Logo Fairtravel.nl uw reisbureau met een persoonlijke aanpak

Brazilië

Brazilië, een prachtig veelzijdig land

Met een grote verscheidenheid aan prachtige natuur met de Amazone, de Pantanal, Mato Grosso, Foz de Iguaçu, de hoogvlakten in het zuiden. En interessante wereldsteden als Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador, Brasilia, Recife.

Daarnaast ook nog prachtige stranden en mooie eilandjes om bijvoorbeeld een drukke en mooie reis mee af te sluiten.

We hebben hier 2 routes als voorbeeld, meer relaxed en wellicht ook goed geschikt als huwelijksreis.

Route met Salvador-Morro de São Paulo-Barra Grande-Itacaré

Een echte relaxte exotische reis, rust, prachtige eilanden en mooie rustige stranden.
U kunt genieten van de Braziliaanse sfeer in de dorpen en de stad Salvador en overnacht in luxe hotels met zwembad en strand.

Dag 1
Vlucht naar en aankomst in Salvador. U verblijft in het historische centrum van de stad in een mooie pouasada in koloniale stijl, vanaf het dakterras heeft u prachtig uitzicht over de baai (bay of all Saits)

Dag 2
U heeft de gelegenheid bij te komen van de vlucht en het historische stadscentrum te gaan bekijken.

Dag 3, 4 en 5
U wordt ’s ochtends afgehaald en naar de haven gebracht om per catamaran naar het eiland Morro de Sao Paulo te gaan. Een eiland om heerlijk te zwemmen, duiken, te genieten van het strand, maar ook kunt u er paardrijden en een wandeltocht door het tropische regenwoud maken. En vanaf het oude fort kunt u een prachtige zonsondergang bewonderen.
U overnacht in het mooiste hotel van het eiland: prachtige appartementen omgeven met een ruime tuin, mooi zwembad en strand en zee voor de deur.

Dag 6, 7
Vandaag een afwisselende reisdag; per boot naar het kleine stadje Valença, dan verder met auto en chauffeur naar het zuiden naar Camamu en vandaar per lokale boot naar Barra Grande. Hier blijft u dan nog anderhalve dag op een droom plekje onder de kokospalmen.

Dag 8, 9, 10, 11
Per landcruiser gaat u via de stranden en kust naar Itacaré.
Itacaré staat bekend vanwege de mooiste stranden van Brazilië; het was een klein dorp bewoond dor de Pataxos Indianen. Na de komst van een Jesuit priester in de 18e eeuw ontwikkelde het dorp zich tot een belangrijke haven tijdens de koloniale tijd; vooral goud, diamant en waardevolle metalen werden via de havens van Itacaré naar Europa vervoerd. Het werd een smokkelroute vanwege zijn geïsoleerde ligging en ondoordringbare mangrovebossen, zonder goede wegen. Door de afwezigheid van de wegen zijn er nog steeds grote lege en rustige stranden omgeven met mangrove en Atlantische regenwouden.

Dag 12
U wordt naar de luchthaven van Ilheus gebracht en vliegt via Salvador weer terug naar huis.

Reissom per persoon op aanvraag

Route met Foz do Iguaçu, Costa Verde & Rio de Janeiro

Een reis waarin u de watervallen van Foz do Iguaçu bezoekt en daarna zelf langs de kust tot aan Rio de Janeiro rijdt. Afgelegen, romantische plekjes en accommodaties! Bijzonder is de trekking, het zelf autorijden, een heel leuke accommodatie onder de palmen in een klein vissersdorp en een luxe accommodatie aan een heerlijk strand.
Echt een zeer gevarieerde reis.

Route dag tot dag

Dag 1      Foz do Iguaçu
Na een vlucht via São Paulo komt u ´s nachts aan in Foz do Iguaçu.

Dag 2, 3 Foz do Iguaçú
De komende dagen heeft u de tijd om het oorverdovende natuurspektakel van de “Cataratas do Iguaçu” waar te nemen. De Rio Iguaçu dondert via een keten van 275 watervallen in een 80 meter diepe canyon. Zowel van veraf als dichtbij is het een overweldigende ervaring en u bezoekt zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen.

Dag 4     Foz – Sao Paulo
Aan het eind van de dag vliegt u naar São Paulo, waar onze lokale chauffeur klaar staat om u naar het centrum van de stad te brengen. U overnacht in een comfortabel hotel hartje centrum, met leuke restaurants en winkels op steenworp afstand.

Dag 5     Sao Paulo – Ilha Bela
Na een uitgebreid ontbijt gaat u met een van onze medewerkers naar het autoverhuurbedrijf. Na de sleutel in ontvangst te hebben genomen en wat instructies kan de reis beginnen. Met een GPS en instructies van onze (Nederlandse) contactpersoon kunt vast wel de weg uit deze grote stad vinden. De rit gaat naar de kleine havenstad Sao Sebastiao, zo’n 3 uur over goede wegen. Hier neemt u de pont naar Ilha Bela, een eiland met dichte tropische jungle met maar één weg. Na ca. 20 minuten komt u aan bij uw pousada met geweldig uitzicht over zee!

Ilha Bela is één van Brazilië’s grootste eilanden en is voor 85% bedekt met maagdelijk tropisch regenwoud. De westkant van het eiland, de kant die tegen het vaste land van Brazilië aankijkt, is bewoond, de rest van het eiland niet. Het middendeel van het eiland is zwaar bebost met ondoordringbaar regenwoud. Hoge bergen bovendien! De oostkant ligt volledig geïsoleerd, daar zijn wat heel kleine vissersgehuchtjes. Deze kleine vissersgemeenschappen zijn slechts per boot of te voet bereikbaar. Er zijn hier geen wegen of straten, geen auto’s en geen TV.

Dag 6, 7   Ilha Bela/ Bonete
Na het ontbijt rijdt u nog enkele kilometers tot waar de weg overgaat in zand en de jungle verder rijden niet meer toestaat. U maakt een wandeltocht door de jungle, u loopt langs watervallen en doorkruist 2x een rivier en bent omgeven door de geluiden van vele tropisiche vogels. Dan komt u uit bij een tropisch paradijsje, Praia Bonete, een ware oase in het dorpje. Het eten is er voortreffelijk, de kamers zijn ingericht met oog voor detail en de service is er geweldig. Er is slechts beperkt elektriciteit en geen tv.
Het kleine vissersdorp Bonete ligt helemaal geïsoleerd van de rest van de wereld. Bij ruwe zee kan er niet worden uitgevaren (met kano’s!) en trekt het dorp de achterliggende jungle in om te jagen.

Dag 8   Ilha Bela – Paraty
Als de golven het toelaten gaat u per kano terug naar de auto, maar met te ruwe zee wandelt u door de jungle terug naar de auto. Dan rijdt u verder naar Paraty, een klein koloniaal stadje omgeven door tropisch regenwoud aan de ene kant en aan de andere kant de Oceaan. Ten tijde van de Portugese overheersing was Paraty een belangrijke havenstad, de vele goud en zilver voorraden die vanuit het binnenland werden aangevoerd werden vanaf hier naar Lissabon verscheept. De vele kleine eilandjes voor de kust bleken echter een ideale uitvalsbasis voor piraten en na verloop van tijd verschoof de handel naar de veiliger haven van Rio de Janeiro. Paraty is sindsdien in de tijd stil blijven staan en volledig intact gebleven. Prachtige koloniale architectuur en gezellige restaurantjes en cafés die doorgaan tot in de late uurtjes.

Dag 9     Paraty
Dagje heerlijk relaxen in de omgeving van Paraty. Er is de mogelijkheid om een boottocht te maken langs de ‘bounty’ eilandjes in de buurt van Paraty.

Dag 10, 11   Paraty – Ilha Grande
Vandaag gaat de reis weer iets verder oostwaarts. Angra is een havenstad op ca.90km van Paraty. U kunt eerst de dagelijkse openlucht markt en visafslag bezoeken en gaat dan met een speedboot naar Ilha Grande. Prachtig en rustig eilandje.

Dag 12    Ilha Grande – Angra dos Reis – Rio de Janeiro
Eerst weer terug met de speedboot en dan vanuit Angra zo’n 3 uur rijden naar Rio de Janeiro. U levert de huurauto in op het vliegveld gelegen aan de snelweg aan de rand van de stad en per taxi wordt u naar uw hotel gebracht, een statig hotel direct op de boulevard met een kamer met zeezicht!

Dag 13.   Rio de Janeiro
Zonder de Suikerberg en de Corcovado te hebben beklommen zou een bezoek aan Rio niet compleet zijn en we regelen dan ook een excursie voor u erheen. De Suikerberg (Pão de Açucar) is het visitekaartje van Rio en ligt aan de monding van de Baai van Guanabara. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over de oceaan, de stad en de stranden van Flamengo en Copacabana.

Dag 14    Rio de Janeiro
Vrije dag, een dagje relaxen op het strand van Copacana of Ipanema of een bezoek aan de binnenstad.

Dag 15 vertrek vlucht vanuit Rio de Janeiro
U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht.

Reissom per persoon op aanvraag.

Verlengen en aanpassen van de reis is mogelijk, geef dat vooraf aan en we overleggen een route.

 

 

Wilt u het net wat anders?

Vrijblijvend een offerte aanvragen ?  Of meer informatie ?