Logo Fairtravel.nl uw reisbureau met een persoonlijke aanpak

India : Algemeen

De geuren en kleuren van India : ontmoet nomaden, bezoek dorpen, tempels en kloosters, bergen en platteland in Rajasthan, Gujarat, Ladakh tijdens een prachtige reis. Menigeen raakt, evenals wijzelf, door dit land gefascineerd en wil weer terug, keer op keer! Altijd valt er weer wat nieuws te zien en te ontdekken…….

India Algemeen

zuidindiacocos170De vele reismogelijkheden in India Een reis voor z’n tweeën, uw eigen groepje of familie, wij maken een route of u komt met een eigen voorstel, per trein of eigen auto met chauffeur, of met een trekking door de bergen.

We hebben veel ervaring en deskundigheid in het samenstellen van een individuele reis waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van mensen en het bezoek aan dorpen.

Kijk verder bij de kop “gebieden” naar de mogelijkheden van Rajasthan, Gujarat, Madhya Pradesh, Chattisgarh, Odisha, Ladakh, Zanskar, Spiti, Assam, NoordOost India en het zuiden met o.a.Kerala.

Rajasthan

Hier kunt u meer lezen, met voorbeeldroutes: over Rajasthan.

Rajasthan bestaat uit een aantal steden met gezellige chaos en drukte en mooie musea, tempels en paleizen. Daarnaast rust in de woestijnvlaktes en in de vele kleine dorpjes, rijk aan herinneringen aan bloeiende handelstijden, met prachtig beschilderde gebouwen, oude forten, paleizen en waterputten, met vrouwen in kleurige sari, mannen met tulband en grote snor, rondtrekkende nomaden met hun kudden schapen. Overnachten in sfeervolle paleishotels. Rajasthan heeft eeuwenlang bestaan uit vele kleine en grotere koninkrijken met elk een maharadja aan het hoofd. Tot 1970 hebben deze koninkrijken nog een bepaalde mate van onafhankelijkheid genoten. Nog steeds hebben de voormalige maharadja’s en hun familie macht en aanzien in hun omgeving. Paleizen en forten herinneren ons aan de rijkdom en strijdlust van de koningen. Enkele maharadja’s hebben hun paleis als hotel opengesteld. Regelmatig zullen wij in zo’n hotel overnachten. In de tijd van de Engelse overheersing dreven veel Rajputs (de inwoners van Rajasthan) handel met het westen. De prachtige koopmanshuizen, de haweli’s, herinneren ons hieraan in Jaisalmer, Jhunjhunu, Mahansar, Mandawa en omgeving.

Woestijn Een groot deel van Rajasthan bestaat uit woestijn, de Tharwoestijn, maar in het zuiden zien we ook veel groen heuvellandschap. De bewoners zien er indrukwekkend uit: de trotse mannen dragen een enorme snor en een grote felgekleurde tulband op hun hoofd, de vrouwen lopen gekleed in sari’s met felle kleuren of in lange rokken van stof bewerkt met spiegeltjes en zijn druk behangen met zilveren of ivoren sieraden. Rajasthan is bekend vanwege de woestijn, prachtige paleizen en kleurrijke bevolking. Sfeervolle, indrukwekkende steden, vaak druk en chaotisch met veel winkels, paleizen, forten en musea. En daarnaast een groot platteland met piepkleine dorpen en landbouwers. Een aantal van deze dorpen zoals Ghanerao, Pachewar, Deogarh, Luni hebben mooie ‘heritage’ paleishotels. Het gebied Shekawati is rijk aan herinneringen aan bloeiende handelstijden, met prachtig beschilderde haweli’s, oude forten, paleizen en indrukwekkende waterputten. Ook trekken er nog veel nomaden met hun kudden schapen door Rajasthan.

Nomaden Ongeveer 12% van de bevolking bestaat uit adivasi’s, de oorspronkelijke bewoners. Veel van hen leiden een nomadenbestaan. Met name in en rond de dorpen zullen wij deze adivasi’s ontmoeten. We bieden hier prachtige reizen met auto en chauffeur, langs dorpen, platteland, kleurrijke steden. Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen : Lees verder bij Rajasthan.
 

Gujarat

Hier kunt u meer lezen, met voorbeeldroutes: Over Gujarat

Gujarat heeft indrukwekkende jaintempels op heuveltoppen, woestijnen, uitgestrekte zoutvlakten met een grote verscheidenheid aan vogels, dorpjes met minderheidsgroepen en veel rondtrekkende nomaden met hun schapen, geiten en kamelen. Voor wie geen andere toeristen op reis wil tegenkomen en het dagelijkse leven op het platteland wil meemaken. Ook hier forten en paleizen en sfeervolle heritagehotels om te overnachten ! Gujarat, onbekend, veel minderheden en dorpen, nomaden, kleurrijk. Bent u eerder in Rajasthan geweest en wilt u nog meer proeven van India: Gujarat heeft veel te bieden: indrukwekkende jaintempels, oude paleizen, zoutvlakten met een grote verscheidenheid aan vogels, veel kleine dorpen, minderheden en rondtrekkende nomadenstammen. Overnachten in prachtige oude paleishotels waar u door de koning persoonlijk ontvangen en rondgeleid wordt. Ook de grensstreek van Gujarat met Madhya Pradesh is de moeite waard, met opgravingen, forten en paleizen. Nog weinig toeristen gingen u voor in deze streek. De reis kan starten in Delhi en via Rajasthan door Gujarat naar Mumbai (Bombay) gaan. Ook kunt u naar Mumbai of Ahmedabad vliegen.

Combinatiereis Een reis naar Gujarat is ook goed te combineren met een bezoek aan de plaatsen Mandu en Omkareswhar net over de grens in de provincie Madhya Pradesh. Ook een combinatie met Rajasthan is erg mooi. Paleishotels, heritage hotels In verschillende plaatsen kunt u verblijven in een paleishotel. In Balasinore bent u te gast in het paleishotel van de koning en zijn vrouw, in de omgeving wonen veel minderheden. Vanuit de paleishotels in Jambugodah en Chotta Udaipur kunt u plaatselijke markten van de minderheden bezoeken, bij Poshina waar u ook overnacht in een paleis, kunt u de aardewerken paardjes zien die de bevolking offert, een gewoonte die slechts in deze omgeving voorkomt. Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen: lees verder Gujarat
 

Madhya Pradesh

Hier kunt u meer lezen, met voorbeeldroutes: Over Madhya Pradesh

Midden in India’ met de beroemde tempelsteden en forten uit de Moghul periode, met wildparken met tijgers, gazellen en neushoorns, met kleine pelgrimsplaatsen aan de heilige rivier.  Goed te combineren met omringende provincies. Het grenst aan o.a. Rajasthan en Gujarat, met de beroemde tempelstad Khajuraho, Orchha met de paleizen Gwalior met het fort en gebouwen uit de Mogulperiode, wildparken en ook hier een aantal kleinere en minder bezochte plaatsen zoals Mandi, Omkareshwar, Ujain en de heilige rivier Narmada.

Combinatiereis Een reis naar Madhya Pradesh is ook goed te combineren met de provincies Gujarat, Rajasthan, Chattisgar, Orissa of met Varanasi.

Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen: lees verder Madhya Pradesh Heeft u zelf een route samengesteld ?

Chattisgarh

Hier kunt u meer lezen, met voorbeeldroutes: Over Odisha-Chattisgarh

Chattisgarh is een vrij jonge staat die voorheen bij Madhya Pradesh hoorde. Hier gaat u vooral heen voor de minderheden. Net als in Orissa wonen hier veel ‘tribals’ die in verafgelegen dorpen in de heuvels teruggetrokken leven. Er zijn enkele mooie paleishotels en vanaf hier kunt de dorpen goed bezoeken, samen met een gids. Chattisgarh heeft een bijzonder paleishotel in een omgeving van ‘tribals’ en minderheden. Goed te combineren met een reis in Orissa (Odisha). Lees verder bij Odisha-Chattisgarh 

Orissa – Odisha

Hier kunt u meer lezen, met voorbeeldroutes: Over Odisha 

Orissa, tegenwoordig Odisha genoemd, ligt aan de oostkust en heeft tempelsteden, natuurparken en een mooie kust, maar is vooral bekend vanwege de vele ‘Adivasi’s’, de oorspronkelijke inheemse bevolking van India. Zij leven teruggetrokken in de bergen en verschillen qua cultuur, godsdienst, kleding en uiterlijk veel van de overige Indiase bevolking. In veel gebieden van Odisha treffen we nog veel van de oorspronkelijke, inheemse bevolking aan, de zgn. adivasi. Hun cultuur en gewoonten hebben weinig invloed ondervonden van de verschillende overheersers in de loop der eeuwen, zoals de Moghuls en de Engelsen. Zij leven vrij teruggetrokken, vaak in heuvelachtig gebied en hebben nog veel van hun identiteit behouden. Onderling verschillen ze veel van elkaar: iedere stam heeft zijn eigen religie, gewoonten, kleding, sieraden en vaak zelfs huidskleur en lengte verschillen van elkaar.

Adivasi, tribals, minderheden In verschillende gebieden van India zoals Odisha, Chattisgarh, Gujarat en het noorden van Kerala treffen we nog veel minderheden. Vooral in de deelstaten Odisha en Chattisgarh wonen nog veel verschillende ‘adivasi’ zoals de Dungria Kondhh, de Bonda’s, de Godoba’s en de Saora. Tijdens de reis komt u met verschillende van deze stammen in contact. U bezoekt dorpen en markten en kunt feestelijke dansen meemaken. Bij deze bezoeken zijn er wel een aantal restricties, u mag slechts na registratie bij en toestemming van de plaatselijke politie een dorp of gebied binnen. Het kan zijn dat de route onderweg aangepast moet worden i.v.m. de benodigde ‘permits’. Ook fotograferen is niet altijd toegestaan, slechts in overleg en met toestemming van de bewoners, de lokale gids of het dorpshoofd. Tribal gebied Veel van de Bonda vrouwen dragen enorme kralenkettingen als kleding. De mannen, in lendendoek, lopen met pijl en boog. Van heinde en ver komen ze uit de bergdorpen voor de wekelijkse markt. Op een achteraf plekje van de markt verkopen ze de verboden zelfgemaakte salaf en mahoeli, alcoholrijke dranken uit de palmbomen. Alles wat ze niet verkopen drinken ze zelf. Na afloop van deze markt kunt u via de rijstvelden naar mooie watervallen wandelen. Een paar uurtjes rijden is het om daar de wekelijkse Kundli markt te gaan. Daar bezoekt u ook een Paraja dorp om er traditionele dansen te zien. U kunt wandelingen maken in de omgeving naar Godoba, Paraja en Bonda dorpen. U ziet vrouwen, gekleed in kakikleurige doeken en beladen met sieraden: veel neusringen, tientallen ringen in het oor, halskettingen, armbanden, grote zilveren heupbanden en soms tatoeages op het voorhoofd. Mannen dragen een kleine lendendoek met een sikkel op de heup, vaak een hakbijl over de schouder en een sigaar in de mond. In de omgeving van Gupteswar kunt u wandelen naar Dora dorpjes. Vanuit Jeypure, een kleine stad, kunt u uitstapjes maken naar diverse dorpen, waaronder dorpen van de DungriaKondhh. ‘sOchtends is er de wekelijkse markt bij Bissam Cuttack waar fruit, groenten, zaden, tabaksbladeren maar ook levende kippen en geiten verhandeld worden. De vrouwen komen van alle kanten uit de bergen naar beneden gelopen. Ook u kunt enkele uren rondslenteren op deze markt. Bij Pottasingh bezoekt u een dorpje van de Saura minderheden. Vaak zijn er dansfeesten en wordt u uitgenodigd mee te dansen op de ritmische muziek. Ook bezoekt u kleurrijke markten, een ontmoetingsplaats voor adivasi’s uit de omliggende dorpen. U kunt verder naar Chattisgarh naar de Muria tribes en diverse tempels en overnachten in een gastvrij paleis.

Eco camp in dit tribal gebied Een aantal nachten boeken we u altijd in het eco camp. Een mooie overnachtingsplek gerund door de mensen van de tribal dorpen uit de directe omgeving. Een NGO, gesteund door onze plaatselijke touroperator met al ruim 20 jaar ervaring in dit gebied. U beleeft hier het leven van deze regio. U overnacht in leuk ingerichte huisjes, het lokale eten wordt verzorgd door de tribale gemeenschap, er worden excursies, korte en lange wandeltochten aangeboden en u kunt van dans- en muziekvoorstellingen genieten. 

Auto met chauffeur en gids Om de dorpen verder in de provincie te bezoeken reist u per auto met chauffeur en gids; de toestemmingen om de verschillende dorpen te mogen bezoeken, regelen we vooraf voor u. De reisroute stemmen we af op de plaatselijke marktdagen. U heeft minimaal 10 dagen nodig om een indruk te krijgen van de markten en verschillende bevolkingsgroepen. Gecombineerd met de tempels, andere dorpen en steden en een natuurpark is een verblijf van 3 a 4 weken al snel vol gepland. Deze tribaltour wordt altijd per auto met chauffeur en gids uitgevoerd. U overnacht in hotels, een leuke eco lodge van de tribalbevolking, soms in een prachtig paleishotel, maar ook wel eens buiten op de veranda van een dorpshuis.

Offerte Wanneer u aangeeft hoelang u wilt reizen met de voorkeur voor een aantal plaatsen dan maken we vrijblijvend en met plezier een route met offerte voor u. Zelf leggen we graag de nadruk op het platteland en iets minder op de drukkere steden.
Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen: lees verder Odisha
Heeft u zelf een route samengesteld ?

Ladakh, Lahaul, Spiti, Zanskar, Kinnaur

Hier kunt u meer lezen, met voorbeeldroutes: Over Ladakh en Spiti

Met indrukwekkende bergen in subtiele kleurschakeringen met hoge passen en sneeuwpieken, een levendige Tibetaans- boeddhistische cultuur. Met kloosters, tempels, wapperende gebedsvlaggen, monniken en pelgrims, kleine dorpjes, hooggelegen meren en bergwoestijnen, en onvergetelijke vergezichten. Heel geschikt voor avontuurlijke en actieve reizen, bergtrektochten en tochten per landcruiser.

Individueel reizen en trekkings in de Indiase Himalaya Dit gebied in het uiterste noordwesten van India, grenzend aan Tibet bestaat uit moeilijk toegankelijke, ruige bergen in allerlei kleur-schakeringen, met hoge passen en sneeuwpieken. De bevolking is er overwegend boeddhistisch, wat ook te zien is aan de vele gebedsvlaggen, stupa’s, gebedsmuren. U ziet mensen met gebedsmolens op straat lopen te bidden en pelgrims die uit afgelegen dorpen komen om de kloosters bezoeken. Het wordt ook vaak ‘klein Tibet’ genoemd en is minstens zo indrukwekkend.
Lees verder bij Ladakh en Spiti

Noordoost India

Hier kunt u meer lezen, met voorbeeldroutes: Over Noord Oost India 

De Noordoostelijke staten, nog weinig door toeristen bezocht, met groene bergen, boeddhistische kloosters en minderheden in Arunachal Pradesh, overnachten op een theeplantage, een luxe cruise over de Brahmaputra en een verblijf in een van de wildparken van Assam, Sikkim en Darjeeling met de overwegend boeddhistische cultuur, kloosters en dorpen. Voor de stammencultuur kunt u terecht in Meghalaya, Manipur, Mizoram, Tripura en Nagaland en Arunachal Pradesh.

Arunachal Pradesh Arunachal Pradesh heeft prachtige bergen en een grote verscheidenheid aan minderheidsgroepen. U kunt boeddhistische kloosters bezoeken en bergdorpen van de verschillende adivasi. Ook kunt u te voet of per olifant door de natuur trekken, vooral ook voor vogelliefhebbers de moeite waard. Te voet en per auto kunt u de Siang Valley bezoeken. Tijdens een vijfdaagse trek wandelt u van Pasighat naar Pangin door regenwoud, steekt via hangbruggen de Brahmaputra over en kampeert bij Adi Minyong en Pangii dorpen. Daarna reist u per auto Simong en Passi dorpen en de Yamne vallei richting Dibrugarh in Assam. In het westen kunt u Bomdila en Tawang met het beroemde 400 jaar oude boeddhistische klooster bezoeken. Ook de omgeving met het Ptso meer met grote appelboomgaarden is bijzonder mooi.

Assam In Assam kunt u theeplantages bezoeken en overnachten in sfeervolle ‘tea-estates’, koloniale huizen van de voormalige Engelse theeplantagebezitters. Een boottocht bij zonsopkomst naar Majuli of Rukmini eiland over de heilige Brahmaputrarivier biedt prachtige uitzichten. Majuli, het grootste eiland heeft tientallen hindoeïstische kloostergemeenschappen. Er is eenvoudige overnachtingsmogelijkheid bij de monniken. De Mishing, een minderheidsgroep afkomstig uit Arunachal, woont ook op dit eiland. Van de wildparken is Kaziranga, waar veel rhino’s, de eenhoornige neushoorn, zitten de bekendste. Meghalaya In Shillong, de hoofdstad van Meghalaya is regelmatig een grote markt waar vrouwen van de verschillende bergstammen hun handelswaar te koop aanbieden Vanaf Shillong kunt dan dagtochten maken naar Mawsynram, de natste plaats van de wereld, naar Cherrapunji, de op een na natste plaats en waar de kleurrijke Ka Jewbah Sohrarim markt gehouden wordt. Ook kunt u in deze deelstaat naar dorpen van verschillende minderheden zoals de Jaintia, Bhoi en de War. Door de vele regen die in deze deelstaat valt is er een schitterende, groene natuur met spectaculaire watervallen zoals de Nohkhalilai- en de Rengthiamwatervallen.

Vervoer U kunt reizen met auto met chauffeur.

Offerte Wanneer u aangeeft hoelang u wilt reizen met de voorkeur voor een aantal plaatsen dan maken we vrijblijvend en met plezier een route met offerte voor u. Zelf leggen we graag de nadruk op het platteland en iets minder op de drukkere steden. Vraag nu een offerte aan.

Mogelijke routes Arunachal Pradesh

Vlucht via Calcutta naar Dibrugarh Roing Pasighat Along Daporijo Ziro Itinagar Tezpur Met bezoek aan theeplantages en dorpen van verschillende minderheden zoals Adi, Galong, Tagin, Hillmiri, Apatani, Dibbo, Hija, Hong, Bulla-Hari.

Siang valley Village Trek, 8 daagse trek

Dibrugarh Per ferry over de Brahmaputra naar Oyramghat, Per auto naar Yembung over de Siang rivier Start trekking Door bossen naar Pangii en Adi Minyong village Komsing, wandeltocht langs de Siang rivier Jorsing, een Adi dorp Riu, Dite Dime, einde van de trekking. Per auto naar Pasighat, bezoek Renging Nog meer informatie, route voorbeelden en beschrijvingen: lees verder Noord Oost India 

Zuid India

Hier kunt u meer lezen, met voorbeeldroutes: Over Zuid India

Zuid India met o.a. Kerala en Tamil Nadu. De sfeer is in het zuiden een stuk relaxter dan in de noordelijke helft van India. Tropische landschappen, bananenplantages, kokospalmen, kruidenplantages en mooie stranden. Sfeervolle tempel- en pelgrimssteden waar u zich door een olifant kunt laten zegenen. Daarnaast hillstations met frisse berglucht, kruiden- en koffieplantages, oud Engels koloniale panden en hotels. Per comfortabele houseboat varen over het uitgebreide netwerk van binnenwateren of genieten van een ayurvedische behandeling.

Individueel reizen in Zuid India
De sfeer is er een stuk relaxter dan in de noordelijke helft van India en voor veel mensen geeft het dan ook meer een ‘vakantiegevoel’ vanwege de tropische landschappen met bananenplantages, kokospalmen, kruidenplantages en mooie stranden. We vinden er steden met grote, mooie tempelcomplexen waar pelgrims vanuit heel India naar toe komen, zoals Madurai, Mahabalipuram, Tiruchchirappalli. U kunt zich hier zelfs door een olifant laten zegenen. De hillstations zijn ideaal om te genieten van de frisse berglucht en de oude Engelse koloniale sfeer. Ook kunt u een Tibetaans vluchtelingendorp met Tibetaanse kloosters bezoeken. In Kerala zijn een tocht over de binnenwateren per houseboat en het bijwonen van een Katakalidans een ‘must’,  maar uitrusten aan een rustig strand kan er ook. De steden met tomben en forten, zoals Gulbarga, Bijapur, Hospet, Hassan uit de tijd van moslim overheersers tussen Hyderabad en Bangalore zijn voor cultuurliefhebbers de moeite waard. Informeer naar de mogelijkheden voor een individueel programma.
Lees verder bij Zuid India

Trekkings en wandeltochten

Er zijn prachtige trektochten te voet te maken. We regelen een gids, een kok en ponies met hun begeleiders. Zij zorgen voor de bagage en heerlijke maaltijden. Hoewel het lopen op deze grote hoogtes en het beklimmen van passen van 4000 tot soms 5500 meter uiterst vermoeiend is, valt er beslist veel te genieten van het uitzicht, zo nu en dan een klooster, de natuur en de stilte.

U kunt een reis naar India ook combineren met Nepal

Met de gezellig stad Kathmandu, uitstapjes naar mooie, authentieke dorpen in de vallei. Op de fiets in Pokhara rond het meer en per olifant door het Chitwan natuurpark op zoek naar neushoorns. Een tocht door het Himalayagebergte, langs rijstvelden, door rododendron- en bamboebossen, naar bergtoppen, gletsjers en passen met de prachtigste uitzichten; een gids, dragers en kok lopen met u mee.

Vervoer

U kunt reizen met auto met chauffeur (route minimaal 3 dagen) of vliegen van Delhi naar Leh.

Festivals in India

Gujarat Festivals

November  Shamlaji Fair
November  Vautha Fair

Odisha Festivals

In januari kunt u een bijzonder saddhufestival meemaken met duizende sadhu’s, hun lichaam met as ingesmeerd, uren stilstaande in moeilijke yogahoudingen.
In de zomer is het grote ‘carfestival’ waar de goden Jaganat met zijn zusje en broertje in grote wagens door de stad gereden worden tussen de duizenden pelgrims die dit aanschouwen. Daarnaast zijn er wekelijkse markten die zeer de moeite waard zijn.

  • Dussehra Jagdalpur                                          11 oktober 2017 
  • Konarak dansfestival en zandkunst              1-5 dec jaarlijks
  • Puri: Rath Yatra (car festival)                         14 juli 2018
  • Puri beach festival                                             november 2017/2018
  • Joranda sadhu vollemaan festival                 30, 31 jan 2018 
  • Shiva Ratri festival (Chhatisgarh- Rajim)   13, 14 febr 2018
  • Tribal festivals Jagadalpur                             29, 30 sept 2017
  • Konarak dansfestival                                       19-23 februari 2018
  • Rajim Kumbha mela Chattisgarh                 10-14 feb 2018

Madhya Pradesh Festivals 
November  Kalidas Samaroh

Ladakh Festivals

November   Thiksay Gustor
November  Chemrey Angchok
December  Galdan Namchot
December   Losar

 
 

Kaart van het gebied

Op deze kaart kunt u inzoomen en uitzoomen door respectievelijk op de + en – teken te klikken. Met de muis kunt u de kaart alle kanten opschuiven. U kunt ook het markeerteken ergens anders zetten wat uw aandacht heeft. Opties: Map of Sateliet of Terrein m/z Labels

Het weer in India.

Ladakh, Kashmir, India
-13°
zwaar bewolkt
Luchtvochtigheid: 87%
Windkracht: 1m/s WZW
Max -17 • Min -17
-12°
Ma
-15°
Di
-15°
Wo
-11°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Jaipur, Udaipur, Rjasthan, India
32°
nevel
Luchtvochtigheid: 17%
Windkracht: 4m/s WNW
Max 24 • Min 19
31°
Ma
29°
Di
32°
Wo
35°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Ahmedabad, Gujarat, India
33°
mist
Luchtvochtigheid: 22%
Windkracht: 4m/s NNW
Max 28 • Min 25
38°
Ma
36°
Di
38°
Wo
39°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Puri, Bhubaneswar, Orissa, India
29°
nevel
Luchtvochtigheid: 89%
Windkracht: 5m/s ZO
Max 27 • Min 26
33°
Ma
33°
Di
33°
Wo
32°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Madurai, Zuid India
34°
licht bewolkt
Luchtvochtigheid: 41%
Windkracht: 4m/s ZZO
Max 23 • Min 22
37°
Ma
36°
Di
37°
Wo
37°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Wilt u het net wat anders?

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?  Of meer informatie ?