Logo Fairtravel.nl uw reisbureau met een persoonlijke aanpak

Egypte

Beleef de oude cultuur en geschiedenis van Egypte met piramiden, sphynx en tempels. Of wandel door prachtige woestijnen en oases. Met bedoeïenen en kamelen op zoek naar waterbronnen, slaap onder de sterrenhemel in het warme zand.

Egypte Algemeen

Egypte bekend van Pyramiden, Sfinx, Nijlcruise, faroes, koningsgraven en beroemde tempels van o.a. Karnak, Abu Simbel en Kom-Ombo. Maar ook van drukke, sfeervolle bazaars in Cairo en Luxor met winkels, kleine werkplaatsen en gezellige koffiehuizen.

Kunsthistorische reis naar Egypte
Met hoogtepunten als Saqarra, Giza, het Egyptische museum en nog heel veel meer. Lees daarvoor verder onder de kop ‘Kunstgeschiedenis’.

Sinaï en Westelijke Oases
Behalve naar deze bekende gebieden organiseren we reizen naar de Sinaï en de Westelijke Oases.

Individuele reizen op maat
U kunt een keuze maken uit een van de vaste (voorbeeld)routes of zelf uw programma samenstellen. We maken graag en vrijblijvend een offerte voor u. De reizen zijn ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. U kunt reizen per trein, vliegtuig, boot en auto met chauffeur. In de woestijn reist u met gids per landcruiser, kameel of te voet.

Sinaï woestijn
Een wandelreis dwars door het indrukwekkende, afwisselende landschap van de Sinaïwoestijn. Met bedoeïenen als gids en kamelen voor onze bagage. Op zoek naar waterbronnen en slapen onder de sterrenhemel in het warme zand. Geniet van de stilte en van indrukwekkende zonsondergangen. Bezoek het St. Katherinaklooster en beklim de Mozesberg. Dit gebied is ook zeer geschikt voor gezinnen.

Westelijke Oases
Een reis per jeep door de westelijke woestijnen van Egypte, afgewisseld met prachtige wandelingen. Geniet van uitgestrekte zandduinen en van groene oases en neem een verfrissend bad in een natuurlijke bron. Wandel tussen het bijzonder gevormde gesteente van de Witte Woestijn.

Reis Kunstgeschiedenis

Een korte reis met alle belangrijke hoogtepunten van de kunstgeschiedenis.

Kunsthistorische reis naar Egypte

Een korte reis met de nadruk op de oude geschiedenis en alle hoogtepunten.

PROGRAMMA

Dag 01        Vlucht en aankomst Cairo, transfer naar hotel.
Dag 02        Bezoek Saqarra en Giza pyramiden, Cairo
Dag 03        Egyptisch Museum en Khan el Khalili bazaar, vlucht naar Aswan.
Dag 04        Philae tempelcomplex, obelisk en Nubisch Museum, Aswan
Dag 05       Optioneel excursie naar Abu Simbel (per vliegtuig of per bus/ met bijbetaling) per                        bus naar Komombo en Edfu, overnachten in Luxor.
Dag 06        Karnak en Luxor tempel, Luxor.
Dag 07        Vallei der Koningen, Deir el Medina en Vallei der Koninginnen
Dag 08        Vlucht naar Cairo  en door naar Amsterdam

 

MEER INFORMATIE OVER DEZE REIS

Dag 01 Vertrek naar Egypte, bij aankomst wordt u opgewacht door de plaatselijke transferman, die u door de douane loodst, u met uw visum helpt en dan naar het hotel begeleidt.

U geniet van een welkomsdiner in het hotel en maakt kennis met de gids die u tijdens de reis zal begeleiden.

Dag 02 Na het ontbijt begint het avontuur en gaat u per bus naar Saqarra en Giza. Tijdens deze bezoeken kunt u met eigen ogen de ontwikkeling van mastaba ( verhoogde graftombe) naar trappyramide (de pyramide van Djozer) en ware pyramides (Giza) aanschouwen. De ontwikkeling van eenvoudige grafmonument tot pyramide en de theorieën over de bouw van een heuse pyramide staan deze dag centraal. Naast de uitvoerige uitleg van de gids kunt u genieten van deze immense bouwwerken, niet voor niets wereldwonderen genoemd.

Dag 03 Vandaag gaat u het Egyptische Museum in het hart van Caïro bezoeken. Hier bevinden zich de topstukken van de kunst uit de Egyptische oudheid. Het nogal stoffige gebouw staat bomvol met stukken en zal over enige jaren vervangen worden door een nieuw ultra modern gebouw dichtbij de pyramides van Giza. Maar met een goede gids kunt u toch de meest spectaculaire stukken zien, zoals de prachtige houten beelden van de oudste farao’s, de gouden schatten van Tutanchamon en de aandoenlijke familietaferelen van de kunst uit de tijd van Achnaton om er maar eens een paar te noemen. Een waar feest voor de liefhebbers.

Na de lunch verkent u de oude islamitische wijk waar handwerkers en handelaren hun vak uitoefenen. In de overdekte markt vindt u de meest uiteenlopende producten en mengen de toeristen zich met de plaatselijke bevolking. Kruiden, essences, leer, koper, buikdanskostuums, zilveren en gouden sieraden noem maar op, er is voor elk wat wils. De kooplieden zijn er op uit een goede deal te sluiten en zullen proberen met thee en een mooi aanbod de klant over te halen.

Daarna gaat u met de bus naar het vliegveld voor de vlucht naar Aswan.

Dag 04 Als u deze morgen uw gordijnen openslaat, staat u oog in oog met de rivier, die Egypte gemaakt heeft tot deze bruisende plek waar zich al zo vroeg in de geschiedenis een bloeiende cultuur heeft kunnen ontwikkelen, de Nijl.

Per bus en daarop met een motorboot gaat u naar het eiland Philae, welk gelegen is in het gebied tussen de oude en nieuwe Aswan dam. deze door het stijgende water bedreigde tempel is net als alle meer zuidelijk gelegen tempels naar een hoger niveau verplaatst door Unesco. Ook vele Nubische dorpen werden bedreigd en zijn uiteindelijk verplaatst door de aanleg van de dammen. De Aswan dam is een indrukwekkend staaltje van bouwkunst, maar kan toch niet op tegen de idyllische schoonheid van het Philae  tempelcomplex dat gewijd is aan de godin Isis, die hier eeuwenlang werd aanbeden. Uiteindelijk werd de tempel overgenomen door de Christenen, waarvan de beschadigingen aan de gezichten van de reliëfs van de goden, de kruizen en sommige graffiti getuige zijn. Na de uitvoerige rondleiding door de gids, waarin ook aandacht wordt besteed aan de prachtige mythe rond Isis en haar geliefde Osiris die later de god van de onderwereld werd, krijgt u ruimschoots tijd om In het complex rond te dwalen en de pracht ervan op u in te laten werken.

Op weg terug naar Aswan stad bezoekt u in de rosé granietmijnen de obelisk. Dit exemplaar is nooit afgemaakt, omdat tijdens het werk bleek dat er een barst in het graniet zat en aangezien obelisken monolieten dienen te zijn werd deze niet verder gebruikt. Daardoor krijgen wij nu een mooi inzicht in hoe er toentertijd gewerkt werd met deze uitermate harde steensoort.

In de vroege avond wordt het Nubische Museum bezocht aan de rand van Aswan in een gebied waar nog zeer oude graftombes zijn te zien. Het moderne gebouw is een grote aanwinst voor de stad en toont de Nubische geschiedenis en de vondsten uit het gebied.

Dag 05 Vandaag is er gelegenheid om per vliegtuig of bus de rotstempels van Abu Simbel te bezoeken. Deze bezoeken vinden steeds in de vroege morgen plaats vanwege de aanreistijd en de zon die dan op de voorgevels van de tempels staat , waardoor ze beter tot hun recht komen. Met de gids bezoekt u de tempels van Ramses II en zijn favoriete vrouw Nefertari. Deze eveneens verplaatste tempels getuigen vooral van de veroveringen en heldendaden van de farao en zijn uitstekend behouden met prachtige kleurrijke wandreliëfs. Zij liggen nu aan de oevers van het Nassermeer.

In de vroege middag bent u terug in Aswan, waar geluncht wordt. Nadien vertrekt u per bus langs de Nijl naar Komombo, waar de enige dubbeltempel te vinden is, die naast Sobek de krokodillengod voor de god Haroeis is gebouwd aan de Nijl. Verderop in Edfu vinden we het prachtig behouden tempelcomplex van de god Horus, een juweeltje met veel interessante details. Daarna reist u verder naar Luxor.

Dag 06 Een bezoek aan het tempelcomplex van Karnak aan de rand van de stad, deze tempels is door de oudeheid heen steeds weer uitgebreid door farao’s en heeft daarom immens veel verassingen voor ons in petto. De grote zuilengalerij is natuurlijk beroemd en heel indrukwekkend. Beelden en obelisken sieren de tempel, naast de prachtige reliëfs en vele kapelletjes voor goden en farao’s. De rondleiding eindigt bij het heilige meer waarna u nog wat op eigen gelegenheid kunt ronddwalen door het complex. Karnak werd verbonden met de Luxortempel midden in de stad door een sfinxenlaan, deze wordt nu in ere hersteld.

Ook de Luxortempel staat op het programma, deze veel kleinere tempel doet echter niet onder voor haar grotere zus en is bijzonder mooi gelegen aan de Nijl.

Dag 07 Vandaag steken we over naar de westkant van de Nijl, waar traditioneel de dodensteden van de farao’s gevestigd waren, omdat men geloofde dat daar waar de zon onderging de onderwereld, het Rijk van Osiris te vinden was. Naast graven die meestal uitgehakt zijn in de rotswand zijn hier ook vele begrafenistempels te vinden, die dienden voor de rituelen rond de mummificatie en de bijzetting in de graven. We gaan naar de legendarische Vallei der Koningen, waar we drie prachtige voorbeelden van koninklijke graftombes bezoeken, die bijzonder zijn gedecoreerd met symbolische tekeningen in prachtige kleuren.

Dan bezoekt u de tempel van de legendarische vrouwelijke farao Hatsjepsut, die zeer machtig was en tijdens haar heerschappij werden grote reizen gemaakt, waarvan deze prachtige rotstempel getuige is.

Dan ziet u nog de oude stad waar de werkers woonden en hun eigen grafmonumenten bouwden, Deir el Medina. De graven hier zijn klein maar nog bijzonder kleurrijk en interessant vanwege de taferelen die het dagelijkse leven schetsen.

Dag  08 Vandaag vertrekt u per vliegtuig vanaf Luxor terug naar huis.

Egypte / Sinaï woestijn

Een wandelreis dwars door het indrukwekkende en afwisselende landschap van de Sinaï woestijn. Zandduinen, oases, rotsbergen, wadi’s. Zit op een kameel, of volg de voetsporen van de kameel en slaap onder de sterrenhemel.

U begint deze reis met een dagje Cairo, dat u zelf kunt invullen: de piramiden van Gizeh, het Egyptisch museum of de oude stad.

U reist daarna naar het eeuwenoude St. Katherinaklooster waar u vanaf de Mozesberg kunt genieten van de vergezichten over de bergketens.
Daarna begint de vijfdaagse wandeltocht door de woestijn. U loopt afwisselend over bergpaden en door wadi’s, over spectaculaire zandvlaktes en door groene oases, langs krijtrotsen of bergmassieven van graniet. U rust uit in de schaduw van een rots, in kleine oases of bij een bedoeïenendorp en overnacht in de stilte van het verlaten landschap. De kamelen lopen statig met u mee en dragen uw bagage en etensvoorraad. De bedoeïenen zorgen regelmatig voor een kopje thee en voor heerlijke maaltijden.
Het laatste stuk van de tocht loopt u over een pad langs de Golf van Akaba. U kunt het zand van u afspoelen in het helderblauwe water bij Blue Hole. Daarna wordt u naar Dahab gebracht. Vroeger was het een bedoeïenendorp, nu een gezellige, kleine toeristenplaats met veel souvenierwinkels en restaurants. Ook is hier volop gelegenheid om te snorkelen en te zwemmen tussen honderden vissen met de prachtigste vormen en kleuren.
Vanaf Sharm el Sheik vliegt u dan weer terug naar Nederland.

Individuele reizen
U trekt te voet of op een kameel door de woestijn met bedoeïenen als gids en kamelen voor de bagage.
De gids spreekt Engels, daarnaast hebben we een Nederlandssprekende contactpersoon in Egypte.

Het is ook een geweldige reis voor gezinnen die iets avontuurlijks en actiefs willen. Gebruik de route en beschrijving als voorbeeld en bel of mail voor meer informatie

Westelijke oases

Trek per jeep en deels te voet door de woestijnen en oases in westelijk Egypte.

Geniet van uitgestrekte zandduinen en van groene oases en neem een verfrissend bad in een natuurlijke bron. Wandel tussen het bijzonder gevormde gesteente van de Witte Woestijn.

Korte beschrijving route
Na aankomst per vlucht in Caïro heeft u een dag om de stad te verkennen. U kunt de piramiden, het Egyptisch museum, moskeeën of Koptische kerken bezoeken of onderdompelen in de gezellige chaos van de bazaar.
De volgende ochtend vertrekt u per jeep naar de westelijke oases en woestijnen. Eindeloze vlaktes met witte en zwarte zandduinen worden afgewisseld door oases met sfeervolle dorpen en eeuwenoude vestigingen.
U trekt per jeep en te voet door wonderlijke woestijnlandschappen en overnacht er in pensions, tenten of buiten onder de heldere sterrenhemel.
Van de woestijn met zwart zand en donker gebergte reist u naar de Witte Woestijn, zo genoemd vanwege het witte zand en het witte gesteente, dat door erosie de meest fraaie vormen heeft gekregen. Er zijn de mooiste fossielen te vinden in deze kristalbergen. Aan het einde van de warme dag is het heerlijk baden tussen de eucalyptusbomen in het hete water van Bir Ghaba.
In het religieuze Farafra zijn fraai beschilderde huizen en kunt u het museum bezoeken, voordat u verder reist naar het eeuwenoude stadje Dakhla. In de omgeving kunt u nog mooie wandelingen maken door het prachtige landschap.
Na de rust en stilte van de woestijn kunt u in Luxor de tempels en koningsgraven van de Egyptische oudheid bekijken en slenteren door de bazaar. Per trein reist u weer naar Caïro, waar u dan nog een dag de tijd hebt om van deze bijzondere, indrukwekkende stad te genieten.

De tiendaagse route start in Luxor, de zeventiendaagse in Cairo. Maar u kunt beide routes aanpassen naar eigen wens.

  route 10 dagen
dag 1 aankomst Luxor
dag 2 Luxor
dag 3 jeep El Khargha
dag 4 Dakhla, Bir el Gabl
dag 5 Witte woestijn
dag 6 Witte woestijn
dag 7 Bahariya
dag 8 naar Caïro
dag 9 Caïro
dag 10 naar luchthaven

 

  route 17 dagen
dag 1 aankomst Caïro
dag 2 Caïro
dag 3 jeep naar Bahariya
dag 4 Bahariya
dag 5 Witte woestijn
dag 6 jeep + wandelen woestijn
dag 7 jeep + wandelen woestijn
dag 8 jeep + wandelen woestijn
dag 9 Farafra
dag 10 Dakhla
dag 11,12 wandelen Dakhla
dag 13 Kharge
dag 14,15 Luxor
dag 16 Caïro
dag 17 naar luchthaven

Reissom op aanvraag

* de vluchten kunnen door ons worden geboekt, prijs hangt af van datum, beschikbaarheid en luchtvaartmaatschappij.

Voorbereidingen

Paspoort en visum
Voor deze reis heeft u een geldig paspoort nodig.
Het visum is bij de reissom inbegrepen. Op de luchthaven van Cairo of Sharm el Sheik wordt u afgehaald, door de contactpersoon wordt het visum geregeld. Wanneer u alleen in de Sinaï reist is een visum niet nodig.

Gezondheid
Informeer 4 – 6 weken voor vertrek naar de op dat moment geldende richtlijnen voor vaccinaties. Zie ook thuisvaccinaties waar u eenvoudig informatie kunt inzien en een afspraak bij u thuis maken voor de vaccinaties.
De volgende vaccinaties worden aangeraden:hepatitis A en DTP.
Om onderweg gezond te blijven is het aan te raden om geen water uit de kraan te drinken. Flessen mineraalwater zijn overal te koop. Tijdens de trek neemt u een grote voorraad mineraalwater mee (niet bij de reissom inbegrepen).
Pas ook op met het eten van (rauw) vlees. Darmklachten (meestal diarree en in sommige gevallen verstoppingen) zijn niet altijd te voorkomen. Ander voedsel, verandering van klimaat en cultuur en vermoeidheid kunnen hier ook een rol in spelen. Het is verstandig een middel tegen diarree, verstoppingen en uitdroging (O.R.S.) mee te nemen. Het drinken van bouillon kan ook goed helpen wanneer u veel vocht verliest of vermoeid bent.
Draag tijdens het wandelen in felle zon een zonnehoed of sjaal die hoofd en nek goed beschermen tegen verbranding en draag bij voorkeur een lange broek of rok en een bloes met lange mouwen. Let ook op bij het snorkelen: draag een T-shirt om te voorkomen dat uw rug en schouders verbranden tijdens het zwemmen en snorkelen.

Geldzaken
Wisselen
Bij aankomst op de luchthaven in Caïro kunt u alleen contant geld wisselen. Het is aan te raden om meteen ongeveer 100 Euro te wisselen. Verder kunt u terecht met Euro en met contant geld.  In de grote steden kunt u ook geld pinnen bij ATM’s. De Egyptische munteenheid is het Egyptische pond, onderverdeeld in 100 piasters. De koers kunt u nakijken op www.wisselkoersen.nl.

Veiligheid
Het is aan te raden uw geld, cheques, paspoort en vliegticket in een moneybelt op het lichaam, onder uw kleding te dragen. Dit om de kans op diefstal zo klein mogelijk te houden. Wanneer u deze kostbaarheden verliest, kan het erg veel tijd en geduld, en daarmee een deel van uw vakantie, kosten om nieuwe papieren te regelen.

Kosten
Tijdens de trekking zijn alle kosten voor het vervoer en de maaltijden bij de reissom inbegrepen. Ook tijdens de tocht per jeep door de westelijke oases zijn alle maaltijden inbegrepen. Zelf moet u nog zorgen voor de overige kosten. 
Daarnaast is het gebruikelijk om fooien te geven. Dit geldt in de restaurants, maar ook voor de chauffeur en gids en kamelenbegeleiders. Verder zijn er met name in Luxor, Dahab en Cairo veel souvenirs te koop. Ook daarvoor raden we aan extra geld mee nemen.

Literatuur

  • Egypte Trotter
  • Egypte National Geographic reisgids
  • Egypt, Travel Survival Kit Lonely Planet
  • Te gast In Egypte Stichting Verre Reizen (geeft veel informatie over gewoonten en gebruiken)
  • Egypte Insight guide
  • Egypt Rough Guide
  • Een regen van eeuwig vuur Arita Baaijens (kamelentocht door de woestijn)

Zie verder ook literatuurlijst in ‘Te gast in Egypte’ dat u bij boeking van de reis van Fair Travel ontvangt.

U kunt in Dahab een vakantiehuis huren.

Meer over Sinaï

Individuele reis naar de Sinaï

Individuele reizen
We organiseren individuele reizen naar Egypte. U kunt uw reis geheel op maat laten maken. U kunt een eigen route samenstellen of in overleg met ons.
Hier is een voorbeeld van een trektocht door de Sinaï beschreven, bij deze reis ligt de nadruk op het wandelen door de woestijn. U kunt alles lopen en er gaat een kameel mee voor de bagage. U kunt ook per kameel door de woestijn trekken.

Route Sinaïwoestijn wandeltocht met kamelen
dag 1 vlucht naar Caïro of naar Sharm el Sheik
dag 2 transfer naar St. Katherina kloostde
dag 3 beklimmen Mozesberg, naar woestijn
dag 4 t/m 8 wandelen door de Sinai woestijn
dag 8 einde wandeltocht bij Blue Hole, snorkelen, Dahab
dag 9 Dahab, vrij verblijf, snorkelen
dag 10 transfer en terugvlucht

Routebeschrijving

dag 1
Aankomst in Sharm el Sheik of in Caïro.
U reist per taxi in ruim een uur van Sharm el Sheik naar Dahab. U overnacht in een pension aan zee.
dag 2
U kunt nog zwemmen en snorkelen voordat u per taxi of busje naar het St. Katherinaklooster reist. Het klooster ligt aan de voet van de bijbelse Mozesberg. Eventueel kunt u het klooster nog bezoeken, anders de volgende dag. Vooral de kerk met de vele ikonen en kroonluchters zijn zeer de moeite waard. De berg kunt u ‘s avonds laat nog gaan beklimmen; u kunt dan de slaapzak in de buitenlucht uitrollen bij een van de theetentjes. ‘s Ochtends bent u dan zeker op tijd om de zonsopkomst te aanschouwen en te genieten van het schitterende gezicht over de omringende bergketens.
dag 3
Wie niet de vorige avond is gegaan kan heel vroeg, nog in het donker, beginnen aan de beklimming van de Mozesberg. Het is even een flinke klim, waar je 2 – 3 uur over doet. Eventueel kunt u zich nog een deel per kameel laten brengen.
Na zonsopkomst loopt u weer naar beneden, het klooster kan nog bezocht worden en daarna worden de kamelen opgeladen voor de aanvang van de woestijntocht.
dag 3 t/m dag 8 wandeltocht met kamelen
U loopt deze dagen zo’n 5 – 7 uur per dag. De bagage wordt op kamelen vervoerd. De kamelen lopen de hele tocht mee, zelf kunt u zo nu en dan ook op de kameel zitten. Bedoeïenen en een gids zorgen voor de kamelen en voor uw ontbijt, koffie, thee en heerlijke maaltijden. Bij aankomst zet u uw tentje op en kunt gaan genieten van een heerlijk kopje mierzoete bedoeïenthee, terwijl de avondmaaltijd wordt bereid.
U kunt in de omgeving op een mooi bergplateau graven uit de vroegere Bronstijd bekijken, voordat u begint aan de korte, stevige klim over prachtige krijtrotsen. U ziet beneden aan de andere kant van de pas de Ein Hudra-oase, vol met groene palmen voor u liggen. Na een bezoekje aan deze oase loopt u via het prachtige rotsgebergte (Nagda Midan) naar een indrukwekkende zandvlakte. Via Jbel Rum gaat u naar het rotsgebergte van Jbel Meleihas om vervolgens in een spectaculaire zandvlakte te komen (Wadi Disco).
U volgt een wadi vol acacia’s tot in Bir Sagiir. Hier kunt u genieten van het uitzicht over de krijtrotsen rondom. Omringd door roodgetinte bergen maakt u een kleine klim naar Jbel Sukn en arriveert na enkele uren in Bir el Ugda, een piepkleine oase met een waterput, waar u de jerrycans kunt vullen met water uit de bron. Via een grote wadi komt u enkele uren later uit bij de kust, in Abu Galum. Hier kampeert u naast enkele bedoeïenenhutten en kunt er heerlijk zwemmen. ‘s Avonds kunt u genieten bij een kampvuur of op zoek gaan naar de fluorescerende vissen.
De volgende ochtend volgt u het pad langs de mooie rotskust enkele uren tot Blue Hole. Hier ziet u een helderblauwe zee met duizenden gekleurde vissen; een hoogtepunt om te snorkelen.
Na de lunch neemt u afscheid van de bedoeïenen en in de loop van de middag wordt u per jeep naar Dahab gebracht.
Dag 9
Vrije dag in Dahab. Mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen.
In de Golf van Akaba zwemmen enorm veel soorten vissen in prachtige vormen en kleuren en in grote hoeveelheden, ook is er veel koraal. Direct vanaf het strand kun je goed snorkelen en je zwemt meteen tussen honderden tropische vissen.
Snorkels en zwemvliezen zijn er voor een paar euro per dag te huur. Plastic schoenen om je voeten te beschermen tegen het scherpe koraal kun je het best van thuis meenemen. Duiken, duikcursussen en proefduiken is hier ook mogelijk.
dag 10
Transfer naar Sharm el Sheik voor de terugvlucht.

De route kan naar wens aangepast worden, verlengd of ingekort.

Wandeltocht met kamelen
Er gaan een bedoeïenengids en een of meerdere kameeldrijvers mee. De bedoeïenen zorgen ook voor de maaltijden. De bagage wordt op de kameel vervoerd, zelf kunt u ook regelmatig op de kameel zitten. U kunt vooraf aangeven of u merendeels wilt lopen of op de kameel zitten. Dit bepaald ook de prijs van de reis.
Tussendoor stopt u om even uit te rusten in de schaduw van de rotsen of in een oase, soms met een versgezet kopje thee. Er gaat mineraalwater mee en water voor thee, koffie en de maaltijden. Hoewel de bedoeïenen zo nu en dan water bij een bron kunnen halen, moet u toch zuinig omspringen met het ‘waswater’. U overnacht in tentjes midden in de woestijn. Bij de meeste trekkings komt een landcruiser de voorraad eten zo nu en dan aanvullen.

De zwaarte van de wandelingen
We wandelen 5-7 uur per dag, exclusief rustpauzes. De bagage wordt per kameel vervoerd. Zelf kunt u ook zo nu en dan op een kameel zitten in plaats van te lopen.
De hoogteverschillen zijn gering. De eerste dag maken we een korte, fikse klim, daarna dalen we vooral. Het lopen door mul zand kan wel vermoeiend zijn. Verder hangt het erg van de temperatuur af of u de tocht als zwaar zult ervaren. In het voor- en najaar is het meestal niet warmer dan zo’n 30ºC en dan is de route niet erg zwaar.
Goede sport- of wandelschoenen worden aangeraden.

De route kan aangepast worden: u doet bijvoorbeeld de hele tocht op de rug van de kameel. Ook kunnen de dagroutes aangepast en ingekort worden, waardoor de tocht ook aantrekkelijk is voor minder goede wandelaars en kinderen.

Overnachtingen en vervoer
In Dahab maken we gebruik van een goed pension aan zee. Tijdens de wandeltocht overnacht u in tentjes en indien gewenst buiten onder de sterrenhemel. Per auto of landcruiser wordt u naar het startpunt van de trekking gebracht en bij het eindpunt opgehaald.

Klimaat
In de woestijn heerst in voor- en najaar een aangenaam klimaat met dagtemperaturen van 25-30ºC. ‘s Nachts koelt het echter flink af. Er is een kleine kans op regen. In december is het kouder en kan er een koude wind staan. De zomer is heet, met ruim 40ºC.

U kunt in Dahab een vakantiehuis huren.

Op deze kaart kunt u inzoomen en uitzoomen door respectievelijk op de + en – teken te klikken.
Met de muis kunt u de kaart alle kanten opschuiven. U kunt ook het markeerteken ergens anders zetten wat uw aandacht heeft. Opties: Map of Sateliet of Terrein m/z Labels

Het weer in Egypte.

In de westelijke oases heerst in het voorjaar een aangenaam klimaat met dagtemperaturen van 20-30ºC, in oktober kunt u op 25-350C rekenen. ‘s Nachts koelt het echter flink af. Er is een kleine kans op regen.

Cairo, Egypte
18°
half bewolkt
Luchtvochtigheid: 55%
Windkracht: 6m/s WNW
Max 17 • Min 14
20°
Ma
23°
Di
25°
Wo
28°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Sharm el-Sheikh, Sinai, Egypte
25°
half bewolkt
Luchtvochtigheid: 41%
Windkracht: 3m/s NNO
Max 24 • Min 22
22°
Ma
21°
Di
22°
Wo
22°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Wilt u het net wat anders?

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?  Of meer informatie ?