechua. Samaipata heeft in de loop van de jaren veel Europese immigranten aangetrokken die zich voorgoed gevestigd hebben in het dorp. Zo zijn er verschillende restaurants en hotelletjes die gerund worden door Duitsers, Fransen, Oostenrijkers en jawel … Nederlanders! Toch heeft Samaipata weinig van haar charme verloren. Overnachting in Samaipata.
Dag 5: El Fuerte in Samaipata
Vandaag staat een bezoek aan El Fuerte op het programma. El Fuerte is één van de belangrijkste archeologische monumenten uit de pre-Columbus tijd. Deze archeologische plek is door UNESCO op de lijst geplaatst van Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Er zijn veel verklaringen over de oorsprong van El Fuerte. Aangenomen wordt dat El Fuerte het werk is van een pre-Inca Amazone cultuur, de Chané´s. Later is El Fuerte door de Inca´s gebruikt als een stad en daarna door de Spaanse kolonisten die het als fort hebben gebruikt. El Fuerte is de grootste gekerfde steen ter wereld en ligt op 1.949 meter boven zeeniveau. In de middag transfer terug naar Santa Cruz (circa 2,5 uur). Overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in Santa Cruz.
Dag 6 en 7: Jezuïetenmissies
Bezoek van 2 dagen en 1 nacht naar de Jezuïetenmissie San Javier en Concepción. De Jezuïetenmissies zijn gelegen in het oosten van Bolivia, in de regio Chiquitania. Tussen 1691 en 1760 zijn in de Chiquitania deze prachtige Jezuïetenmissies gebouwd. De missies in Bolivia zijn uniek in de wereld; het zijn de enige missies in Zuid Amerika die niet zijn vernietigd nadat de Jezuïeten waren verdreven uit de Spaanse kolonies. Overnachting op dag 6 vindt plaats in een prachtig hotel in Concepción (met oa een orchideeëntuin). Concepcion is gelegen op 300 KM van Santa Cruz. Op dag 7 is er een overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in Santa Cruz.
Dag 8: Sucre
Je wordt opgehaald in het hotel en naar het vliegveld gereden voor de vlucht naar Sucre (circa 40 minuten vliegen). Sucre is één van de mooiste steden van Bolivia en heeft de bijnaam ‘La ciudad blanca’, de witte stad. Deze plaats ligt op 2790 meter hoogte en heeft een prettig klimaat. Sucre is een mooie oude koloniale stad met 209.000 inwoners maar heeft meer weg van een pittoresk dorp met wit geschilderde huizen en gezellige pleintjes. Sucre is de officiële hoofdstad van Bolivia. Op het vliegveld in Sucre word je afgehaald en naar het hotel gereden. In Sucre kun je vast rustig aan de hoogte wennen. Verder rust deze dag en een overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in Sucre.
Dag 9: Sucre
‘s Ochtends is er een city tour van een halve dag in Sucre. Tijdens deze wandeling door het oude centrum bezoek je de belangrijkste kerken en huizen met houten balkons die de koloniale witte stad Sucre rijk is. Je bezoekt het centrale plein, La Casa de la Libertad, de San Francisco kerk, de Plaza bij de Recoleta en het museum, het Universiteitsmuseum Charcas en het ASUR Textiel Museum. ‘s Middags vrij. Overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in Sucre.
Dag 10: Potosi
Transfer van Sucre naar Potosi (circa 2,5 uur. Potosi gelegen op 4.200 meter hoogte- was vanwege de zilvermijnen vroeger één van de rijkste steden ter wereld, vergelijkbaar met toenmalige metropolen als Parijs en Londen. In de middag is een city tour opgenomen in het programma waarbij oa een bezoek wordt gebracht aan La Casa de la Moneda en één van de kloosters. Op verzoek kan de city tour worden vervangen door een bezoek aan de mijnen. Overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in Potosi.
Dag 11: Transfer Potosi – Uyuni
Transfer van Potosi naar Uyuni. Dit kan per bus of met privé transport in een 4×4. Reis duurt circa 6 uur. Overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in Uyuni.
Dag 12-14: Zoutmeer Uyuni en de gekleurde meren
De zoutvlakten van Uyuni behoren tot één van de mooiste gebieden die te bezoeken zijn in Zuid-Amerika. Een onmetelijke grote zoutvlakte, meren in allerlei kleuren, van rood tot groen, waar flamingo’s wonen, geisers en een eiland met metershoge cactussen maken een onuitwisbare indruk. Deze zoutvlakte van 10.000 km2 ligt op een hoogte van 3.670m en was eens een deel van een prehistorisch zoutmeer dat het grootste deel van zuidwestelijk Bolivia omvatte. 3 daagse prive tocht op het zoutmeer van Uyuni. De overnachtingen vinden plaats in comfortabele Tayka Hotels, 1 van de hotels is geheel gemaakt van zout! Op de avond van dag 14 is er een nachtbus naar La Paz. Privé transport naar La Paz de volgende dag is ook mogelijk.
Dag 15: La Paz
Aankomst ´s ochtends vroeg in La Paz als je de nachtbus hebt genomen of vandaag privé transport van Uyuni naar La Paz. Als je deze ochtend bent aangekomen in La Paz is er in de middag een city tour in La Paz. Tijdens deze tour bezoek je Indiaanse Markten, de Heksenmarkt, de Basiliek van San Francisco, Plaza Murillo, het Regeringspaleis, het Nationaal Congres en de Hoofdstedelijke Kathedraal. Daarna bezoek je het zuidelijke deel van de stad waar je een groot verschil ziet met het oude deel van de stad. Wolkenkrabbers met 30 verdiepingen en moderne winkelcentra waar traditionele indianen en kantoorpersoneel in Armani pakken de stad tot een kleurrijk geheel maken. Overnachting in een comfortabel hotel met ontbijt in La Paz.
Dag 16: Copacabana en Titicacameer
‘s Ochtends transfer naar Copacabana, circa 3,5 uur. Copacabana is een plaatsje gelegen aan het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Het meer ligt deels in Bolivia en deels in Peru. Het Titicaca meer heeft een oppervlakte van 233 km bij 97 km. Er liggen ca. 43 eilandjes in het meer, waaronder het Isla del Sol en Isla de la Luna, waar de Inca’s belangrijke nederzettingen hadden. In Copacabana kun je de mooie Moorse kathedraal bezoeken. Overnachting in Copacabana in een comfortabel hotel met ontbijt.
Dag 17: Isla del Sol en Titicacameer
Vandaag brengen we een bezoek aan Isla del Sol (eiland van de zon). Isla del Sol is vernoemd naar de legendarische geboorteplaats van de eerste Inca. We varen met een boot het Titicacameer over totdat we Isla del Sol bereiken. Het uitzicht over de bergen, het meer en het nabijlegen Isla de Luna is adembenemend. Op Isla del Sol zijn er verschillende oude Incapaden die je kunt bewandelen. Er is een hotel op Isla del Sol met een prachtig uitzicht over het meer. Hier zullen we de nacht doorbrengen.
Dag 18: Transfer Isla del Sol – La Paz
Vandaag varen we terug van Isla del Sol naar Copacabana en van Copacabana rijden we terug naar La Paz. Op de terugweg kunnen we nog een bezoek brengen aan Tihuanacu of dit kunnen we uitstellen tot morgen. Overnachting in La Paz in een comfortabel hotel met ontbijt.
Dag 19: Tihuanacu (of Tiwanaku)
Tiahuanacu is één van de belangrijkste archeologische plaatsen van Bolivia. Archeologen schatten dat het rijk omstreeks 1580 voor Christus ontstond en zijn bloeitijd bereikte omstreeks 700 na Christus. Tihuanacu is gelegen op 71 KM van La Paz.
Dag 20: Transfer La Paz – vliegveld
Einde van een ongetwijfeld onvergetelijke rondreis door Bolivia! We brengen je naar het vliegveld voor de vlucht terug naar NL.

Verlengen mogelijk met de Amazone

4 dagen Madidi National Park program
The Madidi National Park characterized by its exceptional wealth of biological riches and variety of ecosystems being home to over 4.739 species of plants, 1.370 species of vertebrates and 867 tropical birds and endemic plants, is considered the most biologically rich protected area on earth and a priority for conservation.

Last 2005 after a one-of-a-kind international auction for the right to name an entire new species of monkey, the brown-and-orange titi monkey was officially named Callicebus aureipalatii, latinized name of Golden Palace by an internet casino. This titi monkey was discovered by the the Bronx Zoo-based Wildlife Conservation Society (WCS) Conservationist Dr. Robert Wallace in the jungles of Madidi National Park. Besides the new monkey, inside its border live healthy populations of jaguars, giant river otters, over 1,000 bird species (representing a whopping 11% of the world’s 9,000 bird species) and many varieties of rare orchids and other unique plants.
The Madidi National Park is composed of snow-capped mountains, glaciers, high Andean lagoons, deep valleys and canyons, cliffs, torrid rivers and waterfalls – all in an area about the size of New Jersey, all adding up to make up some of the most stunning scenery you will ever see.
Inside of Madidi National Park, the beautiful indigenous community-owned ecolodge is located. The Chalalan Ecolodge stands in the Tuichi valley on the shore of the magnificent Chalalán Lagoon in the middle of pristine forest. The lodge combines elegance and comfort in an ecological way by using local materials with respect for the natural surroundings, using forest materials, solar energy, and intensive protection of the lake and maintaining the traditional building styles of a local community, San José de Uchupiamonas.

Day 1 Santa Cruz / La Paz – Rurrenabaque
Flight La Paz (El Alto International Airport) – Rurrenabaque (50 mins.). The flight is a fabulous opportunity to see the Andes Mountain Range and have a panoramic view of the Amazon rivers and forests. Our staff will be waiting to transfer you from Rurrenabaque airport to the Chalalán office by bus where you will fill in the forms to enter Madidi National Park and receive information about your trip to the Ecolodge. Accommodation in a tourist class hotel. Afternoon free in Rurrenabaque.
Day 2 Rurrenabaque – Chalalán Ecolodge
06.45 Continental breakfast at Hotel and transfer from Hotel to the river Beni to take boat to Chalalán.
07.15 A guide will pick you up at the hotel to take you to the River Beni where you will get on the boat to Chalalán. Our boats are equipped with: roof, comfy seats, life jackets, raincoats and a first-aid kit. Maximum seating room on the boat is for 10 people.
07.30 Travel by motor boat to the Chalalán Ecolodge. The trip is a great way of seeing the Bala Canyon on the River Beni and getting to the Madidi by going up the River Tuichi. On your way you’ll see different animals and get a feel for the spectacular landscape of the Bolivian Amazon. We recommend you take binoculars. The trip takes around 5½ hours during the rainy season and 6 hours in the dry season, mainly in July, August and September.
10.30 Packed lunch mid-way.
13.00 Arrival at the port of Chalalán. 25 minute walk to the Ecolodge along a wide, easy jaguar path. Welcome snack on the shores of Lake Chalalán. Our logistics staff will help you with your luggage. Settle in at your cabin or room.
14.00 Welcome lunch in Ecolodge. After lunch relax in a hammock or swim in Lake Chalalán.
15.45 Short walk along the Paraba path to the viewing point where you can see the beautiful landscape across Lake Chalalán, mountains and Madidi rainforest. Your guide will explain about plants used for building, hardwoods, palms and the traditional and sustainable use of natural resources. Here your guide will talk about the park, our Ecolodge and community. Return to the lake to go on a canoe ride along the shores of Lake Chalalán where you will be able to enjoy the sunset and see monkeys, birds, insects, bats, etc. Return to the Ecolodge for a snack.
19.30 Dinner in the Ecolodge dining room.
20.30 Short night-time activity (1 to 2 hours). Night trip by canoe to see amphibians, nocturnal birds, fish-eating bats and caimans easily spotted because of their glowing eyes.
Day  3 Chalalán Ecolodge – Madidi National Park
07.00 Buffet breakfast in Ecolodge dining room. You may talk to your guide about changing the time depending on your interests. (e.g. Breakfast at 5:30 am for birdwatchers.)
07.30 Morning walk along the Tapacare path or another of similar length where you can see and learn about the forest and the wildlife surrounding you. Optional themes: natural interpretation of the forest, natural history, ecological processes, medicinal plants and hardwood trees, animal behavior and bird and mammal watching. Return to the lodge, have a snack.
12.30 Lunch in the Ecolodge dining room. After lunch relax in a hammock or swim in Lake Chalalán.
15.30 Short walk along one of the theme paths to learn about medicinal plants and more about personal interests. Return to the Ecolodge and choose from the following optional activities: Handicrafts, canoe trip, videos about the community and the Madidi National Park.
19.30 Traditional “dunucuabi” dinner of catfish wrapped in leaves or fish á la “tacuara” inside bamboo from the Bolivian Amazon. *This traditional dinner depends on the availability of the fish and may be offered any night during your stay.
20.30 Short night walk along the Paraba or Silbador path to see amphibians, reptiles, insects, tarantulas, rodents, birds and nocturnal monkeys. This is a great chance to hear the sounds of the jungle. Upon your return to the Ecolodge you can take part in a traditional Quechua – Tacana night with music and dances from the San José de Uchupiamonas community. Your guide will explain the traditions of the Uchupiamonas people. *This activity will depend on the number of guests staying at the Ecolodge and may be offered any night during your stay.
Day 4 Chalalán Ecolodge – Rurrenabaque
07.00 Buffet breakfast in Ecolodge dining room and then a short walk to the river Tuíchi to take the boat back to Rurrenabaque. The return walk along the Jaguar or Wichi path can be adjusted to take into account your interests. Please coordinate with your guide.
08.00 Return by boat to Rurrenabaque (only 3 hours). The time is subject to the availability of the boats and flight times. We recommend you stay alert during the boat trip so that you can see the animals along the way.
11.30 Arrive at Rurrenabaque. Transfer to airport and return to the city of La Paz.

Prijs op aanvraag. Of heeft u zelf een route ?

Route A  met Salvador, Morro de São Paulo, Barra Grande en Itacaré

Een echte relaxte exotische reis, rust, prachtige eilanden en mooie rustige stranden.
U kunt genieten van de Braziliaanse sfeer in de dorpen en de stad Salvador en overnacht in luxe hotels met zwembad en strand.

Dag 1
Vlucht naar en aankomst in Salvador. U verblijft in het historische centrum van de stad in een mooie pouasada in koloniale stijl, vanaf het dakterras heeft u prachtig uitzicht over de baai (bay of all Saits)
Dag 2
U heeft de gelegenheid bij te komen van de vlucht en het historische stadscentrum te gaan bekijken.
Dag 3, 4 en 5
U wordt ’s ochtends afgehaald en naar de haven gebracht om per catamaran naar het eiland Morro de Sao Paulo te gaan. Een eiland om heerlijk te zwemmen, duiken, te genieten van het strand, maar ook kunt u er paardrijden en een wandeltocht door het tropische regenwoud maken. En vanaf het oude fort kunt u een prachtige zonsondergang bewonderen.
U overnacht in het mooiste hotel van het eiland: prachtige appartementen omgeven met een ruime tuin, mooi zwembad en strand en zee voor de deur.
Dag 6, 7
Vandaag een afwisselende reisdag; per boot naar het kleine stadje Valença, dan verder met auto en chauffeur naar het zuiden naar Camamu en vandaar per lokale boot naar Barra Grande. Hier blijft u dan nog anderhalve dag op een droom plekje onder de kokospalmen.
Dag 8, 9, 10, 11
Per landcruiser gaat u via de stranden en kust naar Itacaré.
Itacaré staat bekend vanwege de mooiste stranden van Brazilië; het was een klein dorp bewoond dor de Pataxos Indianen. Na de komst van een Jesuit priester in de 18e eeuw ontwikkelde het dorp zich tot een belangrijke haven tijdens de koloniale tijd; vooral goud, diamant en waardevolle metalen werden via de havens van Itacaré naar Europa vervoerd. Het werd een smokkelroute vanwege zijn geïsoleerde ligging en ondoordringbare mangrovebossen, zonder goede wegen. Door de afwezigheid van de wegen zijn er nog steeds grote lege en rustige stranden omgeven met mangrove en Atlantische regenwouden.
Dag 12
U wordt naar de luchthaven van Ilheus gebracht en vliegt via Salvador weer terug naar huis.

Prijs op aanvraag.
Of heeft u zelf een route ? Vraag een offerte aan!

Route B Foz do Iguaçu, Costa Verde & Rio de Janeiro

Een reis waarin u de watervallen van Foz do Iguaçu bezoekt en daarna zelf langs de kust tot aan Rio de Janeiro rijdt. Romantische plekjes en accommodaties!
Bijzonder is de trekking, het zelf autorijden, een heel leuke accommodatie onder de palmen in een klein vissersdorp en een luxe accommodatie aan een heerlijk strand.
Echt een zeer gevarieerde reis.

Route dag tot dag

Dag 1  Foz do Iguaçu
Na een vlucht via São Paulo komt u ´s nachts aan in Foz do Iguaçu.
Dag 2, 3   Foz do Iguaçú
De komende dagen heeft u de tijd om het oorverdovende natuurspektakel van de “Cataratas do Iguaçu” waar te nemen. De Rio Iguaçu dondert via een keten van 275 watervallen in een 80 meter diepe canyon. Zowel van veraf als dichtbij is het een overweldigende ervaring en u bezoekt zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen.
Dag 4   Foz – Sao Paulo
Aan het eind van de dag vliegt u naar São Paulo, waar onze lokale chauffeur klaar staat om u naar het centrum van de stad te brengen. U overnacht in een comfortabel hotel hartje centrum, met leuke restaurants en winkels op steenworp afstand.
Dag 5   Sao Paulo – Ilha Bela
Na een uitgebreid ontbijt gaat u met een van onze medewerkers naar het autoverhuurbedrijf. Na de sleutel in ontvangst te hebben genomen en wat instructies kan de reis beginnen. Onze medewerker rijdt u voor tot de doorgaande weg, zodat u niet kunt verdwalen in de stad. De rit gaat
naar de kleine havenstad Sao Sebastiao, een rit van ca. 3 uur over goede wegen. Hier neemt u de pont naar Ilha Bela, een eiland met dichte tropische jungle met maar één weg. Na ca. 20 minuten komt u aan bij uw pousada met geweldig uitzicht over zee!
Ilha Bela (is één van Brazilië’s grootste eilanden en is voor 85% bedekt met maagdelijk tropisch regenwoud. De westkant van het eiland, de kant die tegen het vaste land van Brazilië aankijkt, is bewoond, de rest van het eiland niet. Het middendeel van het eiland is zwaar bebost met ondoordringbaar regenwoud. Hoge bergen bovendien! De oostkant ligt volledig geïsoleerd, daar zijn wat heel kleine
vissersgehuchtjes. Deze kleine vissersgemeenschappen zijn slechts per boot of te voet bereikbaar. Er zijn hier geen wegen of straten, geen auto’s en geen TV.
Dag 6, 7   Ilha Bela/ Bonete
Na het ontbijt rijdt u nog enkele kilometers tot waar de weg
overgaat in zand en de jungle verder rijden niet meer toestaat. U maakt een wandeltocht door de jungle, u loopt langs watervallen en doorkruist 2x een rivier en bent omgeven door de geluiden van vele tropisiche vogels. Dan komt u uit bij een tropisch paradijsje, Praia Bonete, een ware oase in het dorpje. Het eten is er voortreffelijk, de kamers zijn ingericht met oog voor detail en de service is er geweldig. Er is slechts beperkt elektriciteit en geen tv.
Het kleine vissersdorp Bonete ligt helemaal geïsoleerd van de rest van de wereld. Bij ruwe zee kan er niet worden uitgevaren (met kano’s!) en trekt het dorp de achterliggende jungle in om te jagen.
Dag 8   Ilha Bela – Paraty
Als de golven het toelaten gaat u per kano terug naar de auto, maar met te ruwe zee wandelt u door de jungle terug naar de auto. Dan rijdt u verder naar Paraty, een klein koloniaal stadje omgeven door tropisch regenwoud aan de ene kant en aan de andere kant de Oceaan. Ten tijde van de Portugese overheersing was Paraty een belangrijke havenstad, de vele goud en zilver voorraden die vanuit het
binnenland werden aangevoerd werden vanaf hier naar Lissabon verscheept. De vele kleine eilandjes voor de kust bleken echter een ideale uitvalsbasis voor piraten en na
verloop van tijd verschoof de handel naar de veiliger haven van Rio de Janeiro. Paraty is sindsdien in de tijd stil blijven staan en volledig intact gebleven. Prachtige koloniale
architectuur en gezellige restaurantjes en cafés die doorgaan tot in de late uurtjes.
Dag 9   Paraty
Dagje heerlijk relaxen in de omgeving van Paraty. Er is de mogelijkheid om een boottocht te maken langs de ‘bounty’ eilandjes in de buurt van Paraty.
Dag 10, 11   Paraty – Ilha Grande
Vandaag gaat de reis weer iets verder oostwaarts. Angra is een havenstad op ca.90km van Paraty. U kunt eerst de dagelijkse openlucht markt en visafslag bezoeken en gaat dan met een speedboot naar Ilha Grande. Prachtig en rustig eilandje.
Dag 12    Ilha Grande -Angra dos Reis – Rio de Janeiro
Eerst weer terug met de speedboot en dan vanuit Angra zo’n 3 uur rijden naar Rio de Janeiro. U levert de huurauto in op het vliegveld gelegen aan de snelweg aan de rand van de stad en per taxi wordt u naar uw hotel gebracht, een statig hotel direct op de boulevard met een kamer met zeezicht!
Dag 13    Rio de Janeiro
Zonder de Suikerberg en de Corcovado te hebben beklommen zou een bezoek aan Rio niet compleet zijn en we regelen dan ook een excursie voor u erheen. De Suikerberg (Pão de Açucar) is het visitekaartje van Rio
en ligt aan de monding van de Baai van Guanabara. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over de oceaan, de stad en de stranden van Flamengo en Copacabana.
Dag 14  Rio de Janeiro
Vrije dag, een dagje relaxen op het strand van Copacana of Ipanema of een bezoek aan de binnenstad.
Dag 15   Rio de Janeiro
U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht.

Prijs op aanvraag. Of heeft u zelf een route ?
Verlengen van de reis is mogelijk, geef dat vooraf aan en we overleggen een route.

Individuele reis naar Colombia, route A

dag 1
Amsterdam – Bogotá, privé transport naar hotel.
dag 2
Bogotá, citytour met gids met bezoek aan Cerro Monserrate voor een mooi uitzicht over de stad en een wandeling langs de belangrijkste monumenten en bezoek aan Donacion Botero en/of goudmuseum.
dag 3
In openbaar transport naar Rio Claro (duur ongeveer 7 uur) en verblijf in half open cabaña met uitzicht over de heldere rivier.
dag 4
Dag vrij voor diverse leuke tours als een spectaculaire grottentocht of raften (niveau 1, meer een boottocht langs de schitterende natuur).
dag 5
In openbaar transport naar Medellin (duur ongeveer 3 uur) en verblijf in hotel Nutibara, gelegen in het centrum van de stad.
dag 6
Citytour met gids met o.a. een rit in metrocable (met uitzicht over de stad), wandeling door het centrum en mogelijkheid bezoek straatkinderenproject.
dag 7
In openbaar transport naar Manizales (duur ongeveer 6 uur) en verblijf in hotel Roma Plaza in het centrum van de stad.
dag 8
Vroeg opgehaald voor een tour naar Parque Los Nevados, waarbij jullie tot 4800 meter gaan en tot voorbij 5000 meter kunnen wandelen. In de middag bezoek aan warmwaterbron om te relaxen.
dag 9
In openbaar vervoer naar Armenia (duur ongeveer 2 uur) en van hier opgehaald door privé transport voor verblijf in finca El Palmar. De middag vrij om te relaxen aan het zwembad of mooie wandelingen te maken in de mooie omgeving.
dag 10
Dag vrij op de finca.
dag 11
Dagtour in privé transport naar het kleurrijke dorpje Salento en bezoek aan de vallei in typisch lokaal transport (‘willys’) met de hoogste palmbomen voor een paardrijtocht door de vallei.
dag 12
Privé transport naar busstation van Armenia, hierna in openbaar transport via Cali naar Popayan (duur ongeveer 8 uur). Hotel gelegen in het centrum van de ´witte stad’.
dag 13
Dagtour in privé transport met gids door de bergen naar het nationale park Puracé voor wandeling langs de geisers in schitterende natuur. Met een beetje geluk kun je een condor zien…
dag 14
Dagtour in privé transport met gids naar het dorpje Silvia (ligt op een uur van Popayan) voor de indianenmarkt. Belangrijk! De markt is alleen op dinsdag.
dag 15
In openbaar transport naar San Agustin (duur ongeveer 5 uur) en verblijf in hacienda Anacaona net buiten het dorpje.
dag 16
Dagtour met bezoek aan archeologische park voor wandeling in de ochtend en in de middag een paardrijtocht langs meer archeologische sites in de mooie omgeving van San Agustin.
dag 17
Privé transport naar het dorpje Villavieja (duur ongeveer 5 uur), waarna jullie in de middag de woestijn Tatacoa bezoeken en verblijven in tenten. Tijd om te genieten van een mooie zonsondergang.
dag 18
Tour met een wandeling langs de verschillende zandformaties waarbij wordt geëindigd bij een zwembad met natuurlijk water. De middag vrij om te relaxen.
dag 19
Privé transport naar Neiva voor binnenlandse vluchten via Bogota naar Santa Marta en privé transport naar Parque Tayrona met verblijf in een luxe ecohab met uitzicht over de Caribische Zee.
dag 20
Dag vrij in Parque Tayrona voor bezoek van de mooiste stranden en eventueel voor een pittige wandeling door de jungle naar de Tayrona ruine ‘El Pueblito’ (duur zo’n 5 uur).
dag 21
Privé transport naar Santa Marta (duur een uur) en verblijf in hotel Santa Marta Real in het koloniale gedeelte vlakbij het strand.
dag 22
In openbaar transport naar Cartagena (duur ongeveer 5 uur) en verblijf in hotel Tres Banderas, gelegen in het koloniale gedeelte.
dag 23
In de ochtend een Engels-talige gids voor citytour met bezoek aan verdedigingsfort El Castillo de San Felipe en wandeling door het centrum. De middag vrij.
dag 24
Dagtour in motorboot met bezoek aan Islas de Rosario waar jullie kunnen snorkelen, na de typische lunch (inclusief) in de middag bezoek aan Playa Blanca.
dag 25
Transport naar luchthaven van Cartagena voor internationale vluchten.
dag 26
Aankomst in Amsterdam.

Prijs op aanvraag. Of heeft u zelf een route ?

Individuele reis naar Colombia, route B

dag 1
Amsterdam – Bogotá, privé transport naar hotel, gelegen in het koloniale centrum.
dag 2
Bogotá, citytour met gids met bezoek aan Cerro Monserrate voor een mooi uitzicht over de stad en een wandeling langs de belangrijkste monumenten en bezoek aan Donacion Botero en/of goudmuseum.
dag 3
In openbaar transport naar Rio Claro (duur ongeveer 7 uur) en verblijf in half open cabaña met uitzicht over de heldere rivier. Drie maaltijden inclusief.
dag 4
Dag vrij voor diverse leuke tours als een spectaculaire grottentocht of raften (niveau 1, meer een boottocht langs de schitterende natuur).
dag 5
In openbaar transport naar Medellin (duur ongeveer 3 uur) en verblijf in hotel, gelegen in het centrum van de stad.
dag 6
Citytour met gids met o.a. een rit in metrocable (met uitzicht over de stad), wandeling door het centrum en mogelijkheid bezoek straatkinderenproject.
dag 7
In openbaar transport naar Manizales (duur ongeveer 6 uur) en verblijf in hotel Roma Plaza in het centrum van de stad.
dag 8
Om 06:30 uur opgehaald voor een tour naar Parque Los Nevados, waarbij jullie tot 4800 meter gaan en tot voorbij 5000 meter kunnen wandelen. In de middag bezoek aan warmwaterbron om te relaxen.
dag 9
In openbaar transport naar Salento (duur ongeveer 2 uur) en verblijf in hotel. De middag vrij om dorp te verkennen.
dag 10
Om 09:00 uur komt de lokale gids jullie ophalen en gaan in typisch lokaal transport (‘willys’) naar de vallei met de hoogste palmbomen ter wereld, Valle de Cocora, voor een paardrijtocht van zo’n 4 uur door de vallei.
dag 11
In openbaar vervoer naar Armenia (duur ongeveer 1 uur) en van hier opgehaald door privé transport voor verblijf in finca El Palmar. De middag vrij om te relaxen aan het zwembad of mooie wandelingen te maken in de mooie omgeving.
dag 12
Dag vrij op de finca .
dag 13
Privé transport naar busstation van Armenia, hierna in openbaar transport via Cali naar Popayan (duur ongeveer 7 uur). Verblijf in hotel, gelegen in het centrum van de ´witte stad’.
dag 14
Dagtour op eigen gelegenheid naar het dorpje Silvia (ligt op een uur van Popayan) voor de indianenmarkt. Belangrijk! De markt is alleen op dinsdag.
dag 15
Dagtour in privé transport met gids door de bergen naar het nationale park Puracé voor wandeling langs de geisers in schitterende natuur. Met een beetje geluk kunnen jullie een condor zien…
dag 16
In openbaar transport naar San Agustin (duur ongeveer 5 uur) en verblijf in hacienda net buiten het dorpje.
dag 17
Dagtour met Engels-talige gids met bezoek aan archeologische park voor wandeling in de ochtend en in de middag een paardrijtocht langs meer archeologische sites in de mooie omgeving van San Agustin.
dag 18
In openbaar transport naar het dorpje Villavieja (duur ongeveer 5 uur) met verblijf in hotel, de rest van de dag vrij om dorp te leren kennen.
dag 19
Tour met een wandeling langs de verschillende zandformaties waarbij wordt geëindigd bij een zwembad met natuurlijk water. De middag vrij om te relaxen.
dag 20
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Neiva (duur ongeveer 1,5 uur) voor de internationale vluchten. Eventueel binnenlandse vlucht naar Bogota en nog 1 overnachting in Bogota.
dag 21
aankomst Nederland. (of vertrek vlucht vanuit Bogota, dag 22 aankomst Nederland)

Prijs op aanvraag. Of heeft u zelf een route ?

Het weer in Zuid Amerika.

La Paz, Bolivia
13°
zwaar bewolkt
Luchtvochtigheid: 43%
Windkracht: 5m/s NNO
Max 13 • Min 11
15°
Ma
13°
Di
12°
Wo
16°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Lima, Peru
25°
onbewolkt
Luchtvochtigheid: 61%
Windkracht: 3m/s ZZW
Max 24 • Min 21
23°
Ma
23°
Di
21°
Wo
23°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Cusco, Peru
17°
zwaar bewolkt
Luchtvochtigheid: 48%
Windkracht: 6m/s NW
Max 14 • Min 12
11°
Ma
15°
Di
13°
Wo
15°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Bogota, Colombia
18°
nevel
Luchtvochtigheid: 52%
Windkracht: 5m/s OSO
Max 17 • Min 17
21°
Ma
21°
Di
21°
Wo
22°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Cartagena, Colombia
31°
licht bewolkt
Luchtvochtigheid: 66%
Windkracht: 9m/s N
Max 30 • Min 30
30°
Ma
30°
Di
31°
Wo
31°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Cali, Colombia
26°
stortregen
Luchtvochtigheid: 69%
Windkracht: 2m/s NO
Max 25 • Min 25
25°
Ma
25°
Di
24°
Wo
24°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Rio de Janeiro, Brazilië
30°
licht bewolkt
Luchtvochtigheid: 70%
Windkracht: 6m/s ZZO
Max 25 • Min 25
31°
Ma
31°
Di
30°
Wo
24°
Do
Weer in OpenWeatherMap

São Paulo, Brazilië
26°
matige regen
Luchtvochtigheid: 78%
Windkracht: 4m/s ZZO
Max 26 • Min 24
29°
Ma
29°
Di
24°
Wo
22°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Manaus, Brazilië
29°
onweersbui
Luchtvochtigheid: 66%
Windkracht: 2m/s O
Max 30 • Min 28
28°
Ma
30°
Di
31°
Wo
30°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Wilt u het net wat anders?

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?  Of meer informatie ?