Logo Fairtravel.nl uw reisbureau met een persoonlijke aanpak

Turkije

Een wandelland bij uitstek!! Geniet van de cultuur en afwisselende landschappen op de Lycian way, in het sprookjesachtige Cappadocië en van de dorpjes in het Taurusgebergte. Veel wandel- en fietsmogelijkheden, routes op maat gemaakt.

Turkije Algemeen

Turkije, wandelland bij uitstek !
Met de Lycian way als voorloper van de lange afstandpaden in Turkije is dit land zich steeds meer gaan ontwikkelen als wandelland. Er zijn prachtige berggebieden, zoals de Kaçkar, ook wel de Pontische Alpen, het Taurusgebergte, het berggebied van Anatolië en het vulkanisch gebergte bij Van en Do!ubeyazit. Daarnaast heeft het mooie kusten, kleine dorpjes met gastvrije bevolking en een zeer rijke culturele geschiedenis.

Cappadocië
Tijdens deze reis wandelt u ontspannen door afwisselende, prachtige landschappen, komt in mooie kleine dorpjes, slaapt in kleine familiepensions en kunt genieten van heerlijke Turkse maaltijden. Cappadocië heeft een heel bijzonder, sprookjesachtig landschap. Als gevolg van enorme vulkaanuitbarstingen en eeuwenlange erosie zijn vreemde vormen van tufsteen en lava ontstaan. In het zachte gesteente hebben op de vlucht zijnde christenen onderaardse steden uitgehakt. Enkele van deze steden en ook hun kerken, kloosters en grotwoningen kunt u nu nog bezichtigen. U wandelt dwars door dit unieke landschap.

Lycische kust
De Lycische kust en de daaruit oprijzende groen beboste bergen vormen een prachtige vakantiestreek voor wie wil genieten van zee en strand en voor wie wandelen. In 1999 werd tussen Fethiye en Antalya een wandelweg van 500 km, de Lycian way, uitgezet en gemarkeerd. Het pad loopt door dorpjes hoog boven de rotsachtige kust, waar je keer op keer geniet van het uitzicht, naar de zandstranden en rivier bij Patara en andere kustplaatsen zoals Kaş en het pittoreske baaiengebied Kekova. Na Olympos cirkelt het pad om de berg Tahtalı (2.365 m) richting Antalya. In de lente word je verrast door de bloemenpracht, in de herfst door de rijpe vruchten en in alle seizoenen door de gastvrije bevolking en ruïnes van steden van een trots volk, dat zich de Lyciers noemde.

Wandelen en fietsen
We organiseren er individuele reizen met nadruk op het wandelen of fietsen. Een aantal van deze reizen zijn ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Behalve de hier beschreven gebieden kunt u ook voor andere wandel- en rondreizen bij ons terecht.

St Paul’s trail
Ten noorden van Antalya ligt een ruig bergachtig gebied met meren,
kloven en riviertjes. Het oostelijke deel van het 2e lange-afstandspad van Turkije volgt de Köprülükloof en omliggend gebergte, door dorpen en bossen en over bergweiden langs Romeinse ruines en eindigt in Beskonak.
Het oostelijke deel begint in het stadje Sütcüler, omringd door bossen en overblijfselen van antieke Romeinse wegen. Voordat je Egirdir gelegen aan een van de grootste meren in Turkije bereikt, trek je door het Kasnakwoud, een nationaal park met 200 plantensoorten en veel bijzondere vogels.

Zwarte Zee Kaçkar gebergte
Hooggebergte met pieken van bijna 4000 m aan de Zwarte Zee, uitlopers van de Kaukasus, met ijskoude gletsjermeren en snel-stromende riviertjes, bossen, bergweiden en kleine nederzettingen. U wandelt boven de 2000 m hoogte met waanzinnig mooie vergezichten, langs ruïnes van oude Georgische kerkjes en kloosters.
Naast kampeertochten met muildieren, is er binnenkort ook een gemarkeerde route voor de individuele wandelaar.

U kunt ook buikdansen in Turkije, elk jaar in mei en oktober.

We hebben nog meer wandelmogelijkheden, neem daarvoor contact op als u interesse heeft. We stellen graag een programma op maat samen. Ook zijn er veel gebieden in ontwikkeling als wandelgebied in Turkije, routes worden gemarkeerd, families bieden overnachtingsplaats aan en er worden huizen verbouwd tot kleine pensions.

Turkije Cappadocië wandelen

Cappadocië
Tijdens deze reis wandelt u ontspannen door afwisselende, prachtige landschappen, komt in mooie kleine dorpjes, slaapt in kleine familiepensions en kunt genieten van heerlijke Turkse maaltijden. Cappadocië heeft een heel bijzonder, sprookjesachtig landschap. Als gevolg van enorme vulkaanuitbarstingen en eeuwenlange erosie zijn vreemde vormen van tufsteen en lava ontstaan. In het zachte gesteente hebben op de vlucht zijnde christenen onderaardse steden uitgehakt. Enkele van deze steden en ook hun kerken, kloosters en grotwoningen kunt u nu nog bezichtigen. U wandelt dwars door dit unieke landschap.

Individueel
U krijgt een routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal. De route loopt u zonder gids, aan de hand van de beschrijvingen. De pensions zijn geregeld, evenals het vervoer van de bagage en een deel van de maaltijden. De contactpersoon en de pensionhouders spreken Engels, Frans en soms Duits.

Individuele reis wandelen 8 dagen

dag 1
vlucht en transfer naar Uçhisar
dag 2
dagwandeling Uçhisar
dag 3
wandeling naar Çavusin
dag 4
wandeling naar Mustafapasa
dag 5
wandeling vanuit Mustafapasa
dag 6
wandeling naar Uçhisar
dag 7
wandelen in de Ihlaravallei, overnachting Uçhisar
dag 8 vertrek

Reissom v.a. € 575 pp

Individuele reis wandelen 11 dagen
De reis kan uitgebreid worden met een bezoek aan het Sultan Sazligi (vogelrijk) meer, of extra wandelingen bij o.a. Urgüp.
ook is een uitbreiding met Istanbul  mogelijk. U reist per (nacht)trein, nachtbus of vliegtuig naar Istanbul.

Turkije Cappadocië fietsen

Fietstocht naar het het kleurrijke hart van Anatolië

De tocht begint op de Erciyes, één van de vulkanen in ruste, die de elementen leverde, waardoor het bizarre landschap in Cappadocie kon ontstaan. Drie tochten leiden naar het hart van Centraal-Anatolie. In de omgeving van Göreme kun je genieten van het bijzondere kleur- en kijkspel, dat gevormd wordt door de valleien, kloven en tufsteenformaties, die je tijdens je tochten ziet.

dag 1 transfer van luchthaven
Transfer van Kayseri naar pension op Erciyes vulkaan (30 km) 45 min. De Erciyes is met zijn 3.917 m. één van de hoogste bergtoppen in Turkije en domineert het landschap. Zelfs op een afstand van 100 km kun je hem aan zijn bijna altijd met sneeuw bedekte kruin herkennen. Overnachting in een berghotel.

dag 2 Erciyes-Ovaçiftliği; de Sultanmoerassen 80 km/ 6 uur
Van de vulkaan die in de eerste eeuw n Chr. zijn laatste as en lava over de omgeving uitspoog, fiets je bergafwaarts langs authentieke dorpjes naar de Sultanmoerassen bij Ovaçiftlik. Deze afdaling over een asfaltweg is tot Develi redelijk steil. Daarna wordt het veel geleidelijker. De sultanmoerassen zijn een natuurgebied waar wel 251 vogelsoorten werden waargenomen. Hieronder ralreigers, kleine zilverreigers en flamingo’s. Omdat de moerassen dreigden droog te vallen worden ze nu beschermd. Je kunt ze met een bootje bezoeken.
Afdaling van 3917 m naar 1.075 m bij Ovaçiftliği.

dag 3 Sultanmoerassen- vallei van Soğanlı -Güzelöz. 48 km
het afwisselender en moet je gaan klimmen. Na het dorpje Akköy zie je alras de eerste tufsteenformaties. De ( verkeersarme) weg van Soğanlı naar Güzelöz is goed berijdbaar en heuvelachtig. De stille Soğanlı vallei kun je makkelijk op de fiets doorkruisen. Je overnacht in een familiepension in het dorpje Güzelöz, op een steenworpafstand van de vallei.

dag 4 Güzelöz- – Mustafapaşa via de ondergrondse stad Mazı 40 km
Zowel Güzelöz als Mustafa paşa zijn oorspronkelijk Griekse dorpjes. Omstreeks 1923 bij het ontstaan van de Turkse republiek, werden de bewoners naar Griekenland gerepatrieerd. Turken, woonachtig in Griekenland moesten naar Turkije verhuizen. Voor beide partijen was dit een pijnlijke ervaring. De Griekse huizen die zijn blijven staan, worden gerenoveerd en zijn veelal in gebruik als guesthouse.
In de dorpjes Mazı en Ayvalı lijkt de tijd stil te staan en de ondergrondse stad bij Mazı is vrij onbekend. Je wordt hier door de dorpsbewoners rondgeleid. Van Güzelöz naar Mazı fiets je op de hoogvlakte met prachtig uitzicht op de omliggende bergen.
Overnachting in een Grieks huis in Mustafa paşa (Sinassos).
Route heuvelachtig met één klim en een afdaling van 475 m.

dag 5 Mustafapaşa –Pancarlı vallei-Kavak-Göreme 31 km
Nu je het hart van Cappadocie nadert fiets je door kleurrijke valleien en kloven. De Pancarlı vallei bijvoorbeeld is rose. Via de dorpjes Ibrahim Paşa en Kavak, waar je steil omlaag en weer omhoog uit de kloof moet fietsen bereik je Göreme, waar je de volgende dagen zult blijven. Overnachting in een pension in Göreme.

dag 6 Göreme- Çavuşin- Zelve-Göreme 32 km
Tijdens de tocht van vandaag kun je veelvuldig van je fiets stappen om te fotograferen. Het oude dorp Çavuşin, de Paşabağ tufsteen-formaties in Zelve, die vergeleken worden met feeënschoorstenen en 15-20 m hoog zijn en de Devrent vallei, behoren tot de bezienswaardigheden op weg naar Avanos aan de rode rivier. Na een bezoek aan dit pottenbakkersstadje keer je over de asfaltweg terug naar Göreme.
Overnachting in een pension in Göreme.

dag 7 Göreme-Uçhisar-White & love valley-Göreme 20 km
Je hebt ze al zien liggen in de verte, de burchten van Ortahisar en Uçhisar. Op deze laatste dag hier fiets je klimmend naar Uçhisar, waar je op de burcht een mooi uitizcht op de omgeving hebt en bij helder weer de Erciyes vulkaan ziet. Langs de witte- en love valley fiets je over een hooggelegen tractorpad terug naar je standplaats waar je het openlucht museum met de talloze kerkjes kunt bezichtigen.
Overnachting in een pension in Göreme.

dag 8 inleveren fietsen en transfer naar luchthaven Kayseri

Reissom per persoon bij deelname door 2 personen v.a. € 675

Inclusief
* alle overnachtingen in tweepersoonskamer, met ontbijt
* routebeschrijving
* fietshuur
* transfer van en naar luchthaven Kayseri
* bagagevervoer
exclusief
* *overige maaltijden
* visum bij aankomst in Turkije (± € 20)
* alle vluchten

opmerkingen
* beschrijving beschikbaar, eenvoudig kaartmateriaal
* Individuele fietsroute
* zwaarte: middel ***
* beschrijving Nederlands
* geschikt in voor- en najaar
* kan goed gecombineerd en uitgebreid worden met Cappadocië wandelroute

Buikdansen in Cappadocië

Een leuke reis: buikdanseres en -lerares Ina Korteweg organiseert elk voor- en najaar een reis naar Cappadocië. In Cappadocië wordt elke ochtend les gegeven en ‘s middags zijn er veel excursiemogelijkheden.
georganiseerd door Ina Korteweg    www.sheherazade-bazaar.nl

Dit bijzondere en sprookjesachtige gebied is door de eeuwen heen ontstaan door vulkaanuitbarstingen en erosie. Hierdoor zijn bijzondere rotsformaties en de z.g. “feeënschoorstenen” ontstaan. Het zachte kalksteen is gemakkelijk te bewerken en zijn er woningen en kerken in deze rotsen gemaakt. Ook nu nog wonen er mensen in deze “schoorstenen”, en veel zijn omgebouwd tot een hotel of pension. In tijd van oorlog en dreiging werden er ook onderaardse steden van soms wel 10 verdiepingen uitgehakt als schuilplaats.
De eerste twee nachten verblijven we in Mustafapasha, een traditioneel dorpje. Oorspronkelijk was dit een Grieks dorp. Hier logeren we in het erg gastvrije hotel Cavit. (www.cavithotel.com)
Daarna vertrekken we naar het dorp Göreme, dit ligt in het centrum van Cappadocië.
Hier verblijven we in het Rock Valley hotel, prachtig gelegen aan de rand van het dorp. Het hotel heeft een grote tuin met zwembad en een overdekt terras waar we dansen. (www.rockvalleycappadocia.com)

Dansles
* De danslessen in Mustafapasha worden gegeven door Ina, 2 x 2½ uur, basistechniek en diverse stijlen Turkse (buik)dans.
* In Göreme worden de lessen gegeven door Clara, 4 x 2½ uur. Zij gaat vooral in op de verdieping van de techniek die in alle buikdansstijlen toegepast wordt. We leren hier een kleine choreografie.

Clara komt uit Brazilie, heeft daar een klassieke dansopleiding gevolgd en is zich daarna gaan specialiseren in Oriëntaalse (buik) dans, India dans en Derwish “dans”. In Turkije treedt ze nu ca. 7 jaar op in een folkloreshow met een buikdans- en een derwish optreden.
Momenteel is ze ook te zien in een Braziliaans tv serie, opgenomen in Cappadocië, waarin ze een zigeunerdanseres speelt. Ze geeft workshops en Turkije, Brazilië en Nederland. www.clarasussekind.com

Daarnaast zijn er diverse uitstapjes/excursies inbegrepen, zoals:
* Wandeling (met gids) door de prachtige omgeving
* Bezoek aan een markt in de buurt
* Wandeling in en rond Mustafapasha,
* Folkloreavond met diner en optreden van Clara
* Rondtour door het hart van Cappadocië
facultatief
* Hamambezoek (Turks badhuis)
* Zwemmen in een warmwaterbron
* Derwish Ceremonie
* Ballonvaart
* En, ‘s avonds, voor wie nog puf heeft, is er vast nog wel ergens wat te beleven! Alles is op basis van “niets moet, alles mag!”

Aantal deelnemers: ca. 10 personen.
De reis kost ± € 750-1000 pp
Voor vragen en opgave: Ina Korteweg, info@sheherazade-bazaar.nl
Tel. 0317-420947/411627/0633702793
Meer info en foto’s op www.sheherazade-bazaar.nl
Facebook: Ina Korteweg Sheherazade Buikdansen en Dansreis

The Lycian Way

Tijdens dit programma loopt u enkele stukken van het lange afstandspad ‘the Lycian Way”.
Vanuit de baaien van Olympos en Kekova, beide beschermde natuurgebieden, maakt u dagwandelingen. In de bosrijke baai van Olympos legt de Careta Careta schildpad haar eieren en Kekova is zeer pittoresk gelegen en heeft een schat aan Lycische ruïnes en burchten.

Antalya
De reis start bij Antalya, afhankelijk van uw wensen en de aankomsttijd van de vlucht, regelen we een mooi pension in het oude gedeelte van de stad.

Çirali
De volgende dag wordt u gebracht naar Çirali, gelegen aan de baai van Olympos. Het pension ligt dicht bij zee en heeft een gezellige tuin met sinaasappel bomen. U wandelt hier 2 dagen.

Üçagiz, Kekova baaiengebied
Daarna wordt u naar het Kekova baaiengebied gebracht. Onderweg kunt u de S. Nicolaaskerk en de Lycische rotsgraven bezoeken. U overnacht in het vissersdorpje Üçagiz.

Antalya
Per lokale bus reist u daarna naar Antalya waar u nog 1 of meer nachten kunt verblijven alvorens het vliegtuig te nemen.

Beydaglari gebergte
U kunt de reis uitbreiden met een wandeltocht door het Beydaglari gebergte, met uitgestrekte “yayla’s” waar herders in de zomer hun schaapskudde hoeden. U heeft uitzichten op prachtige bergketens en op de Tahtalibergtop.

Wandelroute Lycië 10 dagen

dag 1 vlucht naar Antalya,  transfer naar Çirali  
dag 2 wandeltocht Çirali – Ulupinar – Çirali 20km,5-7 uur
dag 3 Çirali- Olympos – kust – Çirali 13 km, 5 uur
dag 4 transfer naar Üçagiz, mogelijk excursie Demre  
dag 5 wandeltocht Üçagiz – Simena – Burc – Üçagiz 14 km, 4-6 uur
dag 6 wandeltocht Istlada – Üçagiz 14 km, 4 uur
dag 7 boottocht Üçagiz- Aperlae, wandeltocht Aperlae – Üçagiz 4 uur
dag 8 transfer naar Antalya met openbaar vervoer, overnachting  
dag 9 vrij verblijf Antalya, stadswandeling  
dag 10 transfer naar luchthaven  

Reissom op aanvraag

Wandelroute Lycië 15 dagen

dag 1 Transfer luchthaven naar berghotel in Ovaçik  
dag 2 Gedelme, Yayla wandeling 4 uur
dag 3 transfer en wandeling naar Tahtali Dagi 5,5 uur
dag 4 transfer en wandeling Ulupinar, Çirali  
dag 5 transfer Adrasan, Musa Dagi wandeling  
dag 6 transfer Tekirova, kustwandeling Çirali 19 km, 6 uur
dag 7 korte wandeling, rustdag Çirali  
dag 8 transfer naar Üçagiz, mogelijk excursie Demre  
dag 9 wandeltocht Üçagiz – Simena – Burc – Üçagiz 14 km, 4-6 uur
dag 10 wandeltocht Istlada – Üçagiz 14 km, 4 uur
dag 11 boottocht Üçagiz- Aperlae, wandeltocht Aperlae – Üçagiz 4 uur
dag 12 transfer naar Antalya met openbaar vervoer, overnachting  
dag 13 vrij verblijf Antalya, stadswandeling  
dag 14 vrij verblijf Antalya, mogelijke excursie naar bv Thermessos  
dag 15 transfer naar luchthaven  

Fiets en mountainbike route Lycië 15 dagen

dag 1 Transfer van Antalya (met fietsen) naar berghotel in Ovaçik.(1230m hoogte)  1,5 u
     
dag 2 fietstocht vanuit Ovaçik, Üçolok Yayla crossing 42km/ + 470m
  Van mountain hotel over bergweiden van Üçoluk weer terug naar mountain hotel.  
     
dag 3 fietsen naar Çamayuva, afdaling  
  De fietstocht begint op 1230 m in Ovacık/ easy dirtroad naar Gedelme. Vervolgens forest trek naar rivier en Sumakseniri en downhill naar de river Kesme, waar je in een snelstromend riviertje heerlijk af kunt koelen en kunt lunchen. Na de lunch vervolg door het dorp Kuzdere naar Çamyuva voor overnachting.  
     
dag 4 fietsen via Kuzdere naar Phaselis  
  Van de overnachtingsplaats fietsen naar Kuzdere en door naar Phaselis.  
     
dag 5 fietsen naar baai, varen naar Çirali 43 km, 4-5 u
  Fietsen naar de Maden baai, waar u met de fiets op een bootje stapt en de baai oversteekt naar uw hotel in Çirali.  
     
dag 6 Çirali, vrije dag, strand, korte wandeling  
  Fietsen inleveren.  
Strand of Olympos bezichtigen. Avondwandeling naar Chimeara vlammetjes.
     
dag 7 Musadağı trek  6 u/+700m/-700m
  Wandelen vanaf hier:  
Over de bergrug van Çıralı naar Adrasan mogelijk.
Alternatief: Met bootje van Çıralı naar Sazak strand bij Adrasan. Wandeling 2 uur van Sazak naar Acco in Adrasan.
     
dag 8 wandeling Adrasan- Karaös 7 u/+800/-750m
  Via de vuurtoren op Cape Gelidonia. Pick up bij Korsan baai, een mooi picknick en zwemplekje.  
     
dag 9 transfer naar Üçagiz, wandeling Simena 3 u
  Wandeling naar Simena heen- en terug of met een bootje ( voor eigen rekening) van Simena naar Üçağız.  
     
dag 10 boottocht Üçagiz- Aperlae, wandeltocht Aperlae – Üçagiz 4 u
  Boottochtje naar Aperlai en wandel terug naar Üçağız.  
     
dag 11 wandeltocht Istlada – Üçagiz 14 km, 4 u
     
dag 12 wandeltocht Bogazcik – Limanagizi, Kas  
  Transfer naar Boğazcık Kustwandeling naar Limanağızı tegenover Kaş. Neem bootje naar Kaş.  
     
dag 13 vrij verblijf, strandwandeling Pebbles beach  
     
dag  14 openbaar vervoer naar Antalya, of verblijf Kas  
  pension in oude stad.  
     
dag  15 transfer naar vliegveld Antalya (of Kas)  
     

Barhai

Wandelen vanuit Barhai

Reizen met openbaar vervoer, bus en trein: de tickets voor de doorgaande bussen en treinreizen worden gereserveerd. Het ‘kleine’ openbaar vervoer, de dolmuşbusjes en taxi’s regelt u zelf ter plekke.

dag 1 Vlucht naar Samsun en bus naar Giresun. Pick up in Giresun en transfer naar pension in Dereli.

dag 2,3 Dagwandelingen Oost Zwarte Zee, Giresun gebergte

dag 4 naar Trabzon

dag 5,6,7 Kaçkar gebergte, wandelingen vanuit Barhai

dag 8 (openbaar) vervoer Barhal naar Erzurum, 200 km rijden
Overnachten in mooie bungalow aan de rivier.
Vele wandelroutes mogelijk, van 1 tot 7 dagen.

dag 9 Erzerum- Kars

dag 10 Transfer Kars- Erzurum, luchthaven

Wandelreis Barhai 8 dagen

Prachtige wandelreis voor de zomerperiode. Vanuit het dorpje Barhal, gelegen op 1200 m hoogte in een vallei valk bij het Kaçkar Nationale park. U loopt deels boven de boomgrens waardoor u de prachtigste vergezichten heeft. U loopt door kleine dorpjes, weidevelden waar schapen en geiten grazen en zo nu en dan door bossen.

dag 1
Vlucht naar Erzurum. Transfer naar Barhai.
Overnachten in mooie bungalow aan de rivier.

dag 2
6 u/+650m/-650m
Vanuit het dorp, met het 10e eeuwse kerkje beklimt u de bergen met dennenbomen en grote rotsen. Boven komt u in een piep klein dorp, waar men vee hoedt. Mooie uitzichten over de Barhal vallei en de Altiparmakbergen. Zigzag afdalen tussen de fruitbomen.

dag 3
5u/+600m/-500m
10 minuutjes met de bus en volg dan een steil pad hoog boven de kloof en Barhal rivier. Via het dorpje Samangil komt u op een mooi uitzichtspunt waar u alle dorpen van dit Kilyongebied overziet. U loopt verder en kunt wellicht sporen zien van de beren die hier ‘s nachts lopen. Via dorpjes, boomgaarden en akkertjes loopt u weer naar beneden naar uw overnachtingsplaats.

dag 4 dagwandeling naar een hooggelegen ijsmeer
7u/+750m/-1500m
transport naar het mooie dorpje Amanesket. Een stevige klim tussen rododendronbossen naar het blauwe meer, waar vaak nog ijs ligt. Hier komen 2 zeer bijzonder vogels voor: de black grouse (tetrao tetrix), welk nestelt tussen de rododendrons en de kaspische sneeuwhoen, die vaak boven het meer cirkelt. Via kleine paadjes tussen de dorpen maakt u de lange afdaling terug naar Barhal.

dag 5 bezoek het kerkje van Barhal
7u/+1000m/-800m
Bezoek in Barhal de 10e eeuws Georgisch kloosterkerk, met gravures en een ‘geheime’ tunnel. Daarna nog een klim naar de ruïnes van een kapel en zie in de verte nog een 2e kapel. Door nog wat hoger te klimmen heeft u magnifieke uitzichten. Via de resten van een oud zomerdorp, Saribulut, daalt u naar de rivier en aan de weg wordt u opgehaald en terug naar het pension gebracht.

dag 6A oude dorpsroute, overnachten in Yaylalar
7u/+1050m/-800m
Transfer naar Mikelis. Vanaf hier gaat een oud geplaveid pad naar het zomernederzetting Modut. Vanaf hier kunt u misschien de gemzen spotten, of misschien ziet u de ‘apollo normanni’ een zeldzame vlinder, op een van de felblauwe bloemen (Coridalis). Weer afdalen en via een oude route naar het dorp Yaylalar om te overnachten.
Opmerking: Deze route is alleen mogelijk vanaf half juli tot half september. Deze wandeling kan vervangen worden door wandeling naar Taşkıran, een vallei met veel vlinder en bloemen.

dag 6 B Sulamenta
7u/+600m/-1200m
Transfer naar startpunt wandeling bij Karamolla. Via een steil, zigzaggend pad komt u op een pas. Daarvandaan afdalen langs stroompjes, grasvelden met bloemen, bossen, langs het verbrande dorp Sulamenta. Alleen de moskee staat nog overend. Minder steil vervolgt het pad naar Yukari Veknal en verder via het ezelspaadje naar Demirdöven. Transfer vanaf hier naar pension in Barhal.
Opmerking: Deze route is alleen mogelijk vanaf half juli tot half september. Deze wandeling kan vervangen worden door wandeling naar de watervallen van Ciro.

dag 8 transfer naar Erzurum airport.

Reissom per persoon bij deelname door 2 personen v.a. € 895,-

Inclusief
* alle overnachtingen in tweepersoonskamer, met ontbijt en diner
* routebeschrijving, eenvoudig kaartmateriaal of markering
* transfer van en naar luchthaven Erzurum (Trabzom met bijbetaling van € 30 pp)
* bagagevervoer
* genoemde transfers voor de wandelingen
exclusief
* overige maaltijden
* visum bij aankomst in Turkije (€ 15)
* alle vluchten
* gids (Engels- of Turks-talig is mogelijk)
* picnic lunches

opmerkingen
* kleine delen van de route zijn gemarkeerd, beschrijving beschikbaar
* Individuele wandelroute
* zwaarte: middel/zwaar ***/****
* GPS aangeraden voor minder ervaren wandelaars
* beschrijving Engels
* gids is te regelen
* geschikt in de zomer vanaf 1 juni tot eind september

Turkije Zwarte Zee, Kaçkar gebergte, Hittieten

Hooggebergte met pieken van bijna 4000 m aan de Zwarte Zee, uitlopers van de Kaukasus, met ijskoude gletsjermeren en snel-stromende riviertjes, bossen, bergweiden en overnacht in kleine nederzettingen tussen de enorme bergtoppen. U wandelt boven de 2000 m hoogte met waanzinnig mooie vergezichten, langs ruïnes van oude Georgische kerkjes en kloosters.

We bieden hier ook een individuele rondreis aan van Istanbul naar Trabzon en Samsun met wandelingen in het gebergte. Met huurauto of openbaar vervoer.
Reis met openbaar vervoer of huurauto en ontdek Turkije en maak de mooiste wandelingen in het hooggebergte. Maak kennis met de Turkse bevolking.

dag 1 Aankomst Istanbul. Havaşbus of tram naar Sirkeci

dag 2 Istanbul
Vrije dag in Istanbul.

dag 3 nachttrein naar Ankara
Aankomst 07.30 in Ankara. Excursie in Ulus/ museum voor Anatolische culturen.

dag 4 Ankara-Amasya via Boğazkale
240km/4 u
bus, met overstap 4 uur.

dag 5 Boğazkale, Hittieten route wandelen
14 km
Yazılıkaya-Hattuşa-Boğazkale Göleti- Ibikçam. Overnachting in Ibikçam dorp.

dag 6 Ibikçam-Yazır-Boğazkale wandelen
11 km
Rondwandeling van Yazılı kaya, het heiligdom van de Hettieten, naar Hattuşa, de voormalige hoofdstad en dorpjes in de omgeving.
Na de wandeling reis je verder per bus (205 km)

dag 7 Boğazkale- Sungurlu- Çorum – Amasya
transfer + trek
Amasya; zonder twijfel één van de aardigste van de Anatolische stadjes. Gelegen aan de Yeşilırmak rivier in een kloof met citadel en graven van de Pontische koningen. U reist zo’n 30 km met een dolmuş en stapt in Çorum over op een lijnbus om de laatste 170 km te rijden naar Amasya. Misschien is er nog tijd het museum van Çorum te bezoeken, waar Hittietische voorwerpen worden tentoongesteld.
Amasya is zonder twijfel één van de aardigste van de Anatolische stadjes. Gelegen aan de Yeşilırmak rivier in een kloof met citadel en graven van de Pontische koningen.

dag 8 Amasya_Sebinkarahisar in het Giresun gebergte
nachtbus
Jammer dat dit een nachtbus is, want het landschap langs de groene river van Amasya naar het onbekende bergstadje Sebinkarahisar is fantastisch.

Overnachting in S Karahisar. Het stadje ligt onder zwarte rotsen, vreemd boven het glooiende berglandschap. De burcht is gebouwd tijdens het bewind van Justianus ( 6 de eeuw). In 1915 was de burcht een vluchtplaats voor Armenen, die samen met de Russen tegen de Osmanen vochten. In 1918 werd deze strijd beslecht in het voordeel van de Osmanen. In de omgeving van S Karahisar vind je overblijfselen van Armeense- en Grieks-orthodoxe kerkjes. De burcht en de zwarte rotsen kun je beklimmen. (1000 m) Je hebt een mooi uitzicht op de onderliggende vallei.

dag 9 Minibus S Karahisar-Dereli
60 km rijden
Mooie tocht door het Giresun gebergte naar Dereli en overnachtingsplaats. Pick up in Dereli en transfer naar het berghotelletje. Overnachting en wandelingen in het Giresun gebergte. Dit gebergte is wat glooiender en lieflijker dan het Kaçkar gebergte dat ruiger is.

dag 10 Vanaf hier kunt u veel wandelingen maken. Verlengen met meerdere dagen is mogelijk en de moeite waard (2-4 dagen).

dag 11 Sullu dağı evi
Wandeling Giresun bergen.

dag 12 transfer naar Giresun, bus openbaar vervoer naar Trabzon.
160 km bus
Taxi tour naar Macka voor het Sumela klooster. Trabzon-Macka (43 km). Stadsbezoek Trabzon.

dag 13 (openbaar)vervoer naar Barhal
Overnachten in mooie bungalow aan de rivier.
Vele wandelroutes mogelijk, van 1 tot 7 dagen.

dag 14,15 Barhal
Vele wandelmogelijkheden, met beschrijving/ markering. Mooie overnachtingsplaats. Zie ook 8 daags programma Barhai.

dag 16 Transfer Barhal – Erzurum, luchthaven

Hittietenpad, Giresun gebergte

Wandelreis Hittietenpad 10/15 dagen

De Hittieten zijn een antiek volk dat een Indo-Europese taal sprak, en een koninkrijk stichtte rond de stad Hattusa (het tegenwoordige Boğazköy in noord-centraal Turkije). Dit rijk hield stand gedurende een groot deel van het tweede millennium voor Christus.
Het Hittitisch Koninkrijk, dat op zijn hoogtepunt centraal Anatolië, noordwestelijk Syrië tot aan Ugarit en Mesopotamië tot aan Babylon omvatte, bestond tussen ongeveer 1700 en 1200 v.Chr. Daarna viel het Rijk van de Hittieten uiteen in verschillende onafhankelijke stadstaten, waarvan sommige tot ongeveer 700 v.Chr. bleven bestaan.

Opmerkingen
* kleine delen van de route zijn gemarkeerd, beschrijving beschikbaar
* Individuele wandelroute
* zwaarte: middel/zwaar ***/****
* GPS aangeraden voor minder ervaren wandelaars
* beschrijving Engels
* gids is te regelen
* geschikt in de zomer van ± 1 juni tot 20 september

Fietsen en gastronomie, Hittietenroute 8 dagen

dag 1 Vlucht naar Erzurum. Transfer naar Barhai.
Overnachten in mooie bungalow aan de rivier.

dag 2 Van İncesu naar Alaca 65 km
İncesu, Canyon-Şapinuva ruïnes , Karahacip Kızılhamza, Sarısüleyman, Sultanköy, Çatak, Kızıllı, Alaca.

dag 3 Alaca naar Alacahöyük 70 km
Alaca-Büyükhırka-Küçükhırka-Yüksekyayla-Yazılıkaya, Sacred Space-Hattuşa Antique City-Emirler-Akçiçek-Mehmetbeyli-Alacahöyük.
Interessant zijn de archeologische sties in Yazılıkaya en Hattuşa.

dag 4 Alacahöyük naar Çorum
50 km
Alacahöyük-Mahmudiye-Balımsultan Büyükgülücek- Küçükgülücek-Babaoğlu-Çorum
Mogelijkheid Alacahöyük Ruins en Çorum Museum te bezoeken.

dag 5 Çorum naar İskilip
60 km
Onderweg de rots tombes , oude kastelen en de Ottomaanse bazaar in İskilip bezoeken.

dag 6 İskilip-Karaağaç Yaylası-Abdullah Yaylası
70 km
Route van İskilip via Elmabeli-Yanoğlan-Dağkıyısı-Güneyaluç-Memiler-Karaağaç Yaylası naar Abdullah Yaylası

dag 7 Kargı-Kargı Yaylası
45 km
Transfer naar startpunt fietstocht bij Kargı. Onderweg de watervallen van Kızılcaoluk.
opm: kan ook per fiets de hele route, 25 km extra, waarvan 13 km afdaling.

dag 8 Kargı Yaylası -Kargi 40 km
Hacıveliler-İkitaş-Akkise Yaylası-Karakise Yaylası-Kargı

Reissom per persoon bij deelname door 2 personen v.a. € 895,-
Prachtige fietstocht voor de zomerperiode.

Inclusief
* alle overnachtingen in tweepersoonskamer, met ontbijt en diner
* routebeschrijving, eenvoudig kaartmateriaal of markering
* transfer van en naar luchthaven Erzurum (Trabzom met bijbetaling van € 30 pp)
* bagagevervoer
* genoemde transfers voor de wandelingen
exclusief
* overige maaltijden
* visum bij aankomst in Turkije (€ 15)
* alle vluchten
* gids (Engels- of Turks-talig is mogelijk)
* picnic lunches

Opmerkingen
* kleine delen van de route zijn gemarkeerd, beschrijving beschikbaar
* Individuele wandelroute
* zwaarte: middel/zwaar ***/****
* GPS aangeraden voor minder ervaren wandelaars
* beschrijving Engels
* gids is te regelen
* geschikt in de zomer van ± 1 juni tot 20 september

Gezinnen met kinderen

De routes in Lycië en Cappadocië zijn ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. In overleg kunnen we de route ook aanpassen.

Turkije St Pauls’ trail oost west

St Paul’s route

Ten noorden van Antalya ligt het gebied dat in de Oudheid Pisidie heette, een prachtig ruig bergachtig gebied met meren, kloven waarin riviertjes stromen en belangrijke handelsroutes waaraan steden werden gebouwd. Mooie voorbeelden hiervan zijn Adada, Sagalassos en Termessos.
Door dit gebied trok Alexander de Grote met zijn leger de Perzische heerser Darius achterna en in 47-48 n Chr liepen de apostelen Paulus en Barnabas van Perge naar Pisidisch Antiochie.
Kate Glow, die de route in 2004 lanceerde, noemde dit tweede lange afstandspad in Turkije naar de apostel Paulus.
Het Pauluspad heeft een west- en een oostkant met routes die nog in ontwikkeling zijn.

Westelijk deel St Paul’s trail

De route aan de westkant begint in het hooggelegen stadje Sütçüler dat wordt omringd door bossen en overblijfselen van antieke Romeinse wegen. Één van die wegen leidt naar de ruïnestad Adada. Voordat u Eğirdir aan een van de grootste meren in Turkije bereikt, trekt u door het Kasnak woud, een nationaal park met 200 verschillende plantensoorten en oude vulkaaneiken.

Oostelijk deel St Paul’s trail

Het is een prachtige trek met spectaculaire uitzichten over de canyon en omliggend gebergte. Door dorpen en bossen en over bergweiden (yayla’s) waar herders hun geiten hoeden langs de rivier en naar de Romeinse ruïnes van Selge en Asar tepe. Onderweg wordt u ook nog verrast door prachtige rotsformaties, waarvan sommige op Cappadocië lijken. De trek eindigt in Beşkonak, waar u kunt raften op de rivier voordat u naar Antalya wordt gebracht.

Kaart van het gebied

Op deze kaart kunt u inzoomen en uitzoomen door respectievelijk op de + en – teken te klikken.
Met de muis kunt u de kaart alle kanten opschuiven. U kunt ook het markeerteken ergens anders zetten wat uw aandacht heeft. Opties: Map of Sateliet of Terrein m/z Labels

Het weer in Turkije.

Kayseri, Turkije
1°
zwaar bewolkt
Luchtvochtigheid: 40%
Windkracht: 7m/s ONO
Max -2 • Min -3
6°
Ma
12°
Di
12°
Wo
11°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Antalya, Turkije
14°
onbewolkt
Luchtvochtigheid: 22%
Windkracht: 8m/s NNW
Max 10 • Min 7
15°
Ma
15°
Di
18°
Wo
12°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Wilt u het net wat anders?

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?  Of meer informatie ?