Logo Fairtravel.nl uw reisbureau met een persoonlijke aanpak

Madagaskar

Individueel reizen naar Madagaskar
Ook voor gezinnen met jonge kinderen aantrekkelijk reizen!

Deze reis is een mooie combinatie van wildparken, bijzondere diersoorten spotten, lokale bevolking ontmoeten en leuke stranden. Met diverse (berg)wandelingen, ‘n fietstochtje, boottochtje en privé vervoer.

Route: Antananarivo, Andasibe, Canal de Pangalanes,  Andasibe, Antsirabe, Ranomafana, Ambalavao, Andringitra, Andringitra, Isalo, Ifaty, Antananarivo. Parken: Andasibe – Mantadia (Périnet), regenwoud, Ranomafana Nat park, Park d’Anja, Isalo Nationaal Park

Madagaskar, het oudste eiland ter wereld, is een kleine honderdvijftig miljoen jaren geleden, samen met India, afgebroken van het grootste continent dat de aarde ooit kende: Gondwana. Op dit grote ‘rode’ eiland vind je prachtige unieke natuur met een rijke flora en fauna, met veel endemische soorten. Er komen heel veel kameleon-, vlinder- en vogelsoorten voor en we zien zeker ook veel Lemurs (ook wel Maki’s), schildpadden, vleermuizen, wandelende takken, boomkikkers, gekko’s. En er groeien veel cactussen, baobabs en heel veel bloemensoorten en vleesetende planten op dit eiland.

Vanwege de vele verschillende bevolkingsgroepen ervaar je  de sfeer soms als Afrikaans, maar ook vaak als Aziatisch en dan soms nog met wat Frans koloniale tintjes. In de vissersdorpen, de bergdorpen, soms niet meer dan 10 huizen en in de stad, overal hangt een andere sfeer en is het leuk om mensen te ontmoeten.
Een bezoek aan de zeboe markt, waar de koeien verkocht verhandeld worden is een bijzondere ervaring. De hele reis zie je al kuddes zeboes, vaak alleen begeleid door een paar jonge kinderen, op weg naar de weekmarkt. Dat kan een tocht van 2-5 dagen zijn. De eigenaar komt dan kort van te voren ‘even’ met de auto of het openbaar vervoer. Op de markt zie je de kuddes grazen en de onderhandelingen tussen de eigenaren. Ook het landschap met de verre uitzichten is prachtig.

Het overgrote deel van het platteland van Madagaskar lijkt erg op een uit Zuid Oost Azië weggeplukte vallei, strak uitgesneden met de onvermijdelijke rijstterrassen. De rode huizen staan strak in groepjes bij elkaar mooi afstekend tegen het groen. Daarnaast mooie berggebieden met rotsformaties, hoogvlakten, tropische regenwouden, stranden aan binnenwaters en stranden aan zee. Een grote verscheidenheid die het land zeker extra aantrekkelijk maken.

Kaart van het gebied

Op deze kaart kunt u inzoomen en uitzoomen door respectievelijk op de + en – teken te klikken. Met de muis kunt u de kaart alle kanten opschuiven. U kunt ook het markeerteken ergens anders zetten wat uw aandacht heeft. Opties: Map of Sateliet of Terrein m/z Labels

Het weer op Madagaskar

Antananarivo, Madagaskar
19°
half bewolkt
Luchtvochtigheid: 93%
Windkracht: 2m/s N
Max 22 • Min 20
23°
Di
22°
Wo
21°
Do
23°
Vr
Weer in OpenWeatherMap

Wilt u de route net wat anders?

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?  Of meer informatie ?