India : Algemeen

De geuren en kleuren van India : ontmoet nomaden, bezoek dorpen, tempels en kloosters, bergen en platteland in Rajasthan, Gujarat, Ladakh tijdens een prachtige reis. Menigeen raakt, evenals wijzelf, door dit land gefascineerd en wil weer terug, keer op keer! Altijd valt er weer wat nieuws te zien en te ontdekken…….

India Algemeen

zuidindiacocos170De vele reismogelijkheden in India
Een reis voor z’n tweeën, uw eigen groepje of familie, wij maken een route of u komt met een eigen voorstel, per trein of eigen auto met chauffeur, of met een trekking door de bergen.

We hebben veel ervaring en deskundigheid in het samenstellen van een individuele reis waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van mensen en het bezoek aan dorpen.

Rajasthan

Rajasthan bestaat uit een aantal steden met gezellige chaos en drukte en mooie musea, tempels en paleizen. Daarnaast rust in de woestijnvlaktes en in de vele kleine dorpjes, rijk aan herinneringen aan bloeiende handelstijden, met prachtig beschilderde gebouwen, oude forten, paleizen en waterputten, met vrouwen in kleurige sari, mannen met tulband en grote snor, rondtrekkende nomaden met hun kudden schapen. Overnachten in sfeervolle paleishotels.
Rajasthan heeft eeuwenlang bestaan uit vele kleine en grotere koninkrijken met elk een maharadja aan het hoofd. Tot 1970 hebben deze koninkrijken nog een bepaalde mate van onafhankelijkheid genoten. Nog steeds hebben de voormalige maharadja’s en hun familie macht en aanzien in hun omgeving. Paleizen en forten herinneren ons aan de rijkdom en strijdlust van de koningen. Enkele maharadja’s hebben hun paleis als hotel opengesteld. Regelmatig zullen wij in zo’n hotel overnachten.
In de tijd van de Engelse overheersing dreven veel Rajputs (de inwoners van Rajasthan) handel met het westen. De prachtige koopmanshuizen, de haweli’s, herinneren ons hieraan in Jaisalmer, Jhunjhunu, Mahansar, Mandawa en omgeving.

Woestijn
Een groot deel van Rajasthan bestaat uit woestijn, de Tharwoestijn, maar in het zuiden zien we ook veel groen heuvellandschap.
De bewoners zien er indrukwekkend uit: de trotse mannen dragen een enorme snor en een grote felgekleurde tulband op hun hoofd, de vrouwen lopen gekleed in sari’s met felle kleuren of in lange rokken van stof bewerkt met spiegeltjes en zijn druk behangen met zilveren of ivoren sieraden.
Rajasthan is bekend vanwege de woestijn, prachtige paleizen en kleurrijke bevolking. Sfeervolle, indrukwekkende steden, vaak druk en chaotisch met veel winkels, paleizen, forten en musea. En daarnaast een groot platteland met piepkleine dorpen en landbouwers. Een aantal van deze dorpen zoals Ghanerao, Pachewar, Deogarh, Luni hebben mooie ‘heritage’ paleishotels. Het gebied Shekawati is rijk aan herinneringen aan bloeiende handelstijden, met prachtig beschilderde haweli’s, oude forten, paleizen en indrukwekkende waterputten. Ook trekken er nog veel nomaden met hun kudden schapen door Rajasthan.

Nomaden
Ongeveer 12% van de bevolking bestaat uit adivasi’s, de oorspronkelijke bewoners. Veel van hen leiden een nomadenbestaan. Met name in en rond de dorpen zullen wij deze adivasi’s ontmoeten.
We bieden hier prachtige reizen met auto en chauffeur, langs dorpen, platteland, kleurrijke steden.
Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen : Lees verder bij Rajasthan.
Heeft u zelf een route samengesteld ?

Gujarat

Gujarat heeft indrukwekkende jaintempels op heuveltoppen, woestijnen, uitgestrekte zoutvlakten met een grote verscheidenheid aan vogels, dorpjes met minderheidsgroepen en veel rondtrekkende nomaden met hun schapen, geiten en kamelen.
Voor wie geen andere toeristen op reis wil tegenkomen en het dagelijkse leven op het platteland wil meemaken.
Ook hier forten en paleizen en sfeervolle heritagehotels om te overnachten !
Gujarat, onbekend, veel minderheden en dorpen, nomaden, kleurrijk.
Bent u eerder in Rajasthan geweest en wilt u nog meer proeven van India: Gujarat heeft veel te bieden: indrukwekkende jaintempels, oude paleizen, zoutvlakten met een grote verscheidenheid aan vogels, veel kleine dorpen, minderheden en rondtrekkende nomadenstammen.
Overnachten in prachtige oude paleishotels waar u door de koning persoonlijk ontvangen en rondgeleid wordt.
Ook de grensstreek van Gujarat met Madhya Pradesh is de moeite waard, met opgravingen, forten en paleizen.
Nog weinig toeristen gingen u voor in deze streek.
De reis kan starten in Delhi en via Rajasthan door Gujarat naar Mumbai (Bombay) gaan. Ook kunt u naar Mumbai of Ahmedabad vliegen.

Rann of Kutchchh, Bhuj en zoutwoestijn
Aan de zuidrand van de zoutwoestijn ligt de stad Bhuj, een ommuurde stad met een wirwar aan smalle straten met winkeltjes en kraampjes vol handelswaar. In de omgeving liggen tientallen dorpjes. Er wonen veel verschillende minderheden, vaak herkenbaar aan hun bijzondere kleding en sieraden. De rabari nomaden, met hun kudden schapen en geiten; de vrouwen zijn geheel in zwart gekleed met uitbundig zilver om hun hals, armen en enkels, de mannen in witte kleding met grote witte tulbanden op het hoofd.
U kunt een zilversmid of een blockprintwerkplaats bezoeken waar de sari’s gemaakt worden. Ook hebben een aantal vrouwen coöperaties opgericht om gezamenlijk hun handgemaakte artikelen te verkopen.

Zainabad, Dasada
Zainabad, een klein plattelandsdorp, ligt aan de noordrand van deze ‘Rann of Kutchchh’, een grote zoutvlakte en prachtig natuurgebied met wilde ezels en duizenden vogels. Flamingo’s, ooievaars, ijsvogels en pelikanen zijn hier in groten getale aanwezig. De voormalige koning van deze streek begeleidt u naar prachtige dorpjes, naar nomaden en naar de zoutmoerassen. Hij beheert hier een mooi, rustig, terrein vlak naast het dorp, waar u in sfeervolle huisjes overnacht, een kok zorgt voor drie heerlijke maaltijden per dag.
In de dorpjes is men geen westerse toeristen gewend, dus u kunt veel aandacht verwachten. Per jeep maakt u uitstapjes en krijgt rondleidingen naar andere, in de buurt gelegen plattelandsdorpen. Waar u ook in geïnteresseerd bent, hij weet altijd wel wat te regelen om het u te laten zien: een school, een ziekenhuis, een kerk of moskee; maar ook de nomaden of de kraanvogels of wilde ezels in de omgeving. Hij laat u hier een bijzonder stukje India zien, wat absoluut niet toeristisch is.

Mandwi
In Mandwi aan de Arabische Zee ziet u hoe enorme zeewaardige schepen geheel met de hand gebouwd worden.
Vogelliefhebbers kunnen hier veel bijzondere of nieuwe vogelsoorten ontdekken.

Jhunagad, Palitana
Net buiten de typisch Indiase stad Jhunagad ligt midden in de vlakte een hoge berg. 10.000 Traptrede zoeken hun weg naar de bijzondere Jaintempels op de top. Marmer, koepels met mozaïeken, het prachtige uitzicht over de omgeving, de in zachtgele gewaden geklede priesters en de vele pelgrims doen de vermoeidheid van het beklimmen van de trappen weer snel vergeten. Weer beneden gekomen kunt u een goede massage nemen om de spierpijn te verzachten.
In Palitana is evenals in Jhunagad een indrukwekkende Jaintempel op een heuvel, met aan de voet van de berg nog een prachtige, moderne Jaintempel.

Patan, Modhera
Patan heeft een beroemde en misschien wel de grootste ‘stepwell’ van India, een enorme waterput waar de koning en zijn vrouwen konden baden, rusten en verkoeling zoeken. Daarnaast zijn er veel jaintempels.
Modhera heeft een prachtige zonnetempel waar jaarlijks grote tempeldansfeesten gehouden worden.

Ahmedabad
Hoofdstad van Gujarat, geboorteplaats van Mahatma Gandi is bereikbaar per vliegtuig en trein van Delhi of Mumbay en kan het uitgangspunt zijn voor uw Gujaratreis.
Er zijn interessante textielmarkten, de Gandhi-ashram, jaintempels en musea.

Combinatiereis
Een reis naar Gujarat is ook goed te combineren met een bezoek aan de plaatsen Mandu en Omkareswhar net over de grens in de provincie Madhya Pradesh. Ook een combinatie met Rajasthan is erg mooi.

Paleishotels, heritage hotels
In verschillende plaatsen kunt u verblijven in een paleishotel. In Balasinore bent u te gast in het paleishotel van de koning en zijn vrouw, in de omgeving wonen veel minderheden.
Vanuit de paleishotels in Jambugodah en Chotta Udaipur kunt u plaatselijke markten van de minderheden bezoeken, bij Poshina waar u ook overnacht in een paleis, kunt u de aardewerken paardjes zien die de bevolking offert, een gewoonte die slechts in deze omgeving voorkomt.
Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen: lees verder Gujarat
Heeft u zelf een route samengesteld ?

Madhya Pradesh

Midden in India’ met de beroemde tempelsteden en forten uit de Moghul periode, met wildparken met tijgers, gazellen en neushoorns, met kleine pelgrimsplaatsen aan de heilige rivier.  Goed te combineren met omringende provincies.
Het grenst aan o.a. Rajasthan en Gujarat, met de beroemde tempelstad Khajuraho, Orchha met de paleizen Gwalior met het fort en gebouwen uit de Mogulperiode, wildparken en ook hier een aantal kleinere en minder bezochte plaatsen zoals Mandi, Omkareshwar, Ujain en de heilige rivier Narmada.

Madhya Pradesh mogelijkheden
In Ujain, een levendige, vrij grote stad, wordt een maal in de 12 jaar de grote ‘Kumb mela‘ gehouden, waar miljoenen pelgrims uit heel India komen om een heilig bad te nemen in de rivier.

Omkareshwar
ligt aan de heilige rivier Narmada en bestaat uit een eiland in de vorm van het heilige teken ‘ohm’ en is daarom extra heilig in de ogen van veel pelgrims. Het is net een klein Varanasi met vele tempels, smalle steegjes vol winkels met relikwieën en pelgrims die van heinde en ver komen baden en bidden. U kunt er ‘s ochtends vroeg met de pelgrims een rituele tocht over het eiland lopen, met een bootje op de rivier varen of vanaf de trappen van de ghats de taferelen aanschouwen van de gelovigen die er ritueel baden en offeren.

Mareshwar
is veel kleiner dan Omkareshwar, met een mooi fort, enkele tempels en ghats naar de heilige rivier Narmada.
In de heuvels in de omgeving ligt Mandu. U rijdt door een aantal grote poorten van de oude stadsmuur het langgerekte dorp binnen. Vele eeuwen hebben hier verschillende moghuls (moslimkoningen) geregeerd en er zijn veel tombes, moskeeën en paleizen. Her en der liggen deze oudheden half verscholen in het groen; nog steeds worden er resten opgegraven. Er heerst een sfeer als in een bergdorp en er is vrijwel geen verkeer. U kunt een fiets huren om de omgeving te bekijken. De bewoners behoren veelal tot de Kondh minderheidsgroepering.
Hoewel we slechte herinneringen hebben aan de stad

Bhopal
Vanwege de giframp enkele jaren geleden, is het de moeite waard om een dag de moskeeën en de mooie en rustige bazaar te bezoeken.
Gwalior, Orchha, Khajuraho
In het noorden van deze staat ligt de aandacht meer op oude tempels en forten. Zoals in het fort in Gwalior en in Orchha prachtige paleizen en tempels uit de 16e en 17e eeuw.
Sanchi heeft een boeddhistische stoepa en in Bhimbetka kunt u eeuwenoude inscripties in de Udaygiri grotten bekijken.
De kolossale tempel in Udaypur en de enorme tempelcomplexen van Khajuraho zijn ook de moeite van een bezoek waard.

Nationale Wildparken
Er zijn verschillende, zeer interessante wildparken zoals o.a. Kanha National Park en het Bandhavgarh National Park. Met de tijger, gazellen, neushoorns.
Minderheden, adivasiDe Indiase minderheden treft u in het westen waar de staat aan Gujarat grenst en in het oosten bij Chhattisgarh.

Vervoer
U kunt reizen met auto met chauffeur. In het noordelijke deel kunt u ook per trein reizen.

Offerte
Wanneer u aangeeft hoelang u wilt reizen met de voorkeur voor een aantal plaatsen dan maken we vrijblijvend en met plezier een route met offerte voor u. Zelf leggen we graag de nadruk op het platteland en iets minder op de drukkere steden.

Combinatiereis
Een reis naar Madhya Pradesh is ook goed te combineren met de provincies Gujarat, Rajasthan, Chattisgar, Orissa of met Varanasi.

Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen: lees verder Madhya Pradesh
Heeft u zelf een route samengesteld ?

Chattisgarh

Chhattisgarh is een vrij jonge staat die voorheen bij Madhya Pradesh hoorde. Hier gaat u vooral heen voor de minderheden. Net als in Orissa wonen hier veel ‘tribals’ die in verafgelegen dorpen in de heuvels teruggetrokken leven. Er zijn enkele mooie paleishotels en vanaf hier kunt de dorpen goed bezoeken, samen met een gids.
Chattisgarh heeft een bijzonder paleishotel in een omgeving van ‘tribals’ en minderheden. Goed te combineren met een reis in Orissa.
Lees verder bij Orissa-Chattisgarh

Orissa

Orissa ligt aan de oostkust en heeft tempelsteden, natuurparken en een mooie kust, maar is vooral bekend vanwege de vele ‘Adivasi’s’, de oorspronkelijke inheemse bevolking van India. Zij leven teruggetrokken in de bergen en verschillen qua cultuur, godsdienst, kleding en uiterlijk veel van de overige Indiase bevolking.
In veel gebieden van Orissa treffen we nog veel van de oorspronkelijke, inheemse bevolking aan, de zgn. adivasi. Hun cultuur en gewoonten hebben weinig invloed ondervonden van de verschillende overheersers in de loop der eeuwen, zoals de Moghuls en de Engelsen. Zij leven vrij teruggetrokken, vaak in heuvelachtig gebied en hebben nog veel van hun identiteit behouden. Onderling verschillen ze veel van elkaar: iedere stam heeft zijn eigen religie, gewoonten, kleding, sieraden en vaak zelfs huidskleur en lengte verschillen van elkaar.

Adivasi, tribals, minderheden.
In verschillende gebieden van India zoals Orissa, Chatiisgarh, Gujarat en het noorden van Kerala treffen we nog veel minderheden.
Vooral in de deelstaten Orissa en Chattisgarh wonen nog veel verschillende ‘adivasi’ zoals de Dungria Kondhh, de Bonda’s, de Godoba’s en de Saora.
Tijdens de reis komt u met verschillende van deze stammen in contact. U bezoekt dorpen en markten en kunt feestelijke dansen meemaken. Bij deze bezoeken zijn er wel een aantal restricties, u mag slechts na registratie bij en toestemming van de plaatselijke politie een dorp of gebied binnen. Het kan zijn dat de route onderweg aangepast moet worden i.v.m. de benodigde ‘permits’. Ook fotograferen is niet altijd toegestaan, slechts in overleg en met toestemming van de bewoners, de lokale gids of het dorpshoofd.

Tribal gebied

Veel van de Bonda vrouwen dragen enorme kralenkettingen als kleding. De mannen, in lendendoek, lopen met pijl en boog. Van heinde en ver komen ze uit de bergdorpen voor de wekelijkse markt. Op een achteraf plekje van de markt verkopen ze de verboden zelfgemaakte salaf en mahoeli, alcoholrijke dranken uit de palmbomen. Alles wat ze niet verkopen drinken ze zelf.
Na afloop van deze markt kunt u via de rijstvelden naar mooie watervallen wandelen.
Een paar uurtjes rijden is het om daar de wekelijkse Kundli markt te gaan. Daar bezoekt u ook een Paraja dorp om er traditionele dansen te zien.
U kunt wandelingen maken in de omgeving naar Godoba, Paraja en Bonda dorpen.
U ziet vrouwen, gekleed in kakikleurige doeken en beladen met sieraden: veel neusringen, tientallen ringen in het oor, halskettingen, armbanden, grote zilveren heupbanden en soms tatoeages op het voorhoofd. Mannen dragen een kleine lendendoek met een sikkel op de heup, vaak een hakbijl over de schouder en een sigaar in de mond.
In de omgeving van Gupteswar kunt u wandelen naar Dora dorpjes.
Vanuit Jeypure, een kleine stad, kunt u uitstapjes maken naar diverse dorpen, waaronder dorpen van de DungriaKondhh.
‘sOchtends is er de wekelijkse markt bij Bissam Cuttack waar fruit, groenten, zaden, tabaksbladeren maar ook levende kippen en geiten verhandeld worden. De vrouwen komen van alle kanten uit de bergen naar beneden gelopen. Ook u kunt enkele uren rondslenteren op deze markt.
Bij Pottasingh bezoekt u een dorpje van de Saura minderheden.
Vaak zijn er dansfeesten en wordt u uitgenodigd mee te dansen op de ritmische muziek. Ook bezoekt u kleurrijke markten, een ontmoetingsplaats voor adivasi’s uit de omliggende dorpen.
U kunt verder naar Chattisgarh naar de Muria tribes en diverse tempels en overnachten in een gastvrij paleis.

Auto met chauffeur en gids
Om de dorpen te bezoeken reist u per auto met chauffeur en gids; de toestemmingen voor de verschillende dorpen regelen we vooraf voor u. De reisroute stemmen we af op de plaatselijke marktdagen.
U heeft minimaal 10 dagen nodig om een indruk te krijgen van de markten en verschillende bevolkingsgroepen. Gecombineerd met de tempels, andere dorpen en steden en een natuurpark is een verblijf van 3 a 4 weken al snel vol gepland. Deze tribaltour wordt altijd per auto met chauffeur en gids uitgevoerd. U overnacht in eenvoudige koloniale huizen, in een schooltje, buiten op de veranda van een dorpshuis, in eenvoudige hotels en soms in een prachtig paleishotel.

Offerte
Wanneer u aangeeft hoelang u wilt reizen met de voorkeur voor een aantal plaatsen dan maken we vrijblijvend en met plezier een route met offerte voor u. Zelf leggen we graag de nadruk op het platteland en iets minder op de drukkere steden.

Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen: lees verder Orissa
Heeft u zelf een route samengesteld ?

Ladakh, Lahaul, Spiti, Zanskar, Kinnaur

Met indrukwekkende bergen in subtiele kleurschakeringen met hoge passen en sneeuwpieken, een levendige Tibetaans- boeddhistische cultuur. Met kloosters, tempels, wapperende gebedsvlaggen, monniken en pelgrims,
kleine dorpjes, hooggelegen meren en bergwoestijnen, en onvergetelijke vergezichten.
Heel geschikt voor avontuurlijke en actieve reizen, bergtrektochten en tochten per landcruiser.

Individueel reizen en trekkings in de Indiase Himalaya
Dit gebied in het uiterste noordwesten van India, grenzend aan Tibet bestaat uit moeilijk toegankelijke, ruige bergen in allerlei kleur-schakeringen, met hoge passen en sneeuwpieken. De bevolking is er overwegend boeddhistisch, wat ook te zien is aan de vele gebedsvlaggen, stupa’s, gebedsmuren. U ziet mensen met gebedsmolens op straat lopen te bidden en pelgrims die uit afgelegen dorpen komen om de kloosters bezoeken. Het wordt ook vaak ‘klein Tibet’ genoemd en is minstens zo indrukwekkend.
Lees verder bij Ladakh en Spiti

Noordoost India

De Noordoostelijke staten, nog weinig door toeristen bezocht, met groene bergen, boeddhistische kloosters en minderheden in Arunachal Pradesh, overnachten op een theeplantage, een luxe cruise over de Brahmaputra en een verblijf in een van de wildparken van Assam, Sikkim en Darjeeling met de overwegend boeddhistische cultuur, kloosters en dorpen.
Voor de stammencultuur kunt u terecht in Meghalaya, Manipur, Mizoram, Tripura en Nagaland en Arunachal Pradesh.

Arunachal Pradesh
Arunachal Pradesh heeft prachtige bergen en een grote verscheidenheid aan minderheidsgroepen. U kunt boeddhistische kloosters bezoeken en bergdorpen van de verschillende adivasi. Ook kunt u te voet of per olifant door de natuur trekken, vooral ook voor vogelliefhebbers de moeite waard.
Te voet en per auto kunt u de Siang Valley bezoeken. Tijdens een vijfdaagse trek wandelt u van Pasighat naar Pangin door regenwoud, steekt via hangbruggen de Brahmaputra over en kampeert bij Adi Minyong en Pangii dorpen. Daarna reist u per auto Simong en Passi dorpen en de Yamne vallei richting Dibrugarh in Assam.
In het westen kunt u Bomdila en Tawang met het beroemde 400 jaar oude boeddhistische klooster bezoeken. Ook de omgeving met het Ptso meer met grote appelboomgaarden is bijzonder mooi.

Assam
In Assam kunt u theeplantages bezoeken en overnachten in sfeervolle ‘tea-estates’, koloniale huizen van de voormalige Engelse theeplantagebezitters. Een boottocht bij zonsopkomst naar Majuli of Rukmini eiland over de heilige Brahmaputrarivier biedt prachtige uitzichten. Majuli, het grootste eiland heeft tientallen hindoeïstische kloostergemeenschappen. Er is eenvoudige overnachtingsmogelijkheid bij de monniken. De Mishing, een minderheidsgroep afkomstig uit Arunachal, woont ook op dit eiland. Van de wildparken is Kaziranga, waar veel rhino’s, de eenhoornige neushoorn, zitten de bekendste.

Meghalaya
In Shillong, de hoofdstad van Meghalaya is regelmatig een grote markt waar vrouwen van de verschillende bergstammen hun handelswaar te koop aanbieden Vanaf Shillong kunt dan dagtochten maken naar Mawsynram, de natste plaats van de wereld, naar Cherrapunji, de op een na natste plaats en waar de kleurrijke Ka Jewbah Sohrarim markt gehouden wordt. Ook kunt u in deze deelstaat naar dorpen van verschillende minderheden zoals de Jaintia, Bhoi en de War. Door de vele regen die in deze deelstaat valt is er een schitterende, groene natuur met spectaculaire watervallen zoals de Nohkhalilai- en de Rengthiamwatervallen.

Vervoer
U kunt reizen met auto met chauffeur.

Offerte
Wanneer u aangeeft hoelang u wilt reizen met de voorkeur voor een aantal plaatsen dan maken we vrijblijvend en met plezier een route met offerte voor u. Zelf leggen we graag de nadruk op het platteland en iets minder op de drukkere steden. Vraag nu een offerte aan.

Mogelijke routes Arunachal Pradesh

Vlucht via Calcutta naar Dibrugarh
Roing
Pasighat
Along
Daporijo
Ziro
Itinagar
Tezpur
Met bezoek aan theeplantages en dorpen van verschillende minderheden zoals Adi, Galong, Tagin, Hillmiri, Apatani, Dibbo, Hija, Hong, Bulla-Hari.

Siang valley Village Trek, 8 daagse trek

Dibrugarh
Per ferry over de Brahmaputra naar Oyramghat,
Per auto naar Yembung over de Siang rivier
Start trekking
Door bossen naar Pangii en Adi Minyong village
Komsing, wandeltocht langs de Siang rivier
Jorsing, een Adi dorp
Riu,
Dite Dime, einde van de trekking.
Per auto naar Pasighat, bezoek Renging

Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen: lees verder Noord Oost India
Heeft u zelf een route samengesteld ?

Zuid India

Zuid India met o.a. Kerala en Tamil Nadu.
De sfeer is in het zuiden een stuk relaxter dan in de noordelijke helft van India. Tropische landschappen, bananenplantages, kokospalmen, kruidenplantages en mooie stranden. Sfeervolle tempel- en pelgrimssteden waar u zich door een olifant kunt laten zegenen.
Daarnaast hillstations met frisse berglucht, kruiden- en koffieplantages, oud Engels koloniale panden en hotels. Per comfortabele houseboat varen over het uitgebreide netwerk van binnenwateren of genieten van een ayurvedische behandeling.

Individueel reizen in Zuid India
De sfeer is er een stuk relaxter dan in de noordelijke helft van India en voor veel mensen geeft het dan ook meer een ‘vakantiegevoel’ vanwege de tropische landschappen met bananenplantages, kokospalmen, kruidenplantages en mooie stranden.
We vinden er steden met grote, mooie tempelcomplexen waar pelgrims vanuit heel India naar toe komen, zoals Madurai, Mahabalipuram, Tiruchchirappalli. U kunt zich hier zelfs door een olifant laten zegenen.
De hillstations zijn ideaal om te genieten van de frisse berglucht en de oude Engelse koloniale sfeer. Ook kunt u een Tibetaans vluchtelingendorp met Tibetaanse kloosters bezoeken.
In Kerala zijn een tocht over de binnenwateren per houseboat en het bijwonen van een Katakalidans een ‘must’,  maar uitrusten aan een rustig strand kan er ook. De steden met tomben en forten, zoals Gulbarga, Bijapur, Hospet, Hassan uit de tijd van moslim overheersers tussen Hyderabad en Bangalore zijn voor cultuurliefhebbers de moeite waard.

Informeer naar de mogelijkheden voor een individueel programma. Lees verder bij Zuid India
Heeft u zelf een route samengesteld ?

Trekkings en wandeltochten

Er zijn prachtige trektochten te voet te maken. We regelen een gids, een kok en ponies met hun begeleiders. Zij zorgen voor de bagage en heerlijke maaltijden. Hoewel het lopen op deze grote hoogtes en het beklimmen van passen van 4000 tot soms 5500 meter uiterst vermoeiend is, valt er beslist veel te genieten van het uitzicht, zo nu en dan een klooster, de natuur en de stilte.

U kunt een reis naar India ook combineren met Nepal

Met de gezellig stad Kathmandu, uitstapjes naar mooie, authentieke dorpen in de vallei. Op de fiets in Pokhara rond het meer en per olifant door het Chitwan natuurpark op zoek naar neushoorns.
Een tocht door het Himalayagebergte, langs rijstvelden, door rododendron- en bamboebossen, naar bergtoppen, gletsjers en passen met de prachtigste uitzichten; een gids, dragers en kok lopen met u mee.

Vervoer

U kunt reizen met auto met chauffeur (route minimaal 3 dagen) of vliegen van Delhi naar Leh.

Festivals in India

Gujarat Festivals

November  Shamlaji Fair
November  Vautha Fair

Orissa Festivals

In januari kunt u een bijzonder saddhufestival meemaken met duizende saddhu’s, hun lichaam met as ingesmeerd, uren stilstaande in moeilijke yogahoudingen.
In de zomer is het grote ‘carfestival’ waar de goden Jaganat met zijn zusje en broertje in grote wagens door de stad gereden worden tussen de duizenden pelgrims die dit aanschouwen. Daarnaast zijn er wekelijkse markten die zeer de moeite waard zijn.
November 01-03 Mondei Nawarangapur, Orissa
November 01-05 Vedavyas Sangeet Nrutya Utsav Rourkela, Orissa
November 4 Bada Osha Dhabaleswar, Orissa
November 5 Bali Yatra Orissa
November 05-09 Puri Beach Festival Orissa
November 10 Kartika Purnima Orissa
November 11 Chhada Khai Orissa
November 16 Dhanu Samkranti Orissa
November 16 – 18 Parab (Tribal Festival) Koraput, Orissa
November 17 Bichha Sankranti Orissa
November 19 Prathamashtami Orissa
December 01-05 Konark Dance Festival Konark, Orissa
December 01-05 Konark Festival Konark, Orissa

Madhya Pradesh Festivals 

November  Kalidas Samaroh

Ladakh Festivals

November   Thiksay Gustor
November  Chemrey Angchok
December  Galdan Namchot
December   Losar

2014 festivals India
1 JanNew Year’s Day
7 JanGuru Govind Singh Jayanti
14 JanPongal
14 JanMilad un-Nabi/Id-e-Milad
14 JanMakar Sankranti
26 JanRepublic Day
4 FebVasant Panchami
14 FebGuru Ravidas Jayanti
19 FebShivaji Jayanti
24 FebMaharishi Dayanand Saraswati Jayanti
27 FebMaha Shivaratri/Shivaratri
16 MarDolyatra
16 MarHoli
17 MarHoli
31 MarChaitra Sukhladi
8 AprRama Navami
13 AprMahavir Jayanti
14 AprVaisakhi
14 AprAmbedkar Jayanti
15 AprMesadi/Vaisakhadi
18 AprGood Friday
20 AprEaster Day
9 MayBirthday of Ravindranath
13 MayHazarat Ali’s Birthday
14 MayBuddha Purnima/Vesak
29 JunRath Yatra
25 JulJamat Ul-Vida
30 JulRamzan Id/Eid-ul-Fitar
10 AugRaksha Bandhan
15 AugIndependence Day
17 AugJanmashtami
18 AugParsi New Year
29 AugGanesh Chaturthi
7 SepOnam
1 OctMaha Saptami
2 OctMahatma Gandhi Jayanti
2 OctMaha Ashtami
3 OctDussehra (Maha Navami)
5 OctBakri Id/Eid ul-Adha
6 OctBakri Id/Eid ul-Adha
11 OctKaraka Chaturthi
22 OctNaraka Chaturdasi
23 OctDiwali/Deepavali
24 OctGovardhan Puja
25 OctBhai Duj
29 OctChhat Puja (Pratihar Sashthi/Surya Sashthi)
4 NovMuharram/Ashura
6 NovGuru Nanak Jayanti
24 NovGuru Tegh Bahadur’s Martyrdom Day
24 DecChristmas Eve
25 DecChristmas

Zie ook www.rudraksha-ratna.com
Opmerking: we kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van deze informatie!

Kaart van het gebied

Op deze kaart kunt u inzoomen en uitzoomen door respectievelijk op de + en – teken te klikken.
Met de muis kunt u de kaart alle kanten opschuiven. U kunt ook het markeerteken ergens anders zetten wat uw aandacht heeft. Opties: Map of Sateliet of Terrein m/z Labels


Het weer in India.

Ladakh, Kashmir, India
-2°
geheel bewolkt
Luchtvochtigheid: 100%
Windkracht: 1m/s NNW
Max -2 • Min -2
-2°
Zo
-3°
Ma
-5°
Di
-10°
Wo
-5°
Do
-3°
Vr

Jaipur, Udaipur, Rjasthan, India
34°
nevel
Luchtvochtigheid: 34%
Windkracht: 3m/s O
Max 34 • Min 34
41°
Zo
40°
Ma
40°
Di
40°
Wo
39°
Do
38°
Vr

Ahmedabad, Gujarat, India
32°
mist
Luchtvochtigheid: 70%
Windkracht: 2m/s ZW
Max 32 • Min 32
35°
Zo
36°
Ma
37°
Di
36°
Wo
36°
Do
36°
Vr

Puri, Bhubaneswar, Orissa, India
30°
nevel
Luchtvochtigheid: 79%
Windkracht: 1m/s Z
Max 30 • Min 30
34°
Zo
32°
Ma
32°
Di
35°
Wo
33°
Do
33°
Vr

Madurai, Zuid India
29°
nevel
Luchtvochtigheid: 66%
Windkracht: 1m/s WNW
Max 29 • Min 29
30°
Zo
31°
Ma
33°
Di
33°
Wo
34°
Do
34°
Vr

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?   Of meer informatie ?

FAIR TravelFAIR TravelFAIR Travel